Recept Rostbíf s bylinkami a houbami obalený v prosciuttu

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Troubu a přiměřený pekáč si předehřejeme na 230 stupňů C.
Na papír na pečení si rozložíme plátky prosciutta ( nesmí být mezi nimi mezery ). Nasekáme si nadrobno stroužek česneku a osmahneme jej na troše másla spolu s předem namočenými a důkladně vymačkanými houbami. Opékáme cca 1 minutu. Potom přilijeme 2 dcl vody a na mírném ohni vaříme 5 minut. Přimícháme citrónovou šťávu, sůl, pepř a zbytek másla.
Hotové houby rozložíme na polovinu prosciutta. Roštěnec osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách. Potom je položíme na houby a opatrně zarolujeme. Z obaleného masa odstraníme papír, přitlačíme prosciutto k roštěnci a pro jistotu ještě ovážeme nití.
Maso položíme na rozpálený pekáč společně se dvěma stroužky česneku a dáme péct. Pokud ho chceme mít krvavý, necháme ho v troubě půl hodiny. Středně propečený necháme ho v troubě o deset minut déle. Dokonale propečený pečeme hodinu. V polovině pečení nalijeme do pekáče víno.
Hotové maso vyjmeme z pekáče a necháme pět minut odležet. Veškerou šťávu nalijeme zpět do pekáče, postavíme na mírně rozpálenou plotnu a seškrábeme všechny dobroty přichycené na bocích. Za stálého míchání dvě minuty vaříme – vytvoříme voňavou šťávu. Potom maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme je se zeleninou a s bramborem. Vynikající je doplnit vše vrchovatou lžící tatarské omáčky.

Recept je z kategorií: Roštěná


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.01.08 vloženo
  • 3813x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 – 18 plátků prosciutta nebo parmské šunky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vrchovatá hrst sušených hub ( namočených v 300 ml vroucí vody )
  • 3 hrudky másla ( cca 250 g )
  • šťáva z 1 citrónu
  • mořská sůl a čerstvě umletý pepř
  • 900 g roštěnce ( vcelku )
  • 1 vrchovatá hrst čerstvého, nahrubo nasekaného tymiánu a rozmarýnu
  • 2 sklenice červeného vína ( cca 4 dcl )

Doporučená příloha

  • zelenina a brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rostbíf s bylinkami a houbami obalený v prosciuttu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz