Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Roštěnky naklepeme, posolíme, popepříme a potřeme česnekem rozetřeným se špetičkou soli (česnek se tím chuťově zjemní. Do rozehřátého tuku dáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou opékáme asi 2 minuty. Na rozpáleném tuku se slaninou opečeme zprudka roštěnky po obou stranách (2-4 minuty na jedné), poprášíme moukou, přidáme cibuli a kmín, poulijeme 1/2 litrem vřelé vody s 1/2 kostkou masoxu (hovězím vývarem) a pod pokličkou dusíme pomalu doměkka (v papiňáku 40 minut). Poté maso vyjmeme a šťávu přecedíme. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Chuťově vynikající, trochu pikantnější jídlo, hodící se pro každou příležitost. Může dělat i úplný začátečník, vždy uvaří chutně.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
brambory, ale možno i knedlíky či rýži, zeleninové saláty, čalamáda.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Roštěnky na kmíně