Recept Rožmberská zámecká roláda

(Hodnoceno 1x) Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rožmberská zámecká roláda

Postup

Vepřovou kýtu si rozkrojíme na plát, naklepeme ji, osolíme, opepříme, pokryjeme tenkými plátky slaniny, posypeme jemně nasekanou petrželkou, potřeme na másle osmaženou šunkou s kousky žampionů, zahuštěných vejci, posypeme hráškem a roládu dobře svineme. Zajistíme provázkem, aby se nerozevřela, vložíme do pekáčku na rozehřáté sádlo a ze všech stran opečeme. Pak podlijeme trochou vody a za občasného přelití vypečenou šťávou, podlití vodou nebo vývarem a obracení upečeme dozlatova. Krájíme opatrně ostrým nožem, abychom neporušili mozaiku, která na průřezu roládou vznikne. Podáváme podlité šťávou z výpeku s vařenými bramborami sypanými petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 20.04.04 vloženo
  • 12506x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty
  • 200 g anglické slaniny
  • petrželka
  • 4 vejce
  • 100 g šunky
  • 1 lžíce másla
  • 100 g žampionů
  • 4 lžíce zeleného hrášku
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sádla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 29.11.11 19:53

Moje rolády jsou asi nejpodobnější této. Inspirovala mě.. Řezník mi rozkrojil maso na rolády.
Já rozklepala, seřízla do pravidelného tvaru, odřezky rozklepala a záplatovala díry.
Nasolila, opepřila, potřela hořčicí. Na to přišel uzený bok, fáš z mletého masa s hráškem, párky a doprostřed vařená vejce natvrdo. Pomocí folie zavinuta roláda a párátky spíchnuta. To celé dvakrát.
Pečeno v plynové troubě za neznámé, ovšem řízené teploty, asi necelé dvě hodiny.
Snědeny byly částečně teplé s brkaší a dvěma saláty, částečně studené, jako nářez…
Strašně dobré!!!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Rožmberská zámecká roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rožmberská zámecká roláda

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.11.11 19:53

Moje rolády jsou asi nejpodobnější této. Inspirovala mě.. Řezník mi rozkrojil maso na rolády.
Já rozklepala, seřízla do pravidelného tvaru, odřezky rozklepala a záplatovala díry.
Nasolila, opepřila, potřela hořčicí. Na to přišel uzený bok, fáš z mletého masa s hráškem, párky a doprostřed vařená vejce natvrdo. Pomocí folie zavinuta roláda a párátky spíchnuta. To celé dvakrát.
Pečeno v plynové troubě za neznámé, ovšem řízené teploty, asi necelé dvě hodiny.
Snědeny byly částečně teplé s brkaší a dvěma saláty, částečně studené, jako nářez…
Strašně dobré!!!

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rožmberská zámecká roláda

stačilo se podívat na název a už jsem věděla, že je to další jihočeský receptík z Norska…očekávám i obrázek.. :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz