Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z mlieka, drozdia a cukru pripravime kvasok. Muku zmiesame so solou a s nastruhanym maslom/margarinom, pridame vaco kvasok, nastruhany tofu a zamiesime. Nechame prikryte vykysnut. Vykysnute cesto rozdelime na 6 casti (mozno aj menej , podla toho ake velke rozteky chcete mat ) kazdu cast vyvalkame na tenko do kruhu , rozdelime na trojuholniky a stacame od sirsej cast k uzsej. Potrieme roZslahanym vajcom so stipkou soli, namocime do sezamu (alebo do coho chceme a ani nemusime), nechame podkysnut a pecieme do zlatava pri 180 st. *Pridavala som navyse k cestu trosku mlieka aby bolo vlacnejsie. Dobru chut :) Pozn.: V originalnom recepte je cesto bez vajca a trochu syra nastruhaneho nechame na posypanie a pecieme.
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.5.17 22:24
Fantastické. Podľa doporučenia som pridala asi 100 ml mlieka. S cestom sa výborne pracuje, je vláčne a rohlíky chutia výborne.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům8.11.15 17:15
Tak už jsme se do nich pustili - mizí podezřele rychle
Jsou vynikající, a to jsem si až po zadělání všimla, že jsem tofu
vmíchala celé - skoro dvacet deka místo deseti
Ale nevadilo to, jsou vynikající…
Některé jsem nesypala vůbec ničím, část z nich drcenými rakytníkovými
plody.
Dělala jsem tu variantu: vajíčko do těsta a přidat trošku mléka, jak
autorka připsala „mezi řádky“
S těstem se pracuje nádherně, v podstatě na vyválení stačil jen
pomoučený váleček.
Jsou super jen tak, samotné… určitě je upeču na Silvestra, budou super
k namáčení do sýrových pomazánek a budu mít jistotu, že se sní
všechny, jen budu muset zadělat z dvojité dávky
Díky za recept.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rozteky s tofu
Práve som zamiesila cesto na tieto rožteky. Podľa doporučenia som pridala cca. 100 ml mlieka do cesta a s cestom sa dobre pracuje. Je vláčne.
To je zase diskuse

Ale na těstu je vidět, že mu to absolutně
nevadí a nádherně si kyne 
Kolik z těch, kdo řešili název, opravdu ty rohlíčky zkusilo upéct?
Mně právě kyne těsto a už se těšíme - těsto se pěkně hněte a voní - tak už jen to mi dává jistotu, že budou super
Jen až po vyhnětení mi došlo, že v návalu „akce“ jsem dala TOFU celý balíček - 180 g
jolanko tyto rohliky udelam ikdyby me to melo zabit
a souhlasim s tebou … ja si myslim, ze sem chodi vice nez 4 slovaci a nikdo tu nechce aby se ceske nazvy prekladaly do slovenstiny pro lepsi hledani. A staci si zapamatovat autora a pak si projit jeho recepty .) krome toho co tam clovek hleda objevi i jine super veci
5068 příspěvků 28.6.10 06:03
Popravde Di, zrovna som si klikla na mnou napisane recepty, naschval. ..pre lepsi obraz…cislo 359.
Urcite su tu desiatky az stovky labuznikov a s nimi aj cisla nimi napisanych receptov a nazvov… bez dlznov a makcenov…
Zvlastne to nie je, alebo je to zvlastne?! preco asi?!… tot otazka…ale tu si prosim nech zodpovie kazdy sam pre seba.
Namojpravdu skoda tych roztekov, ani ta fotka sa uz nezobrazuje stale, kedze nikto si neklika kvoli nim ani sa necudujem keby zdupkali..;))…ale na Labuzniku nic nove pod slnkom, bo u nas sa casto neklika na recept kvoli receptu…
2452 příspěvků 28.6.10 05:27
A vůbec, radši si místo hádání pusťe online koncert Sira Paula z Hyde Parku: http://www.youtube.com/bornhivfree?…
2452 příspěvků 28.6.10 05:25
Koukám na tuhle diskusi s překvapením. Asi jde o to, že jste nepřidala diakritiku, takhle by se ten recept opravdu těžko hledal. Český název (aspoň v závorce) by určitě pomohl, ale nutný není.
P.S. Ty osobní výpady ze všech stran podle mě nutné nejsou.
5068 příspěvků 28.6.10 05:15
uz len ty si tu chvbal (futbal sa uz skoncil?) ako v babkovom divadle, ked padne posledna kartinka a povie sa.. a vsetci stastne zili pokial nepomreli..lenze niektori sa vziju do deja az tak, ze sami seba a mozno aj inych presvedcia ze to je pravda a realita.. kdezto ty..ty ani nahodou
hus.. a nepokusaj sa lovit ryby v mutnych
vodach, mozno na teba vycuhne daka kosatka 
5068 příspěvků 28.6.10 04:56
Dando, rada by som ale tu indicku naozaj neviem. U nas vyjde toufu 250 gr na 1 euro ak pocitam ze euro je 30 korun slovenskych (plus minus koruna). Na nase pomery lacne. Ale moj osobny nazor je preto ze ho vyrabaju a predavaju skoro naozaj len pre seba.
Pekny vecer
Když se mezi nejnovějšími recepty objevily Rozteky, podobně jako oldsoft jsem uvažoval o „roztékání se“. Dokonce jsem si říkal, už jsem se s rec. na rozteky setkal. Ale určitě jsem si to spletl s rozpeky ( Landospandos

Bylo zde vyřčeno mnohé, přesto si dovolím přehodit vexle do **
**DISKUZE K ČLÁNKŮM
. Třeba to někomu v budoucnu pomůže při psaní receptů, a některým z nás ostatních usnadní pohyb po Labu
Ach jo, to je zase plodná debata.
Jol, dala jsem do oblíbených, ne proto abych našla, protože kdo hledá, tak vždycky najde
, ale proto, že zase bude čerstvé toufu. Já
to mám komplikovanější než ty, 3 kusy u nich stojí 50Kč a 5 kusů
60Kč
, nejsem hamoun, ale to množství mě pokaždé
zláká a za týden zase, jezdí jen ve čtvrtek, ale je moc dobré, tak
co. .-)
A ještě prosba - koupila jsem u Inda krásnou čerstvou okru, on ji připravuje s čočkou a garam masala, ale nepamatuju si přesně postup. Nemáš povědomost? Dík. D.
2904 příspěvků 28.6.10 04:10
schválne som sa pozrela, ako píšem tie recepty, zistila som, že asi od začiatku svojho pobytu na Labužníku sa snažím o češtinu v názvoch, sem-tam mi niečo nevyšlo, ale nie je to rozhodne „nedávno“. Vlastne neviem, čo si tým chcela povedať, ale to tiež nie je prvýkrát.
No, už jsem si říkal, že ta moje provokace je málo provokativní
Aspoň tak do 22:oo. Díky.
Prosím, zabrzděte
Jolanko, jen drobná rekapitulace: Casino napsal, že si recept asi radši uloží, protože ho takhle už nejspíš nikdy nenajde. Doplnila jsem to o svou myšlenku, že dvojjazyčný název by hledání pomohl.
Omlouvám se, pokud jsem se tě dotkla tím, že se můj názor liší od tvého, ale proč do takové prkotiny tahat taková veliká slova jako se objevila v tvé poslední větě… to vážně nevím. Pro mě za mě piš své recepty třeba maďarsky nebo arabsky, je to čistě tvá volba. Myslela jsem to dobře, byl to jen takový malý nápad, jak by se tvé recepty mohly lépe hledat. Přeji ti, ať ti práce rychle utíká
Alis
5068 příspěvků 28.6.10 02:48
ved to vidis, napisane ciernym na bielom
Už jsi z práce doma?
5068 příspěvků 28.6.10 02:31
mile damy
Anicka, odkedy pises nazvy cesky a preco je tvoja vec. Ale davno to nie je, ze ano?! Tymto odpovedam aj ostanym damam. Tym ze Anicka zacala pisat nazvy neznamena ze ich budete chciet aj pom ostatnych si myslim.
Na Labuzniku som roky a pokial ma pamat neklame (a ta ma sklame maalokedy, to mi verte) o tom nikdy nebola rec. Nikdy ma nikto neobvinil z hluchosti zatial (priznam sa, ze ti nerozumiem Sono ani tej 18-ke) .
Zijem si svoj Labuznicky zivot v pohode, pravdivo, uprimne a otvorene k sebe aj k vsetkym ostatnym. Len ten, kto si vazi a cti seba, si vie vazit a ctit aj ostatnych. Bez toho to naozaj nejde damy.
Pekny vecer
to je telepatie, nebo jak se tomu říká? V rozmezí 18 receptů. Přehmat to jistě nebude.
505 příspěvků 28.6.10 01:20
a oldsofte, a jolanko a jiní.
ADMIN / správce serveru Pepíček nám to vyhledávání hodně usnadnil - utne ve vyhledávači „nabodeníčka“ (Jan Hus) - tj. háčky a čárky nad písmeny. Ale základ slov se někdy v češtině a slovenštině hodně liší, o tom tu zřejmě šla řeč. Rožky/rožteky jako rohlíky/rohlíčky nedohledáte.
Jájiny rohlíčky jsem ochutnala na srazu a recept si zapsala. Třeba mohou být dobré i s tofu - přiznám se, jolanko, že tofu jsem ochutnala a nic mi to neříká, ale fakt se zabejčím a zkusím. A zabejčilej Moravák je jak tuhnoucí beton.
AG
nejhorší hluchost je, když někdo nechce slyšet. S tím nic neuděláte. Bohužel.
2904 příspěvků 28.6.10 00:33
tiež si myslím. Každý si z toho vyberie, čo chce.
5068 příspěvků 28.6.10 00:01
Anicka, prosim ved tu snad uz nie je o com rozpravat ani co vysvetlovat.
Zdravim, pekny podvecer, u nas je dnes krasne a ja musim do prace.
Ahoj
2904 příspěvků 27.6.10 23:51
bez toho, aby som sa ťa chcela dotknúť, alebo poučovať: ja píšem recept po slovensky, NÁZOV sa snažím po česky. A to iba z toho dôvodu, že väčšina užívateľov je česky hovoriacich a im je asi jednoduchšie používať pri zadávaní do vyhľadávača české názvy. Ak si tvoj recept neuložili (a nezapamätali si tvoj názov), vyhľadávač im ťažko napr. tvoje „rozteky“ vyhľadá. Zbytočne budú hľadať medzi rohlíkmi a rohlíčkami. Niekedy sa takto „strácajú“ recepty. To nie je predsa stavanie bariér medzi Čechmi a Slovákmi, alebo o odradzovaní prípadných nových užívateľov.
Pekný zvyšok dňa!
5068 příspěvků 27.6.10 23:28
neviem sice odkedy si na Labuzniku, ale skoda ze sa za to tak za:,–(zujes az teraz…povedla by som ze chm, divne.....tak napriklad recepty narodov, kopa ich je v povodnom jazyku a..a …ale kazdeho osobna vec, presne tak ako si to pisala, pokial nie su ine ustavenia „uzakonene“ spravcom stranok.
Peknu nedelu uz sme si zelali, slunicko nad hlavou tiez, tak teraz kusok slunicka v dusi tiez sa slusi zazelat
256 příspěvků 27.6.10 22:48
S tou slovenštinou - spatřivše poprvé název receptu, kapánek jsem se zarazila. Rozteky? Že by něco roztečeného? Nebo se někdo spletl a chtěl napsat rozpeky? Po přečtení jsem se musela smát. Jasněže rožteky. Bylo to - aspoň pro mě - takové milé, slovenštinu opravdu můžu.
nikdy jsem nikde nehorovala pro psaní receptů v češtině, Jolan… Miluju slovenštinu a těší mě v ní číst. Jen si myslím, že název receptu by měl být v češtině nebo alespoň česko - slovensky. A jen a jen kvůli vyhledávání. Ostatní ať je v čistočisté slovenštině, myslím, že slovenské recepty a slovenští labužníci nás ostatní velmi obohacují.
Můj názor, o kterém jsem přesvědčená, můj postoj, který budu dodržovat, pokud budu psát recepty na slovenské stránky. Určitě název svého receptu přeložím do slovenštiny.
Pěkné odpoledne všem
5068 příspěvků 27.6.10 21:25
mozno svojou horlivostou za pisanie receptov aj cesky a verim, ze to myslis uprimne , odradis inych (ktori sem kliknu a to tu nepoznaju, nevedia a mozno aj tych co su tu, len ich nie je vidno) o radost sa podelit… su tu tisicky receptov pisane slovensky..
Samozrejme je to kazdeho vec za co apeluje, len som sa chcela uprimne podelit o nazor o ktorom som nie mozno, ale naozaj presvedcena..
Este raz peknu nedelu a vela slniecka zelam do Prahy:)
vždyť to říkám, kdyby si Casino nepamatoval, že má hledat „rozteky“, ať hledá „rohlíčky“. Mouka, tuk, droždí, mléko apod. je ve stejném poměru, jen si musí pamatovat, že má 100 g nivy vyměnit za 100 tofu. Chuť bude jiná, o tom nepochybuji

Taky hezkou neděli
5068 příspěvků 27.6.10 20:40
Alis, mozno sa ti zda ze su, ale skus si ich dat do oblubenych a raz skusit urobit a ochutnat. Uvidis ze identicke nie su ani malinkou malinkatou nahodou, snad len tym podobnym mnozstvom muky, mlieka a drozdia. Tofu a to urcite vies, je daco uplne ine ako niva a gouda. V ceste sa sprava uplne inac. Stava sa sucastou cesta, pretoze tofu ma tendencie preberat chute ingrediencii…takze neznaly ani nevie ze je tam tofu, len povie ze chut tych roztekov je rozkovo rozkova, pripominali mi davne rozky , ked muka bola mukou z ozajstnej psenice..ver mi, opisat sa to neda..to treba skusit

Peknu nedelu Alis
Konzultace s www.zoznam.sk mi vyzradila, že by to měly být „rožteky“, čili odvozenina od slova „rožok“. Mně to samozřejmě spíše evokuje nějaké „roztékání se“, nebo něco podobného.
pokud jsi jako já, nenajdeš, protože zadat do vyhledávače „rozteky“ tě možná nenapadne. Zadej „rohlíčky“ a vyber Jájinčiny. Když vyměníš sýr za tofu, jsou téměř identické
5068 příspěvků 27.6.10 03:44
Casino, ulezane su este lepsie ako cerstve
Hned dávám do oblíbených, protože až budu chtít dělat nějaké rohlíčky poslanu, tak tento recept už určitě nenajdu. Možná leda čirou náhodou na mě někde jukne
)