Recept Ruské mašle

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z trošky mléka, cukru a droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosijeme, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, kvásek, citronovou kůru a zbytek vlažného mléka. Vypracujeme těsto, posypeme moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme na teplém místě vykynout. Těsto pak vyválíme po částech natenko, potřeme rozpuštěným máslem a nakrájíme na široké obdélníky, je na Vás jak velké pečivo chcete mít. Obdélníky zkroutíme do tvaru válečku širokou stranou, aby nevznikl krátký válec. Konce válečku nakrojíme, upravíme do tvaru mašle, t.j. jako vějíř, položíme na vymaštěný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Hotové sypeme moučkovým cukrem. Zkoušela jsem vložit různé nádivky, nádivku nedat ke koncům, jen prsty u konce nádivky pomačkat a teprve pak nakrojit třásničky..tak tomu říkám. Zdroj: Maruška z Martina..

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 29.03.07 vloženo
  • 2806x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 2,5 dl mléka
  • 30 g droždí
  • 70 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 2 žloutky
  • kůra z poloviny citronu
  • sůl
  • máslo na potření
  • moučkový cukr na posypání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruské mašle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz