Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozehřát olej na velké pánvi do bodu kouře. Zvláštť osmažit česnek, červenou papriku, chili papričky, chleba a nakonec rajčata, každé asi po 2min. Vyjmout každou ingredienci pomocí drátěné naběračky. Do pánve nalít ocet, víno a uvolnit všechen výpek ode dna. Nalít těkutinu do mixeru, přidat osmažené ingredience a vše rozmixovat. Přidat lískové oříšky a rozmixovat směs do jemna. Přidat med a ochutit směs solí a pepřem. P.S.: Romesco omáčka je klasická omáčka ze španělské Katalonie. Podává se s grilovanou zeleninou (na př. cuketami), vepřovým, kuřecím a jehněčím masem, je výborná na těstoviny (posypaná sýrem), ryby a mořské živočichy. Omáčka se dá zmrazit, anebo sterilovat v malých patentních skleničkách po 10-15min. Před použitím vložit do ohnivzdorné misky a zahřát v 150°C troubě po 10-15min.
Recept je z kategorií: Omáčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Romesco omáčka na všechno možné