Recept Ruský boršč Šedého Vlka

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Do hrnce dám studenou vodu, maso a kosti, uděláme masový vývar.
2. Když je maso uvařené vyndám ho. Vepřové se vyndává dřív protože se vaří rychleji.
3. Nakrájím červenou řepu na kostičky a proplachuju pod vodou v cedníku aby se z ní vyplavila co nejvíc barva pryč.
4. Do vývaru přidám nakrájenou zeleninu.
5. V misce si rozmíchám mouku se smetanou.
6. Tak 20 min před koncem naleju do polévky připravenou smetanu.
7. Stranou na pánvi osmažím slaninu a přidám červenou papriku. Přidám do polévky.
8. Nakrájím maso na kostičky a přidám ho do polévky asi 5 min před koncem.
9. Při podávání možné vložit do talíře lžíci zakysané smetany a lístek bazalky.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.03.08 vloženo
  • 5160x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kg Hovězí maso přední bez kosti nebo ořez
  • 0,3 kg vepřová plec bez kosti nebo ořez
  • 0,6 kg kosti řídké (hovězí roštěná z krku apod)
  • 0,1 kg slanina
  • 100g cibule
  • 150g mrkev
  • 100g celer
  • 50g petržel
  • 400g zelí hávkové bílé
  • 200g brambory
  • 200g rajčata
  • 100g červená řepa
  • 60g hladká mouka
  • 0,2l smetana
  • 80ml citrónové šťávy
  • červená paprika mletá sladká
  • bobkový list
  • cukr
  • nové koření
  • černý pepř
  • sůl
  • 5 litrů voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruský boršč Šedého Vlka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Ruský boršč Šedého Vlka

Červenou řepu nakrájím na silnější sirky a osmahnu na sádle společně se špetkou cukru a zakápnu octem, přidám až do vývaru s uvařeným bramborem a pokrájeným čerstvým zelíčkem a ještě povařím, také neproplachuji, ale má to název Šedý Vlk … tak se tam o tu krásnou barvu boršče nestojí.

 
Drobek  25.01.09 03:43
Re: Ruský boršč Šedého Vlka

Nojo, ale pro tu barvu se tam ta řepa dává, ne?

 
gertrud
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ruský boršč Šedého Vlka

To proplachování červené řepy, aby se dostalo co nejvíve červené barvy pryč je moc dobrý nápad.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz