Recept Růžičková kapusta s hermelínovou smetanou
Marjanka2 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Růžičkovou kapustu po očištění uvaříme do poloměkka, větší růžičky rozkrojíme na půlky a poskládáme těsně vedle sebe do pekáčku. Strouhaný Hermelín smícháme se zakysanou smetanou a prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme podle chuti. Zalijeme připravené kapustičky. Zapečeme v troubě rozehřáté na 180 až 200 stupňů C asi 20 minut. Hermelín lze nahradit i nivou, pak dáváme pozor při dosolování, abychom to nepřehnali. Pro masožravce můžeme přidat na nudličky nakrájené maso z uzeného krůtího stehýnka ještě před zalitím smetanovou směsí.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 11.01.06 vloženo
- 31376x zobrazeno
Čas přípravy
- 10 minut pÄąâ„
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 400 g růžičkové kapusty
- 200 ml zakysané smetany
- 150 g strouhaného Hermelínu
- 3 stroužky česneku
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- tuk a strouhanku na vymazání a vysypání pekáčku
Doporučená příloha
celozrnné pečivo, brambor,
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Růžičková kapusta s hermelínovou smetanou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Růžičková kapusta s hermelínovou smetanou
Zapekam se sladkou smetanou , zakysana se mi ke kapustickam nehodi . Do smetany lze zaslehat i vejce.
Se zakysanou a hermelinem zapekam zelene fazolky. Tam zas nedam muskatovy orisek, ale jen pepr a do smetany jeste strouham vejce natvrdo .
Co labuznik, to chut
5068 příspěvků 25.8.10 00:01
Marjanko, vrele vdaka za skvely ale naozaj skvely recept
Nedala som zapiect. Na panvicke opiekla na rychlo a pod pokrievkou kapusticky(mrazene) na oriesku masla so susenym cesnakom, okorenila, zaliala smotanou so syrom (blue cheese rosenborg), nechala prevriet , dochutila citron. stavou a podavalo sa s cestovinami…mohli sme sa utlct, take dobre to bolo…:)
1 příspěvek 7.11.09 17:31
dnes to vařím!!!jsem zědavá!!!!!!!!
Moc dobré, druhý den ještě lepší. Možná mám poslední dobou šílené kombinace, ale dala jsem si k nim nastavovanou kaši. Zdá se mi, že obě jídla se k sobě hodí.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
..tomu sa hovori papanica…;)
39 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky jsem to uz pred casem pripravovala a je to vynikajici. Jen jsem nevymazavala a nevysypavala pekacek, to ja delam strasne nerada:-)
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsem odzkoušela. Je to vynikající. Chce to na těch 200°C na 180°C je málo, nevypéká se.:-) Udělal jsem k tomu šťouchdané brambory s máslem. Mno žůžo. Je to rychlovka, ale až když se oloupou kapustičky.;-)3
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Marijánko24, to vypadá výborně. Šup s tím do oblíbených.
841 příspěvků 25.1.09 03:43
jejda!
TO MUSÍ BÝT ĎÁBELSKY DOBRÉ…