Recept Ruské maso
spiser Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso nakrájejte na mensí kousky, smíchejte s horcicí, solí, cerstve umletým peprem a nechte stát 1 hodinu. Cibuli a cesnek nakrájejte na drobno, dejte do hrnce na rozehrátý tuk a krátce orestujte. Pridejte kapary, nakrájenou okurku, trochu láku z okurek, nakrájené rajce, citron, houby a vse chvíli poduste. Do hrnce pridejte zelé, odstavte z tepla a dejte stranou. V jiném hrnci opecte za vyssí teploty maso po vsech stranách, pridejte k nemu podusenou zeleninu, promíchejte a povarte 2-3 minuty. Odstrante ze sporáku a oflambujte konakem (ne pod digestorí!!!). Do hrnce vmíchejte smetanu, prohrejte a dochutte solí a peprem. Nejlepsí prílohou k tomuto jídlu je Basmati rýze dusená s hráskem nebo i jinou zeleninou.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 07.08.08 vloženo
- 11403x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut+stÄ‚Ë
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 800 g odlezelého hovezího masa
- 8 PL stredne ostré horcice
- sul
- pepr
- 1 velká cibule
- 3 paprikové lusky: cervený, zelený a zlutý
- 3 strouzky cesneku
- 8 kapar
- 1 vetsí nalozená okurka
- trochu láku z okurky
- 1 velké rajce
- 1 citron nakrájený na plátky
- 300 g smesi cerstvých hub nebo zampionu
- 2 PL paprikového protlaku
- 3 PL rybízového zelé
- 4 cl konaku
- 200 ml smetany
- tuk na opékání
Doporučená příloha
Uvedena v receptu.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ruské maso
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ruské maso
No to je nádhera…Jsem zvědavá, jestli seženu dost kvalitní maso, aby z minutkové úpravy nebylo dvouhodinové dušení, to by tomu vůbec neprospělo. Ale o víkendu vyzkouším, to je přesná trefa do mých chuťových buněk.