Recept Roštěnky Eszterházy

Drobek Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu rozpálíme sádlo a roštěnky z obou stran opečeme. Přendáme na talíř, stáhneme plamen sporáku. Do pánve dáme cibuli a mrkev a za stálého míchání opékáme asi 8 minut, až se začíná zbarvovat. Sundáme s ohně, vmícháme 3 PL mouky. Přidáme vývar a vaříme za stálého míchání, až je omáčka hladká. Zde výborně pomůže ponorný mixer. Přidáme všechno koření, citrónovou kůru, ocet, slaninu, prostě vše krom šlehačky a citrónové šťávy. Do kastrolu vrátíme maso a přivedeme do mírného varu, přikryjeme pokličkou a vaříme zvolna asi 30 minut, nebo až je maso hotovo. Mezitím povaříme 2-3 minuty julienne mrkev, petržel a okurky. Z omáčky sundáme vrstvu tuku a vmícháme zakysanou šlehačku, citrónovou šťávu a nudličky zeleniny. Podáváme s noky nebo širokými nudlemi, na noky se položí roštěnky, zalijí omáčkou a ozdobí nudličkami zeleniny.

Recept je z kategorií: Roštěná

Nahlásit recept

  • 21.06.06 vloženo
  • 8524x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Recept je z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, "The Cooking of Vienna's Empire".
  • Já vím, že roštěnky Eszterházy už tu jednou jsou, od Babi, ale tenhle recept je trochu jiný, koukl jsem se.
  • 900g hovězího maso z roštěné nakrájeného na 6 porcí proti vláknu
  • mouka na obalení roštěnek
  • 3 PL mouky
  • 3 PL sádla
  • 1 1/2 hrnku nakrájené cibule
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • 3 hrnky vývaru podle potřeby
  • 150-200g mrkve jemně nakrájené, nebo lépe nahrubo nastrouhané
  • nové koření, asi 3 kuličky
  • 3 bobkové listy
  • 4 celé pepře
  • špetka tymiánu
  • kousek citrónové kůry
  • 4 plátky anglické slaniny nadrobno nakrájené
  • 2 PL usekané petrželky
  • 1/4 hrnku bílého octa, pozor ovšem, recept překládám z angličtiny a americký ocet má jen 4 %
  • sůl a pepř
  • Na dokončení:
  • 2 petržele, nakrájené na jemné nudličky (julienne) asi 5 cm dlouhé
  • 1 středně velká mrkev, také julienne
  • 4 kyselé okurky, také juliene
  • 3/4 hrnku zakysané smetany
  • lžička citrónové šťávy

Doporučená příloha

  • Už je to v receptu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roštěnky Eszterházy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Roštěnky Eszterházy

zuchla
40 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roštěnky Eszterházy.

Vetsina Americkych octu ma 5%, ale to se da lehce prepocitat, delam to furt s okurkama.

viktorka11
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roštěnky Esterházy- Drobku

hmmmm to bych si dala dneska k obedu! Vypada to moc dobre, urcite vyzkousim. Dekuji

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz