Recept Ruský boršč Šedého Vlka

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Do hrnce dám studenou vodu, maso a kosti, uděláme masový vývar.
2. Když je maso uvařené vyndám ho. Vepřové se vyndává dřív protože se vaří rychleji.
3. Nakrájím červenou řepu na kostičky a proplachuju pod vodou v cedníku aby se z ní vyplavila co nejvíc barva pryč.
4. Do vývaru přidám nakrájenou zeleninu.
5. V misce si rozmíchám mouku se smetanou.
6. Tak 20 min před koncem naleju do polévky připravenou smetanu.
7. Stranou na pánvi osmažím slaninu a přidám červenou papriku. Přidám do polévky.
8. Nakrájím maso na kostičky a přidám ho do polévky asi 5 min před koncem.
9. Při podávání možné vložit do talíře lžíci zakysané smetany a lístek bazalky.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.03.08 vloženo
  • 5254x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kg Hovězí maso přední bez kosti nebo ořez
  • 0,3 kg vepřová plec bez kosti nebo ořez
  • 0,6 kg kosti řídké (hovězí roštěná z krku apod)
  • 0,1 kg slanina
  • 100g cibule
  • 150g mrkev
  • 100g celer
  • 50g petržel
  • 400g zelí hávkové bílé
  • 200g brambory
  • 200g rajčata
  • 100g červená řepa
  • 60g hladká mouka
  • 0,2l smetana
  • 80ml citrónové šťávy
  • červená paprika mletá sladká
  • bobkový list
  • cukr
  • nové koření
  • černý pepř
  • sůl
  • 5 litrů voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruský boršč Šedého Vlka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Ruský boršč Šedého Vlka

Červenou řepu nakrájím na silnější sirky a osmahnu na sádle společně se špetkou cukru a zakápnu octem, přidám až do vývaru s uvařeným bramborem a pokrájeným čerstvým zelíčkem a ještě povařím, také neproplachuji, ale má to název Šedý Vlk … tak se tam o tu krásnou barvu boršče nestojí.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Ruský boršč Šedého Vlka

Nojo, ale pro tu barvu se tam ta řepa dává, ne?

 
gertrud
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ruský boršč Šedého Vlka

To proplachování červené řepy, aby se dostalo co nejvíve červené barvy pryč je moc dobrý nápad.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz