Recept Roštěnky v marinádě

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Roštěnky v marinádě

Postup

Nejprve si připravíme marinádu- cibuli nakrájíme najemno, taktéž sušená rajčata, česnek a společně osmahneme na oleji. Až nám to vychladne přimícháme víno, zelený pepř, bobkový list a tymián.

Do této marinády vložíme okořeněné (barevný drcený pepř) a osolené roštěnky. Ty přelijeme olejem a necháme v chladnu 24 hodin odležet.
Poté maso opečeme na pánvi, ovšem můžeme třeba i na grilu, nebo v troubě- vše dovoleno. Maso je křehké se zajímavou a dobrou chutí.Dobře se s roštěnkami snoubí americké brambory.

Dobrou chuť!

Z TV pořadu Prima vařečka od Nadi Váňové.

Recept je z kategorií: Roštěná

Nahlásit recept

  • 04.11.08 vloženo
  • 10268x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut + marinovÄ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 roštěnky
  • barevný drcený pepř
  • sůl
  • marináda:
  • 2 cibule
  • 10 sušených rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 1 dl portského vína
  • 2 PL sterilovaného zeleného pepře, nebo sušeného
  • 2-3 bobkové listy
  • 2 PL čerstvého tymiánu, nebo 2 KL sušeného
  • olej

Doporučená příloha

  • americké brambory, pečivo, zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 23.12.12 14:33

Výborné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Roštěnky v marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz