Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Smíchat jahody s cukrem a mátou a nechat stát 1-2 hodiny. Vymastit a vysypat moukou 25cm dortovou formu na pružinu. Smíchat mouku cukr, vanilkový cukr, kvasnice, kůru a sůl. Chvíli míchat a potom přidávat po kostkách máslo. Pomocí dvou nožů, nebo studených rukou ho vypracovat na konsistenci drobenky. Postupně přidávat mléko smíchané se žloutky a vpracovat ho dovnitř, až vzniknou větší, měkké hrudky. Pomocí pomoučených rukou zhrnout těsto do koule. Natlačit těsto na dno připravené formy tak, aby vznikly 2.5cm vysoké strany. Přikrýt formu plastickým filmem a nechat těsto vzejít po 2 hodiny a 15min., nebo až je nafouklé. Předehřát troubu na 180°C. Naplnit těsto náplní (může být vyšší, než stěny těsta). Péct asi po 40min., nebo až se těsto odděluje od stěn formy a náplň je ztuhlá. Vyjmout z trouby a nechat po 15min. vystydnout. Projet kulatým nožem kolem stěny formy a odstranit ji. Nechat koláč úplně vychladnout při pokojové teplotě. Koláč může být připaven 8 hodin před podáváním. Nakrájet koláč na 12 porcí a podávat ho s jahodovým kompotem. Náplň: Pomocí elektrického šlehače našlehat krémový sýr, nebo tvaroh s cukrem a moukou do hladka. Přidávat postupně vejce jedno po druhém a po každém přidání je dobře zašlehat. Přidat šlehačku, rum, vanilkový cukr a kůru a znovu našlehat do hladka.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rumový, tvarohový koláč (výborný)