Recept Rožmberské plněné řízky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové řízky naklepeme, osolíme,opepříme, lehce potřeme hořčicí a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Doprostřed dáme plátek sýra, který obalíme slaninou, aby při smažení nevytékal. Pak maso přeložíme, sklepneme paličkou, zajistíme jehlicí nebo párátky, obalíme v hladké mouce a vložíme na rozehřátý tuk. Smažíme pomalu, pod pokličkou,aby se důkladně propeklo. Pak maso obrátíme a dosmažíme bez poklice. Hotové jídlo podáváme s různě upravenými bramborami, obložené čerstvou zeleninou a posypané petrželkou. (Řízky můžeme nahradit silnějšími kotletami, které prořízneme, vzniklou kapsu osolíme, opepříme, naplníme slaninou a sýrem, sklepneme a zajistíme jehlicí či párátkem. Dále postupujeme stejně.)

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 27.03.04 vloženo
  • 4466x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větší plátky z vepřové kýty
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice
  • hladká mouka
  • 4 plátky sýra typu Ementál
  • 100 g anglické slaniny
  • tuk na smažení
  • zeleninová obloha
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rožmberské plněné řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rožmberské plněné řízky

recept je mi sympatický..jen bych volila kuřecí nebo krůtí řízky, protože moji kluci na vepřové moc nejsou…ale jinak určitě bašta! Navíc má recept jihočeský podtext a Rožmberk je nádherný hrad…kdo tam nebyl, ať tak určitě učiní…v jednom ze sálů je kouzelné zrcadlo pro pány, kteří postaveni do středu místnosti (přímo pod lustr) a pohlédnuvši do onoho zrcadla, spatří svoji budoucnost..takže, pánové, rozjeďte se pochutnat si na této lahůdce přímo do jižních Čech a poznejte i to, co Vás čeká a nemine…přeji šťastnou cestu a dobrou chuť (god reise…og god apetitt!)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz