Recept Roštěnky se zeleninou

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Rozmícháme olej, kayenský pepř, bylinky a hrubě mletý pepř. Do vzniklé marinády naložíme na 24 hodin roštěnky. Omyjeme zeleninu. 2. Cukety nakrájíme na plátky, rajčata na čtvrtky. Oloupanou šalotku jemně nasekáme. 3. Do 4 alobalových misek na jedno použití rozdělíme zeleninu. Posypeme sekanou šalotkou, otrhanými lístky tymiánu a vločkami másla. Osolíme a opepříme. 4. Misky neprodyšně uzavřeme alobalovým víkem (nebo alobalem) a grilujeme zhruba 15 minut. Před podáváním víko sejmeme. 5. Z masa necháme okapat marinádu a roštěnky grilujeme 4 minuty po každé straně. Podáváme je s chlazeným bylinkovým máslem a zeleninou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 3696x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 lžičky kayenského pepře
  • 1 lžička provensálského bylinkového koření
  • 1 lžička hrubě mletého pepře
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 4 roštěnky (po 200 g)
  • 400 g cuket
  • 400 g rajčat
  • 2 šalotky nebo 1 cibule
  • troška zeleného tymiánu
  • 100 g másla
  • pepř
  • sůl
  • bylinkové máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roštěnky se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kuře na kapustě

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz