Recept Ruský salát

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ruský salát

Postup

1. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kost­ky o velikostí 1,5 cm. Fazolky očistíme a rozpůlíme. Papriku očistíme a pokrájíme na kostičky. Salát očis­tíme a opereme. Vejce rozčtvrtíme.

2. Osolenou vodu uvedeme do varu a postupně vkládáme zeleninu tak, že fazolky vaříme asi 10 min., brambory a mrkev asi 5 min, a papriku s hráškem 3 min. Scedíme, prolijeme studenou vodou a nechá­me okapat a vychladnout. Kapary scedíme (zachytí­me přitom nálev) a přidáme k zelenině.

3. Majonézu smícháme se solí, pepřem, cukrem, oc­tem a 2 - 3 lžícemi nálevu z kaparů. Směsí salát zali­jeme a necháme asi 1 hodinu rozležet. Pak jej pokla­deme na listy hlávkového salátu a ozdobíme vejci.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.07.03 vloženo
  • 8120x zobrazeno

Čas přípravy

  • 110 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 440 kcal, 9 g bílkovin, 27 g tuků, 40 g sacharidů
  • 500 g lojovitých brambor
  • 250 g mrkve
  • 150 g zelených fazolo­vých lusků
  • 1 červená paprika
  • 1/2 hlávkové­ho salátu
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • sůl
  • pepř
  • 150 g hrášku
  • 3 lžíce kaparů s nálevem
  • 150 g majonézy
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžíce bílého vinného octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruský salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Cuketové placky Cuketové placky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz