Recept Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané

Úvod

Poprvé jsem je pekla přesně podle receptu a nechutnaly mi, a protože nemám ráda, když mi něco nechutná a já vím, že by mělo, tak jsem je zkusila podruhé. Recept dávám ten svůj, pokud někdo zkusí a nepovede se nebo nebude chutnat, ať zkusí znovu :-)

Postup

Připravíme tukové těsto. Poprvé jsem ho připravovala jako listové. Podruhé jsem v míse smíchala mouku, cukr a vychlazené tuky s přídavkem studené vody, tak aby se vytvořilo hladké, vláčné nelepivé těsto. V těstu byly znatelné kousky másla, nechala jsem ho do dalšího použití v lednici. V původním receptu je 100g cukru, pečivo bylo hodně sladké a nebyla tam znát ta nevšední chuť, jako např. u briošek, mezi solí a cukrem :-) Odpalované těsto asi nemá cenu popisovat - dá se vařit voda s tukem a špetičkou soli, najednou se vsype mouka a pilně míchá, dokud se v hrnci neutvoří knedlík :-) Necháme trošku zchladnout a pořádně zapracujeme vejce, jedno po druhém. Těsto nesmíme odpalovat příliš dlouho, aby nebylo tuhé, po vmíchání vajec musí zůstat nadýchané. Přimícháme jedlou sodu a na malé kostičky pokrájenou uzeninu a sýr. Sýr doporučuji typu ementál pro jeho nasládlou chuť. V původním receptu je sody 2g, to mi vůbec, ale vůbec nechutnalo :-( Vyndáme těsto z lednice a předehřejeme troubu na 220°C. Pekla jsem v horkovzdušné. Těsto z lednice rozdělíme na 12 kousků a z šesti uděláme placičky, kterými vyložíme formičky, tak aby těsto malinko přesahovalo přes okraje. Naplníme odpalovaným těstem a nešetříme, naplníme do výšky. Ze zbytku tukového těsta opět vytvoříme placičky, velké tak, aby překryly náplň. Při okraji formičky těsta spojíme, aby náplň nevytekla a přebytečné těsto odstraníme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pekla jsem ve formíčkách lodičky 8x5cm a těsto i náplň byly akorát. Vložíme do trouby, stáhneme teplotu na 200°C a pečeme, dokud pečivo nezezlátne. Potom teplotu stáhneme na 180°C a pečeme asi 50 minut. Birkana vyzkoušela jako první a krásný fotopostup přidala sem - https://www.labuznik.cz/detail-fotky/?imageId=30296&load=a%3A3%3A%7Bs%3A7%3A%22options%22%3Ba%3A2%3A%7Bs%3A6%3A%22typeId%22%3Bi%3A25%3Bs%3A8%3A%22objectId%22%3Bs%3A6%3A%22173758%22%3B%7Ds%3A4%3A%22sort%22%3Bs%3A50%3A%22ID%7Ccore_image.position%20DESC%2C%20core_image.create%7CASC%22%3Bs%3A13%3A%22cacheLifeTime%22%3Bi%3A86400%3B%7D&target=www.labuznik.cz%2Frecept%2Flinecke-s-tukovou-naplni%2F A ještě zdroj receptu: https://www.youtube.com/watch?v=0YBO4l12Glo

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 10.01.16 vloženo
  • 1791x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min+50min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 50g vepřové sádlo
  • 50g máslo
  • 40g cukr krupice
  • 250g hladká mouka
  • 70g studená voda.
  • Odpalované těsto:
  • 70g másla
  • 70g hladká mouka
  • 1dcl voda
  • sůl
  • 2 vejce
  • 15g anglická slanina
  • 15g šunka od kosti
  • 15g ementál
  • půl kávové lžičky jedlé sody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 10.01.16 18:25

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz