Recept Rožmberské plněné řízky
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vepřové řízky naklepeme, osolíme,opepříme, lehce potřeme hořčicí a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Doprostřed dáme plátek sýra, který obalíme slaninou, aby při smažení nevytékal. Pak maso přeložíme, sklepneme paličkou, zajistíme jehlicí nebo párátky, obalíme v hladké mouce a vložíme na rozehřátý tuk. Smažíme pomalu, pod pokličkou,aby se důkladně propeklo. Pak maso obrátíme a dosmažíme bez poklice. Hotové jídlo podáváme s různě upravenými bramborami, obložené čerstvou zeleninou a posypané petrželkou. (Řízky můžeme nahradit silnějšími kotletami, které prořízneme, vzniklou kapsu osolíme, opepříme, naplníme slaninou a sýrem, sklepneme a zajistíme jehlicí či párátkem. Dále postupujeme stejně.)
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 27.03.04 vloženo
- 5008x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 větší plátky z vepřové kýty
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- hladká mouka
- 4 plátky sýra typu Ementál
- 100 g anglické slaniny
- tuk na smažení
- zeleninová obloha
- petrželka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rožmberské plněné řízky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rožmberské plněné řízky
recept je mi sympatický..jen bych volila kuřecí nebo krůtí řízky, protože moji kluci na vepřové moc nejsou…ale jinak určitě bašta! Navíc má recept jihočeský podtext a Rožmberk je nádherný hrad…kdo tam nebyl, ať tak určitě učiní…v jednom ze sálů je kouzelné zrcadlo pro pány, kteří postaveni do středu místnosti (přímo pod lustr) a pohlédnuvši do onoho zrcadla, spatří svoji budoucnost..takže, pánové, rozjeďte se pochutnat si na této lahůdce přímo do jižních Čech a poznejte i to, co Vás čeká a nemine…přeji šťastnou cestu a dobrou chuť (god reise…og god apetitt!)