Recept Ruský boršč v pomalém hrnci
spiser
Ruská kuchyně
Do oblíbených
Chci uvařit
Tisk
Postup
Do pomalého hrnce dejte vsechny ingredience, s výjimkou smetany a petrzelky, v tomto poradí: zelí, repa, karotka, pastinák, cibule, cesnek, maso, rajcata, vývar, citronová stáva, cukr a pepr.
Zakryjte poklickou a varte na LOW 7-9 hodin. Zelenina se nesmí rozvarit ale musí být "na zub".
Podávejte s kysanou smetanou sypané petrzelkou.
Recept je z kategorií:
Pokrmy z jednoho hrnce
Nahlásit recept
- 08.01.07 vloženo
- 27659x zobrazeno
Čas přípravy
Počet porcí
Ingredience
- 400 ml jemne nakrájeného (zeleného) zelí
- 500 g nastrouhané cervené repy
- 2-3 malé karotky, rozpulené podélne a nakrájené napríc na 2,5 cm kousky
- 1 malý pastinák, nakrájený jako karotka
- 120 ml nakrájené cibule
- 2 rozetrené strouzky cesneku
- 250 g hovezího masa, nakrájeného na kostky o hrane asi 2,5 cm
- 200 ml rajcat, nakrájených na kostky
- 600 ml hovezího vývaru
- 30 ml citronové stávy
- ½ PL cukru
- ½KL mletého cerného pepre
- kysaná smetana nebo creme-fraiche
- cerstvá krájená petrzelka
Doporučená příloha
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Diskuse k receptu Ruský boršč v pomalém hrnci
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ruský boršč v pomalém hrnci
5068 příspěvků 9.5.16 17:08
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Asi není dnes můj den.
Recept vypadá sice pěkně, ale to množství je tak pro šest rekonvalescentů po operaci žaludku.
Jdu hledat dál. Snad najdu něco čím bysme se mohli dva najíst.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Do borsce se dá pouzít jak kysané, tak sterilisované zelí. Je mnoho druhu borscu jak polských, tak ruských, ukrajinských atd. V tomto receptu na pomalý hrnec se ale musí pouzít jen syrové zelí. Pokud bys pouzila kysané, musela bys to varit kratsí dobu a výsledná chut by byla jiná.
9 příspěvků 25.1.09 03:43
prosím, to zelí musí být syrové, není možno použít kysané? děkuji
Dámy i pane, já vyzkoušela a zároveň trochu tvořila: nic se nezkazí, když se dá 20 dg hovězího, kousek uzeného boku (ale libového) a kousek libového vepřového, dohromady asi tak kolem 1/2 kg. No a už jsme tady zase - to je ten pětilitrový hrnec. No a místo pastiňáku jsem použila raději klasickou kořenovou petržel a kousek celeru (opravdu jen kousek). Ale musím jen pochválit, z polévky, která normálně zabere téměř celý den (uloví se t. zv. kuchařský bobřík trpělivosti), je celkem časově úsporné a výborné jídlo. Kupodivu ani nevadí, že různé suroviny se normálně vaří časově značně odlišně. Tady jsou hotové všechny stejně.
ten pětilitrový hrnec na Tebe určitě čeká, vyzkoušela jsem již skoro všechny varianty borščů ten pětilitrový je vrchem, ale i já tento od spisera vyzkouším, protože, u toho nebudu muset stát…
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Určitě ho zkusím, v pomalém hrnci snad nehrozí nebezpečí, že začnu vařit v dvoulitorvém hrnku a skončím v pětilitrovém hrnci…