Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
manek Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Máslem vytřeme pekáček, na něj položíme plátky filé a poklademe je kousky másla. Vložíme do lehce vyhřáté trouby, aby se máslo rozpustilo. Vyjmeme, filé posypeme nasekaným česnekem a nasekanou natí petrželky, dochutíme pepřem, vlejeme osolené mléko a pečeme ve středně vyhřáté troubě půl hodiny.
Recept je z kategorií: Filé
vařené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
4.2.17 13:47
Tato jednoduchá a rychlá úprava se dá použít
pro všechny netučné ryby vč. sladkovodních . Líbí se mi pro
svou nenáročnost a použití vždy dostupných lokálních surovin. Jen jsem
k Mánkovu receptu přidala další bylinky; krom petrželky ještě snítky
šalvěje, rozmarýnu a tymiánu. Česneku dvojnásobek a pepř černý. Bílý
došel a já nedoplnila
Protože chuť pokrmu je jedinečná a nekomplikovaná, vyžaduje co nejjednodušší přílohu. Podávala jsem s plátky brambor pečenými na lehce pomaštěném plechu (tuku je dost a dost už u ryby), hodilo by se i obyčejné pšeničné celozrnné pečivo.
Jen mi celou dobu vrtá hlavou, proč je ta treska romantická?
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Romantická treska
Vlaďka: Taky mám raději smetánku.
Hotovo. Jen jsem mléko vyměnila za smetanu (trvanlivou šlehačku). Je to sice kaloričtější (ale nám „štíhlejm holkám“ to neva..hahaha), ale nějak neinklinuji k horkému mléku. Ta smetanová „majda“ je z toho nejlepší.
Díky, máníčku! ;o)