Recept Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané
daduuja Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Poprvé jsem je pekla přesně podle receptu a nechutnaly mi, a protože nemám ráda, když mi něco nechutná a já vím, že by mělo, tak jsem je zkusila podruhé. Recept dávám ten svůj, pokud někdo zkusí a nepovede se nebo nebude chutnat, ať zkusí znovu :-)
Postup
Připravíme tukové těsto. Poprvé jsem ho připravovala jako listové. Podruhé jsem v míse smíchala mouku, cukr a vychlazené tuky s přídavkem studené vody, tak aby se vytvořilo hladké, vláčné nelepivé těsto. V těstu byly znatelné kousky másla, nechala jsem ho do dalšího použití v lednici. V původním receptu je 100g cukru, pečivo bylo hodně sladké a nebyla tam znát ta nevšední chuť, jako např. u briošek, mezi solí a cukrem :-) Odpalované těsto asi nemá cenu popisovat - dá se vařit voda s tukem a špetičkou soli, najednou se vsype mouka a pilně míchá, dokud se v hrnci neutvoří knedlík :-) Necháme trošku zchladnout a pořádně zapracujeme vejce, jedno po druhém. Těsto nesmíme odpalovat příliš dlouho, aby nebylo tuhé, po vmíchání vajec musí zůstat nadýchané. Přimícháme jedlou sodu a na malé kostičky pokrájenou uzeninu a sýr. Sýr doporučuji typu ementál pro jeho nasládlou chuť. V původním receptu je sody 2g, to mi vůbec, ale vůbec nechutnalo :-( Vyndáme těsto z lednice a předehřejeme troubu na 220°C. Pekla jsem v horkovzdušné. Těsto z lednice rozdělíme na 12 kousků a z šesti uděláme placičky, kterými vyložíme formičky, tak aby těsto malinko přesahovalo přes okraje. Naplníme odpalovaným těstem a nešetříme, naplníme do výšky. Ze zbytku tukového těsta opět vytvoříme placičky, velké tak, aby překryly náplň. Při okraji formičky těsta spojíme, aby náplň nevytekla a přebytečné těsto odstraníme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pekla jsem ve formíčkách lodičky 8x5cm a těsto i náplň byly akorát. Vložíme do trouby, stáhneme teplotu na 200°C a pečeme, dokud pečivo nezezlátne. Potom teplotu stáhneme na 180°C a pečeme asi 50 minut. Birkana vyzkoušela jako první a krásný fotopostup přidala sem - https://www.labuznik.cz/detail-fotky/?imageId=30296&load=a%3A3%3A%7Bs%3A7%3A%22options%22%3Ba%3A2%3A%7Bs%3A6%3A%22typeId%22%3Bi%3A25%3Bs%3A8%3A%22objectId%22%3Bs%3A6%3A%22173758%22%3B%7Ds%3A4%3A%22sort%22%3Bs%3A50%3A%22ID%7Ccore_image.position%20DESC%2C%20core_image.create%7CASC%22%3Bs%3A13%3A%22cacheLifeTime%22%3Bi%3A86400%3B%7D&target=www.labuznik.cz%2Frecept%2Flinecke-s-tukovou-naplni%2F A ještě zdroj receptu: https://www.youtube.com/watch?v=0YBO4l12Glo
Recept je z kategorií: Slané pečivo
- 10.01.16 vloženo
- 2747x zobrazeno
Čas přípravy
- 30min+50min
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 50g vepřové sádlo
- 50g máslo
- 40g cukr krupice
- 250g hladká mouka
- 70g studená voda.
- Odpalované těsto:
- 70g másla
- 70g hladká mouka
- 1dcl voda
- sůl
- 2 vejce
- 15g anglická slanina
- 15g šunka od kosti
- 15g ementál
- půl kávové lžičky jedlé sody.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rustici Soffiati - Venkovské nadýchané