Recept Ruské maso

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ruské maso

Postup

Maso nakrájejte na mensí kousky, smíchejte s horcicí, solí, cerstve umletým peprem a nechte stát 1 hodinu. Cibuli a cesnek nakrájejte na drobno, dejte do hrnce na rozehrátý tuk a krátce orestujte. Pridejte kapary, nakrájenou okurku, trochu láku z okurek, nakrájené rajce, citron, houby a vse chvíli poduste. Do hrnce pridejte zelé, odstavte z tepla a dejte stranou. V jiném hrnci opecte za vyssí teploty maso po vsech stranách, pridejte k nemu podusenou zeleninu, promíchejte a povarte 2-3 minuty. Odstrante ze sporáku a oflambujte konakem (ne pod digestorí!!!). Do hrnce vmíchejte smetanu, prohrejte a dochutte solí a peprem. Nejlepsí prílohou k tomuto jídlu je Basmati rýze dusená s hráskem nebo i jinou zeleninou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.08.08 vloženo
  • 9511x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut+stÄ‚Ë

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g odlezelého hovezího masa
  • 8 PL stredne ostré horcice
  • sul
  • pepr
  • 1 velká cibule
  • 3 paprikové lusky: cervený, zelený a zlutý
  • 3 strouzky cesneku
  • 8 kapar
  • 1 vetsí nalozená okurka
  • trochu láku z okurky
  • 1 velké rajce
  • 1 citron nakrájený na plátky
  • 300 g smesi cerstvých hub nebo zampionu
  • 2 PL paprikového protlaku
  • 3 PL rybízového zelé
  • 4 cl konaku
  • 200 ml smetany
  • tuk na opékání

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruské maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3855 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ruské maso.

No to je nádhera…Jsem zvědavá, jestli seženu dost kvalitní maso, aby z minutkové úpravy nebylo dvouhodinové dušení, to by tomu vůbec neprospělo. Ale o víkendu vyzkouším, to je přesná trefa do mých chuťových buněk.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz