Recept Rumový, tvarohový koláč (výborný)

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smíchat jahody s cukrem a mátou a nechat stát 1-2 hodiny. Vymastit a vysypat moukou 25cm dortovou formu na pružinu. Smíchat mouku cukr, vanilkový cukr, kvasnice, kůru a sůl. Chvíli míchat a potom přidávat po kostkách máslo. Pomocí dvou nožů, nebo studených rukou ho vypracovat na konsistenci drobenky. Postupně přidávat mléko smíchané se žloutky a vpracovat ho dovnitř, až vzniknou větší, měkké hrudky. Pomocí pomoučených rukou zhrnout těsto do koule. Natlačit těsto na dno připravené formy tak, aby vznikly 2.5cm vysoké strany. Přikrýt formu plastickým filmem a nechat těsto vzejít po 2 hodiny a 15min., nebo až je nafouklé. Předehřát troubu na 180°C. Naplnit těsto náplní (může být vyšší, než stěny těsta). Péct asi po 40min., nebo až se těsto odděluje od stěn formy a náplň je ztuhlá. Vyjmout z trouby a nechat po 15min. vystydnout. Projet kulatým nožem kolem stěny formy a odstranit ji. Nechat koláč úplně vychladnout při pokojové teplotě. Koláč může být připaven 8 hodin před podáváním. Nakrájet koláč na 12 porcí a podávat ho s jahodovým kompotem. Náplň: Pomocí elektrického šlehače našlehat krémový sýr, nebo tvaroh s cukrem a moukou do hladka. Přidávat postupně vejce jedno po druhém a po každém přidání je dobře zašlehat. Přidat šlehačku, rum, vanilkový cukr a kůru a znovu našlehat do hladka.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 04.06.03 vloženo
  • 8845x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku krystalového cukru (4 lžíce)
  • 1 obálka suchých kvasnic
  • 1 lžička kůry z vosku zbaveného citronu
  • 1/2 lžičky soli
  • 6 lžic (90g) másla, na kostičky nakrájeného a vychlazeného
  • 1/4 hrnku plnotučného mléka (4 lžíce)
  • 3 velké žloutky
  • vanilkový cukr
  • Náplň:
  • 340g krémového sýru, nebo jemného tvarohu a podobně, pokojové teploty
  • 1 hrnek jemného krystalového cukru
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 3 velké vejce
  • 180ml šlehačky
  • 2 lžíce tmavého rumu
  • 2 lžičky nastrouhané kůry z vosku zbaveného citronu
  • vanilkový cukr
  • Jahodový kompot:
  • 900g jahod, očištěnách a rozpůlených
  • 1/3 hrnku krystalového cuku
  • 3 lžíce posekané čerstvé máty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rumový, tvarohový koláč (výborný)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz