Recept Rudý baron

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rudý baron

Postup

1. Bylinky omyjeme, dobře osušíme a jemně po­sekáme. Rozšleháme je s rajčatovou a citrono­vou šťávou a šťávou z potočnice lékařské. 2. Směs vlijeme do vysoké sklenice a do­lijeme vychlazenou minerální vodou. Ještě jednou zamí­cháme. 3. Plátek cítronu naříz­neme a ozdobíme jím okraj sklenice. Čerstvá šťáva z potočnice lékařské povzbuzuje vý­měnu látkovou. Přede­vším pro starší lidi může sloužit jako povzbuzující jarní kůra. Její účinek je srovnatelný s působením kopřivové šťávy.

Recept je z kategorií: Míchané nápoje

Nahlásit recept

  • 27.02.03 vloženo
  • 5681x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • několik bylinek (např. potočnice lékařská nebo pažitka)
  • 60 ml rajčatové šťávy
  • 20 ml citrono­vé šťávy
  • 20 ml šťávy z potočnice lékařské
  • minerální voda
  • 1 plátek citronu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rudý baron

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rudý baron

babi
6360 příspěvků 7.3.11 21:53

Musim Vam vsem rict, ze velice dobre znam tyto bylinky. Mela jsem je na zahradce. Rerichu vysazenou v hrncich a tu jsem pouzivala na zdobeni pokrmu a na salat jako zde http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Potom jsem mela dve jezirka s potuckem mezi nimi. Tam jsem pestovala hydrofilni rostliny a mezi nemi Nasturtium officinale, ktera je nejstarsi listnata zelenina na jidelnicku cloveka. Je jineho charakteru, je duzinata a jemnejsi chute. O te se v tomto recepte mluvi, ne o te pestrobarevne zahradni skromne kytce, ktera roste vsude mozne.
To, o cem mluvi Lydie, je jeste neco jineho…tak jako se mohou nechat naklicit seminka redkvicky, alfalfa, slunecnice, ruguly, pohanky, abych jmenovala jenom nekolik, mohou se naklicit take Lepidium sativum, nebo-li zahradni rericha. Prodavaji se take naklicene v plastikovych krabickach v CR na pouziti do salatu, do sendvicu a podobne :-)

casino
4497 příspěvků 7.3.11 18:34

lydia,
lichořeřišnice nadělá parádu za oknem a chutná tak jak píše glama…
Kdysi před lety, když jsem „objevil“ že je prudce jedlá, jsme si užili fůru srandy s návštěvami, když jsme začali nenuceně spásat květinovou výzdobu… :mrgreen:

lydia
1227 příspěvků 7.3.11 14:20

Esme, já znám nejvíc zahradní řeřichu. U nás prodávají v malých krabičkách, nebo se dá vypěstovat na kousku navlhčené vaty ze semínek. Já ji dávám dávám třeba jenom na chleba s máslem nebo na pomazánku. Potočnici nebo lichořešnici znám jenom z obrázků a nemám žádné zkušenosti.

http://www.heilkraeuter.de/…enkresse.htm

esmeralda
4813 příspěvků 5.3.11 23:37

Babi, Glamo, Gabi, Casino - díky za informace. Někam si to snad budu muset poznamenat abych se zase za pár let zase hloupě neptala.

Já mám (tedy tu) Lichořeřišnici moc ráda. Je velice nenáročná, roste skoro všude.
Ano, je mírně štiplavá, hlavně listy. Ale květy použiji klidně i na zdobení sladkých věcí.

gabi
551 příspěvků 5.3.11 23:00

esmeralda, to je lichorerisnice…ale chut ma podobnu ako zerucha a potocnica…a vsetky tri su nesmierne liecive

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.3.11 22:57

Esme, na Tvém obrázku je opravdu řeřicha. Ale tak nějak lidově řečeno. Správně je to Lichořeřišnice větší. Je také jedlá,jak lístky, tak květy, chutnají prý mírně štiplavě a pikantně. Já je ještě nevyzkoušela. Zatím jsem jí dávala přednost jako ozdobě na zahradě (ale bacha, milují ji mšice)
http://botanika.wendys.cz/kytky/K377.php

babi
6360 příspěvků 5.3.11 22:55

esme, to na Tvem obrazku je sice rericha, ale ne potocni/lekarska. Ta potocni se anglicky jmenuje watercress :-)

esmeralda
4813 příspěvků 5.3.11 22:44

Já to mám zase všechno popletené. Myslela jsem si že Řeřicha je tohle

Jak se to tedy jmenuje česky? Používám celou rostlinku včetně květů do salátů.
Tenhle nápoj bude pro horké letní dny jako stvořený.

babi
6360 příspěvků 5.3.11 20:56

casino, z rerichy potocni pripravuji vybornou jemnou polevku, ale take ji pouzivam jenom tak nevarenou na ozdobu, nebo jako soucast studenych pokrmu. Roste v potocich a je tedy stavnata a krupuva a chutna trochu jako velice mlady baby spenat.

casino
4497 příspěvků 5.3.11 20:41

Jak chutná potočnice :?:
(U nás kdysi i nyní 1. světová, ve světě nazývaná Velká válka… :-)

Stans
22 příspěvků 5.3.11 20:22

Nevím proč je tam ta citronová šťáva, protože už od rajčatové šťávy to bude (dle mě)kyselé dost.Pokud se to dolije minerálkou, bude to navíc dost chuťově řídké. Nicméně chápu, že kdo se stravuje tímto způsobem, ocení jemné chuťové tóny i tak.
Ta potočnice je fajn.
Přisolil bych to, opepřil, přidal bych čilli. Že by Bloody Mery........, nicméně proč Rudý Baron, král stíhačů války zvané kdysi světová???

ucitelas
330 příspěvků 5.3.11 19:47

no nevím

monca šulků
1 příspěvek 5.3.11 18:04

:potlesk: :palec: :think: :lol: :wink: Úžasný recept!!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: :palec:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz