Recept Roštěnky zapečené po italsku

bona Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájíme na 8 plátků (po cca 100 g), lehce naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Mezitím nakrájíme lilek na tenké plátky (maximálně půl centimetru), osolíme a necháme asi půl hodiny vypotit. Olivy nakrájíme na tenká kolečka a parmezán najemno nastrouháme. Troubu rozehřejeme na 200°C. Maso prudce osmahneme z obou stran na pávni vytřené olejem, přendáme do zapékací misky (efektnější samozřejmě bude použít na každou porci jinou misku), poklademe osušenými plátky lilku, zalijeme smetanou a zasypeme parmezánem a kolečky oliv. Zapékáme asi 15 minut.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 09.06.07 vloženo
  • 3877x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g roštěnce
  • 1 menší lilek
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 100 g černých oliv
  • 200 g parmezánu
  • olivový olej
  • černý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • rozpečená bageta s česnekovým máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roštěnky zapečené po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Roštěnky zapečené po italsku

svato
1445 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roštěnky zapečené po italsku

Robila som včera na večeru a môžem vrelo odporúčať. Zapekala som dlhšie, ale ako sa tu už niekoľkokrát spomínalo, každá trúba je iná.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roštěnky zapečené po italsku-Jolanko,

opéct ho můžeš, ale není to nutné, je vyplakaný a posléze se zapéká, takže změkne dokonale… A navíc ve fázi zapékání nasákne chuť smetany a sýra („šak víme“… lilek tohle umí!). Nechci chválit recept, který jsem vložila, ale pro ty, kteří mají rádi lilek, smetánku s chutí sýru a kvalitní hovězí masíčko (počítám se k nim..), je to ideální bašta…:-)
Papa Bona

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roštěnky zapečené po italsku

Prosim Bono, ten lilek neopekas?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz