Recept Ruské pirožky s jatýrky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V 350 ml vlažné vody rozpustíme droždí a vlijeme do prosáté mouky se solí. Přidáme žloutek a teplý tuk, vypracujeme polotuhé těsto a necháme přikryté vykynout. Náplň je z mletých jater, které osmažíme na trošce oleje spolu s cibulí, kmínem, česnekem, petrželovou natí a nakonec po krátkém podušení osolíme. Těsto vyválíme na půl cm silný plát, nakrájíme čtverečky, naplníme a upevníme těsto do trojúhelníčků. Klademe na plech, potřeme bílkem a pečeme při teplotě 140°C dozlatova.

Recept je z kategorií: Pirohy

Nahlásit recept

  • 26.04.02 vloženo
  • 7035x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g vepřových jater
  • 750 g polohrubé mouky
  • 150 g margarínu
  • 1 vejce
  • 35 g droždí
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruské pirožky s jatýrky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz