Recept Růžičková kapusta s vepřovými řízky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Růžičková kapusta s vepřovými řízky

Postup

1. Očištěné kapustičky vložíme do vroucí osolené vody a povaříme zhruba 5 min. Scedíme, zchladí­me pod studenou vodou a rozebereme na lístky. 2. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmah­neme na rozehřátém másle. Přimícháme kapustu, podlijeme vývarem a dusíme zhruba 3 min. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. 3. Omyté jablko rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a plod nakrájíme na kostičky. Přidáme k zelenině a dusíme 1 min. 4. Tenké vepřové řízky opečeme na rozehřátém másle 1 min. z každé strany, osolíme a opepříme. Narovnáme do zapékací mísy, zakryjeme zeleni­nou a posypeme eidamem. Zapékáme v troubě předehřáté na 220 °C, až se sýr roztaví.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 08.11.01 vloženo
  • 8053x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g růžičkové kapusty
  • sůl
  • 1 cibule
  • 40 g másla
  • 5 lžlc masového vývaru
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 červené jablko
  • 500 g vepřových řízků
  • 20 g přepuštěného másla
  • 100 g strouhaného eidamu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Růžičková kapusta s vepřovými řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz