Recept Ruský krém s kandovaným ovocem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ruský krém s kandovaným ovocem

Postup

1. Žloutky ušleháme do pěny, tvaroh rozšleháme s mlékem. Do žloutků zašleháme 75 g cukru a do vzniklého krému vmícháme tvaroh. Želatinu na­močíme na 5 min. do rumu. 2. Vaječný krém ušleháme ve vodní lázni, přilije­me rumovou želatinu a šleháme, dokud krém ne­zhoustne. Poté mísu s krémem ochladíme ve stu­dené vodě. 3. Chladný krém našleháme, vmícháme oranžát, rumové rozinky a kandované ovoce. Smetanu ušleháme dotuha, ochutíme vanilkovou trestí a 1 lžící cukru a vmícháme do krému. 4. Krém naplníme do pudinkových formiček a ne­cháme v chladničce několik hodin tuhnout. Ozdobíme čokoládovou rýží.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 12.02.02 vloženo
  • 4244x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 žloutky
  • 100 g tučného šlehaného tvarohu
  • 1/8 l mléka
  • 100 g cukru
  • 3 plátky želatiny
  • 40 ml rumu
  • 2 lžíce oranžátu
  • 2 lžíce rumových rozinek
  • 50 g kandovaného ovoce
  • 250 ml smetany
  • 1 lžíce vanilkové tresti
  • 1 balení čokoládové rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruský krém s kandovaným ovocem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz