Recept Rožmberská zámecká roláda

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rožmberská zámecká roláda

Postup

Vepřovou kýtu si rozkrojíme na plát, naklepeme ji, osolíme, opepříme, pokryjeme tenkými plátky slaniny, posypeme jemně nasekanou petrželkou, potřeme na másle osmaženou šunkou s kousky žampionů, zahuštěných vejci, posypeme hráškem a roládu dobře svineme. Zajistíme provázkem, aby se nerozevřela, vložíme do pekáčku na rozehřáté sádlo a ze všech stran opečeme. Pak podlijeme trochou vody a za občasného přelití vypečenou šťávou, podlití vodou nebo vývarem a obracení upečeme dozlatova. Krájíme opatrně ostrým nožem, abychom neporušili mozaiku, která na průřezu roládou vznikne. Podáváme podlité šťávou z výpeku s vařenými bramborami sypanými petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 20.04.04 vloženo
  • 12147x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty
  • 200 g anglické slaniny
  • petrželka
  • 4 vejce
  • 100 g šunky
  • 1 lžíce másla
  • 100 g žampionů
  • 4 lžíce zeleného hrášku
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sádla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 29.11.11 19:53

Moje rolády jsou asi nejpodobnější této. Inspirovala mě.. Řezník mi rozkrojil maso na rolády.
Já rozklepala, seřízla do pravidelného tvaru, odřezky rozklepala a záplatovala díry.
Nasolila, opepřila, potřela hořčicí. Na to přišel uzený bok, fáš z mletého masa s hráškem, párky a doprostřed vařená vejce natvrdo. Pomocí folie zavinuta roláda a párátky spíchnuta. To celé dvakrát.
Pečeno v plynové troubě za neznámé, ovšem řízené teploty, asi necelé dvě hodiny.
Snědeny byly částečně teplé s brkaší a dvěma saláty, částečně studené, jako nářez…
Strašně dobré!!!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Rožmberská zámecká roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rožmberská zámecká roláda

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.11.11 19:53

Moje rolády jsou asi nejpodobnější této. Inspirovala mě.. Řezník mi rozkrojil maso na rolády.
Já rozklepala, seřízla do pravidelného tvaru, odřezky rozklepala a záplatovala díry.
Nasolila, opepřila, potřela hořčicí. Na to přišel uzený bok, fáš z mletého masa s hráškem, párky a doprostřed vařená vejce natvrdo. Pomocí folie zavinuta roláda a párátky spíchnuta. To celé dvakrát.
Pečeno v plynové troubě za neznámé, ovšem řízené teploty, asi necelé dvě hodiny.
Snědeny byly částečně teplé s brkaší a dvěma saláty, částečně studené, jako nářez…
Strašně dobré!!!

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rožmberská zámecká roláda

stačilo se podívat na název a už jsem věděla, že je to další jihočeský receptík z Norska…očekávám i obrázek.. :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz