Recept Roštěnky Esterházy

Pepino Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Roštěnky zbavíme postranní blány, běžně je naklepeme, 3x je po obvodu nařízneme (aby se při smažení nekroutily), oso­líme je, poprášíme hladkou moukou, kterou trochu za­máčkneme. Na rozehřátém sádle takto připravené maso z obou stran opečeme (nejvýše 6 minut po jedné straně) a vyjmeme. Na zbylém sádle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, podlíjeme horkým vývarem (i vývarem z masoxu). Přidá­me kuličky pepře a mletou sladkou papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, zpět k tomu vložíme roštěn­ky a dusíme doměkka (dobu neuvádím, ted jsou roštěnky tak nevyzpytatelné kvality, že tyto popisované je nejbez­pečnější dělat 40 minut v papi­ňáku). Měkké roštěnky vyjmeme, přendáme do zapékací mísy, přidáme pokrájenou a předem zvlášť podušenou kořenovou zeleninu, rozsekané kapary, 4 plátky citrónu (bez kůry). Záro­veň přilijeme šťávu zbylou z roštěnek, kterou jsme předtím povařili s kysanou smetanou. Vše krátce zapečeme (aby šťá­va netekla).

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 12389x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 roštěnky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 60 g sádla
  • sůl
  • 1 větší cibule
  • hovězí vývar (vývar z masoxu)
  • 7-10 kuliček pep­ře
  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • kousek celeru, petr­žele a mrkve
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 citrón
  • 250 ml zakysané (ky­sané) smetany.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roštěnky Esterházy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Roštěnky Esterházy

JanP
141 příspěvků 20.4.11 11:57

K tejto roštenke sa viažu viaceré historické súvislosti.
Doporučujem pozrieť komentáre k variantám tohoto receptu.
:-)

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roštěnky Esterházy - recept přepsán a rozšířen
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz