Recept Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky

Postup

1. Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme. Šalotku oloupeme, pokrájíme na kostičky a zesklovatíme na rozehřátém másle. Přidáme kapustič­ky, krátce osmahneme a osolíme. Při­lijeme vývar a přikryté dusíme 12 min. 2. Gorgonzolu rozmačkáme vidlič­kou a našleháme do hladkého kre­mu s mascarpone a mlékem. Krém vmícháme do kapustiček a vaříme asi 3 min. Petrželku a kopr omyje­me, osušíme a nadrobno posekáme. 3. Maso pokrájené na nudličky ze všech stran opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a spolu s bylinkami vmícháme do kapustiček.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 04.10.02 vloženo
  • 9353x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 660 kcal, 53 g bílkovin, 39 g tuků, 24 g sacharidů
  • 1 kg růžičkové kapusty
  • 2 šalotky
  • 40 g másla
  • sůl
  • 175 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 100 g gorgonzoly
  • 150 g mascarpone
  • 6 lžic mléka
  • po 1 svazku petrželky a kopru
  • 600 g kuřecích prsíček
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 16.04.09 18:53
Re: Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky

To robim naopak. Maso nakrajane na hrubsie nudlicky, opeciem na oriesku masla s trochou oleja do zlatava. Osolim, pridam male zemiaciky cele alebo prekrojeme na pol (najlepsie su nove zemiacky), zasa to opekam or dusim pod pokrievkou do zlatava!, pre farbu pridam len stipku papriky mletej a naozaj len stipocku rasce. Ked su zemiacky zlatave pridam kapusticky cele a zasa nech sa to vsetko opekadusi spolu pokial kapusticky trochu nezmaknu. Zaprasim stipkou muky, premiesam a zalejem do tretiny vodou, trocha povarim az su zemiaciky a kapusticky makke ale drzia spolu! nerozpadavaju sa. Vsetko ma svoju vlastnu prirodzenu chut.
Nedavam ani syr ani salotku ani nic ine.
Pozn.:..opekat na masle naozaj do zlatava-prave to! dava tu lahodnu chut..;)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz