Recept Ruské maso

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ruské maso

Postup

Maso nakrájejte na mensí kousky, smíchejte s horcicí, solí, cerstve umletým peprem a nechte stát 1 hodinu.
Cibuli a cesnek nakrájejte na drobno, dejte do hrnce na rozehrátý tuk a krátce orestujte. Pridejte kapary, nakrájenou okurku, trochu láku z okurek, nakrájené rajce, citron, houby a vse chvíli poduste. Do hrnce pridejte zelé, odstavte z tepla a dejte stranou.
V jiném hrnci opecte za vyssí teploty maso po vsech stranách, pridejte k nemu podusenou zeleninu, promíchejte a povarte 2-3 minuty. Odstrante ze sporáku a oflambujte konakem (ne pod digestorí!!!). Do hrnce vmíchejte smetanu, prohrejte a dochutte solí a peprem.

Nejlepsí prílohou k tomuto jídlu je Basmati rýze dusená s hráskem nebo i jinou zeleninou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.08.08 vloženo
  • 9107x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut+stÄ‚Ë

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g odlezelého hovezího masa
  • 8 PL stredne ostré horcice
  • sul
  • pepr
  • 1 velká cibule
  • 3 paprikové lusky: cervený, zelený a zlutý
  • 3 strouzky cesneku
  • 8 kapar
  • 1 vetsí nalozená okurka
  • trochu láku z okurky
  • 1 velké rajce
  • 1 citron nakrájený na plátky
  • 300 g smesi cerstvých hub nebo zampionu
  • 2 PL paprikového protlaku
  • 3 PL rybízového zelé
  • 4 cl konaku
  • 200 ml smetany
  • tuk na opékání

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruské maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Uživatel je onlineEja
3831 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ruské maso.

No to je nádhera…Jsem zvědavá, jestli seženu dost kvalitní maso, aby z minutkové úpravy nebylo dvouhodinové dušení, to by tomu vůbec neprospělo. Ale o víkendu vyzkouším, to je přesná trefa do mých chuťových buněk.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz