Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z trošky mléka, cukru a droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosijeme, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, kvásek, citronovou kůru a zbytek vlažného mléka. Vypracujeme těsto, posypeme moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme na teplém místě vykynout. Těsto pak vyválíme po částech natenko, potřeme rozpuštěným máslem a nakrájíme na široké obdélníky, je na Vás jak velké pečivo chcete mít. Obdélníky zkroutíme do tvaru válečku širokou stranou, aby nevznikl krátký válec. Konce válečku nakrojíme, upravíme do tvaru mašle, t.j. jako vějíř, položíme na vymaštěný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Hotové sypeme moučkovým cukrem. Zkoušela jsem vložit různé nádivky, nádivku nedat ke koncům, jen prsty u konce nádivky pomačkat a teprve pak nakrojit třásničky..tak tomu říkám. Zdroj: Maruška z Martina..
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ruské mašle