Recept Ruské chipsy

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

aneb Rasputinova pochoutka

Postup

Řípu nakrájíme na tenké lupínky. Větší nebo tužší řípu předvaříme ve vodě. Lupínky smažíme v oleji nebo pečeme na plechu v troubě.
Osmažené čipsy necháme odkapat, případně lehce dochutíme česnekem.

Poznámka: z Ruska si toho krom hotelu moc nepamatuji, snad jen to, že tam byla zima jak v lednu a přitom byl únor - ale tam s tím kalendářem měli vždycky nějaký problémy. A pak jsem byl vyhoštěn za drzost (ne z Ruska, ale z hotelu), protože jsem prohlásil před děžurnou, zasloužilou členkou nějaké velké strany, že tam mají kurevskou zimu, že už vím, proč tam všichni tak chlastají, že na Lenina nejsem vůbec zvědavý, protože na té fotce v recepci byl tak škaredý, že by ani scannerem neprošel - a že už k nim za trest nikdy nepřijedu. A už jsem letěl jako Finist - jasný sokol.
A po návratu do ČR jsem si hned na letišti dal smažený vepřový řízek s dušeným zelím a s rozvařenými kolínky. A plzeňský. Dvě.

Zdroj:
But when his drinking and lusting and his hunger
for power became known to more and more people,
the demands to do something about this outrageous
man became louder and louder.
Oh, those Russians…

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.12.09 vloženo
  • 4073x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 - 30 min.

Ingredience

  • 1 malá červená řípa
  • olej
  • sůl
  • utřený česnek.

Doporučená příloha

  • různé pirožky, šašliky, vymražená vodka se sektem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruské chipsy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
HelcaK
960 příspěvků 25.12.09 05:09
Re: Ruské chipsy

Tak jsem nečetla konec diskuze, takže jsem taky pořád čekala, až budou „chrumkavé“. To sice jsou, ale jsou poněkud připečené… Pořád byly „plandavé“, tak jsem je tam nechávala dál. Byly plandavé i když jsem je vytáhla, ale po chvilce ztvrdly. Chutnají jako ty připečenější z hospodských brambových lupínků šmrcnuté řepou. Posypala jsem je solí smíchanou s granulovaným česnekem. Manželovi chutnaly, já bych radši ty nepřipečené, ale ty by zas možná nekřupaly…

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.12.09 20:36
Re: Ruské chipsy - Renee

Však já taky netvrdím, že hranolky s octem jsou hnusný. Zvlášť když je k nim správně opečená dobrá rybka. :o)

 
Renee
93 příspěvků 24.12.09 17:44
Re: Ruské chipsy

Tak pozor, hranolky s octem jsou výborný :-p

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.12.09 04:44
Re: Ruské chipsy - Jolana

To je dobře, tak to má být. Ono to ani chrumkavé být moc nemůže, protože na rozdíl od brambor v řípě není tolika škrobu. Má to být spíš takové plandavé. Stejně se to dá udělat i z kedlubny, po vašem tuším kaleráb. Ale to jsem ještě nezkoušel, takže nemohu soudit.
Největší grády však tomu dodávají různá přichucovadla, jak jsem psal v receptu: pirožky, šašličky,
a hlavně ta vodka se sektem (alias „Lední medvěd“). A ty chipsy se jen tak mezi řečí přikusují, aby to líp klouzalo do volátka.

 
jolana
5065 příspěvků 24.12.09 04:14
Re: Ruské chipsy

Vsetko som zababrala, chipsy narerzala tenulinke jak vlasok, olejom osprejovala, do rury dala, cesnakom na koniec pomazala . Dobre su, chrumkave sice su neni moc, ale zato smrdime zdravo takto na noc ..;)) dik :)

 
jolana
5065 příspěvků 24.12.09 00:30
Re: Ruské chipsy

co ma nema?! skor zahodim tu vodku ako cviklu! keby si chodil na prace na pozemku k micurincom ako treba a daval pozor, by si vedel ze cvikla je zdrava, nie ako vodka.. ;)) Makarenka na teba.. :D

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.09 23:46
Re: Ruské chipsy - jolana

Když ausgerechnet ta vodka je tam nejdůležitější. A sekt jakbysmet. Tak zahoď cviklu a hybaj do nejbližší palírny! A cestou domů si pro sichr kup normální bramborové lupínky. :o)))
A o jaké angličtině to mluvíš? Vždyť jsem ten zdroj napsal v ruštině, dokonce jsem si dal záležet na měkkých, poloměkkých, tvrdých i připálených znacích. Jsem totiž měl z ruštiny vždycky dvojku. Stejně tak z chování a práce na pozemku, protože jsem zá:,–(ový, a nechtěl jsem si kazit prospěch průměrem.

 
jolana
5065 příspěvků 23.12.09 23:19
Re: Ruské chipsy

Tiez som kupila cestou z prace cviklu.. vodku nepijem takze sa priprav bud budes pochvaleny.. alebo! o)) ;))
Pupku, anglicky ty na obycajneho labuznika ?!..pokial som si to prelozila som aj vyhladla o)… ten zdroj, si lamem hlavu..ako to je?

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.09 23:11
Re: Ruské chipsy - helcaK

OK, budu rád za názory.
Jenom jsem ještě na něco zapomněl. Jedli jsme k tomu ještě takové malé krevetky pečené na jehle, pomatlané trochou vytřeného česneku a pokapané citrónem. A místo salátu nebo kompotu jsme měli jeden každý před sebou velkou misku kaviáru z vyzy velké (lat. Huso huso - což nemíním jako urážku, tak ať si to nikdo nebere osobně a nekamenuje mě za přílišnou vulgárnost), a ten jsme barbarsky nabírali polévkovými lžícemi. A ani trochu jsme se nestyděli.
Toto jsem však do receptu záměrně neuváděl, protože v našich podmínkách by to bylo asi neprůchodné.

 
HelcaK
960 příspěvků 23.12.09 22:47
Re: Ruské chipsy

Tak nehodlam toho dělat kýbl, ale když už bude ten friťák rozpálený, tak by se to testnout mohlo. Jestli mi to nebude vetovat choť, tak popíšu dojmy :-)

 
Pupek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.09 20:51
Re: Ruské chipsy - helcaK

No, já bych do toho zas nebyl tak hrr, ale když to chceš zkusit, tak raději začni s tou zmrazenou vodkou se sektem, a to v množství větším než malém. Když jsem to totiž pozřel poprvní, tak jsem prohlásil něco v tom smyslu, jako že v Rusku je všechno možný. Ale nakonec se to docela dalo. Ale pořád to bylo lepší než hranolky s octem v Bruselu nebo špagety s jahodovou marmeládou v Temešváru.

 
HelcaK
960 příspěvků 23.12.09 20:00
Re: Ruské chipsy

Tak zítra zas vytáhneme jednou v roce na vánoce friťák, tak možná vytáhneme ještě řípu ze sklepa a aspoň pár lupínků zkusím usmahnout… To mě fakt zajímá.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Cibulačka Cibulačka
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz