Recept Rostbíf s bylinkami a houbami obalený v prosciuttu

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Troubu a přiměřený pekáč si předehřejeme na 230 stupňů C.
Na papír na pečení si rozložíme plátky prosciutta ( nesmí být mezi nimi mezery ). Nasekáme si nadrobno stroužek česneku a osmahneme jej na troše másla spolu s předem namočenými a důkladně vymačkanými houbami. Opékáme cca 1 minutu. Potom přilijeme 2 dcl vody a na mírném ohni vaříme 5 minut. Přimícháme citrónovou šťávu, sůl, pepř a zbytek másla.
Hotové houby rozložíme na polovinu prosciutta. Roštěnec osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách. Potom je položíme na houby a opatrně zarolujeme. Z obaleného masa odstraníme papír, přitlačíme prosciutto k roštěnci a pro jistotu ještě ovážeme nití.
Maso položíme na rozpálený pekáč společně se dvěma stroužky česneku a dáme péct. Pokud ho chceme mít krvavý, necháme ho v troubě půl hodiny. Středně propečený necháme ho v troubě o deset minut déle. Dokonale propečený pečeme hodinu. V polovině pečení nalijeme do pekáče víno.
Hotové maso vyjmeme z pekáče a necháme pět minut odležet. Veškerou šťávu nalijeme zpět do pekáče, postavíme na mírně rozpálenou plotnu a seškrábeme všechny dobroty přichycené na bocích. Za stálého míchání dvě minuty vaříme – vytvoříme voňavou šťávu. Potom maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme je se zeleninou a s bramborem. Vynikající je doplnit vše vrchovatou lžící tatarské omáčky.

Recept je z kategorií: Roštěná


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.01.08 vloženo
  • 3840x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 – 18 plátků prosciutta nebo parmské šunky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vrchovatá hrst sušených hub ( namočených v 300 ml vroucí vody )
  • 3 hrudky másla ( cca 250 g )
  • šťáva z 1 citrónu
  • mořská sůl a čerstvě umletý pepř
  • 900 g roštěnce ( vcelku )
  • 1 vrchovatá hrst čerstvého, nahrubo nasekaného tymiánu a rozmarýnu
  • 2 sklenice červeného vína ( cca 4 dcl )

Doporučená příloha

  • zelenina a brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rostbíf s bylinkami a houbami obalený v prosciuttu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Chilli con carne Chilli con carne
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz