Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrájíme na 8 plátků (po cca 100 g), lehce naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Mezitím nakrájíme lilek na tenké plátky (maximálně půl centimetru), osolíme a necháme asi půl hodiny vypotit. Olivy nakrájíme na tenká kolečka a parmezán najemno nastrouháme. Troubu rozehřejeme na 200°C. Maso prudce osmahneme z obou stran na pávni vytřené olejem, přendáme do zapékací misky (efektnější samozřejmě bude použít na každou porci jinou misku), poklademe osušenými plátky lilku, zalijeme smetanou a zasypeme parmezánem a kolečky oliv. Zapékáme asi 15 minut.
Recept je z kategorií: Minutky
rozpečená bageta s česnekovým máslem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Roštěnky zapečené po italsku
1436 příspěvků 25.1.09 03:43
Robila som včera na večeru a môžem vrelo odporúčať. Zapekala som dlhšie, ale ako sa tu už niekoľkokrát spomínalo, každá trúba je iná.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
opéct ho můžeš, ale není to nutné, je vyplakaný a posléze se zapéká, takže změkne dokonale… A navíc ve fázi zapékání nasákne chuť smetany a sýra („šak víme“… lilek tohle umí!). Nechci chválit recept, který jsem vložila, ale pro ty, kteří mají rádi lilek, smetánku s chutí sýru a kvalitní hovězí masíčko (počítám se k nim..), je to ideální bašta…:-)
Papa Bona
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosim Bono, ten lilek neopekas?