Recept Roštěnky císařovny Sisi

honey Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně obalíme v mouce. Zprudka ho opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách (nejprve po nemoučené)a odložíme stranou. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, zalejeme ji vývarem, přidáme kapary a citronovou kůru a vše chvíli povaříme. Poté vrátíme roštěnky a dusíme je doměkka. Nakonec vmícháme kysanou smetanu rozkvedlanou se lžičkou hladké mouky, přisypeme nakrájené žampiony a krátce povaříme. Na talířích ozdobíme nasekaným vejcem a petrželkou. Podáváme s noky nebo karlovarským knedlíkem. Omáčku můžeme dochutit citronovou šťávou.

Nahlásit recept

  • 28.09.10 vloženo
  • 2297x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g roštěnek (4 plátky)
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • hladká mouka na obalení a zahuštění
  • olej
  • 100 g cibule
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 6 kaparů
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 125 ml kysané smetany
  • 100 g žampionů
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Doporučená příloha

  • noky, karlovarský knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roštěnky císařovny Sisi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Cibulačka Cibulačka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz