Recept Ruské pirožky s jatýrky

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V 350 ml vlažné vody rozpustíme droždí a vlijeme do prosáté mouky se solí. Přidáme žloutek a teplý tuk, vypracujeme polotuhé těsto a necháme přikryté vykynout. Náplň je z mletých jater, které osmažíme na trošce oleje spolu s cibulí, kmínem, česnekem, petrželovou natí a nakonec po krátkém podušení osolíme. Těsto vyválíme na půl cm silný plát, nakrájíme čtverečky, naplníme a upevníme těsto do trojúhelníčků. Klademe na plech, potřeme bílkem a pečeme při teplotě 140°C dozlatova.

Recept je z kategorií: Pirohy

Nahlásit recept

  • 26.04.02 vloženo
  • 7261x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g vepřových jater
  • 750 g polohrubé mouky
  • 150 g margarínu
  • 1 vejce
  • 35 g droždí
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruské pirožky s jatýrky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Cibulačka Cibulačka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz