Recept Rožmberské plněné řízky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové řízky naklepeme, osolíme,opepříme, lehce potřeme hořčicí a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Doprostřed dáme plátek sýra, který obalíme slaninou, aby při smažení nevytékal. Pak maso přeložíme, sklepneme paličkou, zajistíme jehlicí nebo párátky, obalíme v hladké mouce a vložíme na rozehřátý tuk. Smažíme pomalu, pod pokličkou,aby se důkladně propeklo. Pak maso obrátíme a dosmažíme bez poklice. Hotové jídlo podáváme s různě upravenými bramborami, obložené čerstvou zeleninou a posypané petrželkou. (Řízky můžeme nahradit silnějšími kotletami, které prořízneme, vzniklou kapsu osolíme, opepříme, naplníme slaninou a sýrem, sklepneme a zajistíme jehlicí či párátkem. Dále postupujeme stejně.)

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 27.03.04 vloženo
  • 4544x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větší plátky z vepřové kýty
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice
  • hladká mouka
  • 4 plátky sýra typu Ementál
  • 100 g anglické slaniny
  • tuk na smažení
  • zeleninová obloha
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rožmberské plněné řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rožmberské plněné řízky

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rožmberské plněné řízky

recept je mi sympatický..jen bych volila kuřecí nebo krůtí řízky, protože moji kluci na vepřové moc nejsou…ale jinak určitě bašta! Navíc má recept jihočeský podtext a Rožmberk je nádherný hrad…kdo tam nebyl, ať tak určitě učiní…v jednom ze sálů je kouzelné zrcadlo pro pány, kteří postaveni do středu místnosti (přímo pod lustr) a pohlédnuvši do onoho zrcadla, spatří svoji budoucnost..takže, pánové, rozjeďte se pochutnat si na této lahůdce přímo do jižních Čech a poznejte i to, co Vás čeká a nemine…přeji šťastnou cestu a dobrou chuť (god reise…og god apetitt!)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz