Recept Roštěnky zapečené po italsku

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na 8 plátků (po cca 100 g), lehce naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Mezitím nakrájíme lilek na tenké plátky (maximálně půl centimetru), osolíme a necháme asi půl hodiny vypotit. Olivy nakrájíme na tenká kolečka a parmezán najemno nastrouháme. Troubu rozehřejeme na 200°C. Maso prudce osmahneme z obou stran na pávni vytřené olejem, přendáme do zapékací misky (efektnější samozřejmě bude použít na každou porci jinou misku), poklademe osušenými plátky lilku, zalijeme smetanou a zasypeme parmezánem a kolečky oliv. Zapékáme asi 15 minut.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 09.06.07 vloženo
  • 3467x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g roštěnce
  • 1 menší lilek
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 100 g černých oliv
  • 200 g parmezánu
  • olivový olej
  • černý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • rozpečená bageta s česnekovým máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roštěnky zapečené po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
svato
1421 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Roštěnky zapečené po italsku

Robila som včera na večeru a môžem vrelo odporúčať. Zapekala som dlhšie, ale ako sa tu už niekoľkokrát spomínalo, každá trúba je iná.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Roštěnky zapečené po italsku-Jolanko,

opéct ho můžeš, ale není to nutné, je vyplakaný a posléze se zapéká, takže změkne dokonale… A navíc ve fázi zapékání nasákne chuť smetany a sýra („šak víme“… lilek tohle umí!). Nechci chválit recept, který jsem vložila, ale pro ty, kteří mají rádi lilek, smetánku s chutí sýru a kvalitní hovězí masíčko (počítám se k nim..), je to ideální bašta…:-)
Papa Bona

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Roštěnky zapečené po italsku

Prosim Bono, ten lilek neopekas?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz