Recept Ruský boršč v pomalém hrnci

spiser Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ruský boršč v pomalém hrnci

Postup

Do pomalého hrnce dejte vsechny ingredience, s výjimkou smetany a petrzelky, v tomto poradí: zelí, repa, karotka, pastinák, cibule, cesnek, maso, rajcata, vývar, citronová stáva, cukr a pepr. Zakryjte poklickou a varte na LOW 7-9 hodin. Zelenina se nesmí rozvarit ale musí být "na zub". Podávejte s kysanou smetanou sypané petrzelkou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 08.01.07 vloženo
  • 30826x zobrazeno

Čas přípravy

  • 9 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 400 ml jemne nakrájeného (zeleného) zelí
  • 500 g nastrouhané cervené repy
  • 2-3 malé karotky, rozpulené podélne a nakrájené napríc na 2,5 cm kousky
  • 1 malý pastinák, nakrájený jako karotka
  • 120 ml nakrájené cibule
  • 2 rozetrené strouzky cesneku
  • 250 g hovezího masa, nakrájeného na kostky o hrane asi 2,5 cm
  • 200 ml rajcat, nakrájených na kostky
  • 600 ml hovezího vývaru
  • 30 ml citronové stávy
  • ½ PL cukru
  • ½KL mletého cerného pepre
  • kysaná smetana nebo creme-fraiche
  • cerstvá krájená petrzelka

Doporučená příloha

  • Chléb, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruský boršč v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ruský boršč v pomalém hrnci

jolana
5068 příspěvků 9.5.16 17:08

:palec:,,vyborny!

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ruský boršč v pomalém hrnci.

Asi není dnes můj den.
Recept vypadá sice pěkně, ale to množství je tak pro šest rekonvalescentů po operaci žaludku.
Jdu hledat dál. Snad najdu něco čím bysme se mohli dva najíst. :-((

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ruský boršč v pomalém hrnci.

Do borsce se dá pouzít jak kysané, tak sterilisované zelí. Je mnoho druhu borscu jak polských, tak ruských, ukrajinských atd. V tomto receptu na pomalý hrnec se ale musí pouzít jen syrové zelí. Pokud bys pouzila kysané, musela bys to varit kratsí dobu a výsledná chut by byla jiná.

Labužník Karolina03
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ruský boršč v pomalém hrnci.

prosím, to zelí musí být syrové, není možno použít kysané? děkuji

Labužník jandule02
1099 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ruský boršč v pomalém hrnci.

Dámy i pane, já vyzkoušela a zároveň trochu tvořila: nic se nezkazí, když se dá 20 dg hovězího, kousek uzeného boku (ale libového) a kousek libového vepřového, dohromady asi tak kolem 1/2 kg. No a už jsme tady zase - to je ten pětilitrový hrnec. No a místo pastiňáku jsem použila raději klasickou kořenovou petržel a kousek celeru (opravdu jen kousek). Ale musím jen pochválit, z polévky, která normálně zabere téměř celý den (uloví se t. zv. kuchařský bobřík trpělivosti), je celkem časově úsporné a výborné jídlo. Kupodivu ani nevadí, že různé suroviny se normálně vaří časově značně odlišně. Tady jsou hotové všechny stejně.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Ruský boršč v pomalém hrnci - housenko,

ten pětilitrový hrnec na Tebe určitě čeká, vyzkoušela jsem již skoro všechny varianty borščů ten pětilitrový je vrchem, ale i já tento od spisera vyzkouším, protože, u toho nebudu muset stát…

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ruský boršč v pomalém hrnci.

Určitě ho zkusím, v pomalém hrnci snad nehrozí nebezpečí, že začnu vařit v dvoulitorvém hrnku a skončím v pětilitrovém hrnci…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz