Recept Rumový grog (běžný)
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Do přiměřené sklenice nalijeme rum, dáme cukr, zalijeme vřelou vodou, přidáme citrón a zamícháme. Citrónovou šťávu vymačkáváme lžičkou z citrónového plátku a průběžně mícháme.
Recept je z kategorií: Teplé alkoholické Vánoční nápoje
- 22.12.03 vloženo
- 118704x zobrazeno
Počet porcí
- 1 porce
Ingredience
- 0,5 dl rumu
- 1-1,5 dl vřelé vody
- 3-4 kostky cukru
- plátek citrónu bez jader a kůry.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku15.12.12 11:26
Klasika, vždy zahřeje… A v tom předánočním shonu i nějak víc
chutná, než jindy během roku. Asi to bude tím, že nejen zahřeje, ale
i povzbudí
Já si přidávám ještě o kapku citronové šťávy více - mám to tak
nejraději
Diskuse k receptu Rumový grog (běžný)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rumový grog (běžný)
Tomu, co píše Hubenej dědek, jsme říkali podle Péti Vařiče Skarambulový nektar, pili jsme to na chalupě v Jizerkách, měli pocit dospělosti a všechen alkohol vysublimoval dřív, než se zozpustil cukr. Díky Petře Horo
42 příspěvků 21.10.15 22:43
My jsme jeden čas ujížděli na „kapaném grogu“. Kolik porcí tolik decí rumu do skleničky z varného skla. Připravit si starou vidličku a kostkový cukr. Na každou porci jednu kostku cukru. Vřící rum zapálit, na vidličku kostku cukru a nechat rozpouštět nad hořícím rumem a nechat do něj zkapávat. Pak rozdělit do skleniček, dolít vřící vodou nebo horkým čajem a případně vylepšit zmiňovaným panákem griotky a podle chuti případně dosladit.
A použité nádobí se po pár seancích už
nedalo na nic jiného použít.
Ona se sice část alkoholu spotřebovala na hoření, ale i tak se s tím muselo hodně opatrně.
Já z cukru nejdříve upálím karamel, zaliji ho vřelou vodou a nechám rozpustit. Pak postup stejný. Dělal u nás natěrač nějaké domácí úpravy a ten jiný grog nechtěl, tak ho od té doby dělám.
Do grogu přidávám vždycky jeden ks hřebíčku a 5-6 rozinek.
Krásně to ovoní a rozinky jsou jako dezertík na závěr
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Myslím, že jestli ještě připadne trochu sněhu, tak tento grog budu určitě potřebovat. A nebudu na sobě šetřit.
Včera přišla naše babi s receptem na vylepšený grog, který je prý vynikající, tak předávám dál: Kromě rumu a vařicí vody přidejte ještě štamprli griotky a pytlík porcovaného koření do svařáku..osladit dle chuti a údajně hrozí pořádné „vožrání se“. ;o))