Recept Roštěnky císařovny Sisi

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně obalíme v mouce. Zprudka ho opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách (nejprve po nemoučené)a odložíme stranou. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, zalejeme ji vývarem, přidáme kapary a citronovou kůru a vše chvíli povaříme. Poté vrátíme roštěnky a dusíme je doměkka. Nakonec vmícháme kysanou smetanu rozkvedlanou se lžičkou hladké mouky, přisypeme nakrájené žampiony a krátce povaříme. Na talířích ozdobíme nasekaným vejcem a petrželkou. Podáváme s noky nebo karlovarským knedlíkem. Omáčku můžeme dochutit citronovou šťávou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.09.10 vloženo
  • 1874x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g roštěnek (4 plátky)
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • hladká mouka na obalení a zahuštění
  • olej
  • 100 g cibule
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 6 kaparů
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 125 ml kysané smetany
  • 100 g žampionů
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Doporučená příloha

  • noky, karlovarský knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roštěnky císařovny Sisi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kuře na medu Kuře na medu
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz