Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Náplń: uzeninu semeleme spolu s rohlílem namočeným do mléka, přidáme vejce, koření, česnek, sůl a rozmícháme. Knedlíky: Oloupané brambory nastrouháme, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto. To rozdělíme na dvě části a rozválíme na placku. Naneseme nápń, zarolujeme, konce zamáčkneme. Do hrnce nalijeme 3 cm vody, uvedeme do varu, vložíme pařák- sluníčko a utěrku, vložíme roládu - knedlík. Přikryté vaříme bez obracení 25-30 min. Vyjmeme spolu s utěrkou a po chvíli nití rozkrájíme na plátky. Knedlík se nerozvaří, stejně vařím i houskové a bramborové knedlíky.
Recept je z kategorií: Přílohy
hlávkové nebo kyselé zelí, smažená cibulka
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.3.13 16:55
Já jsem také nic neměnila a byla toho halda jak pro regiment. Dobrý recept i nápad.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi9.10.12 16:01
Pochutnali jsme si, nic jsem neměnila…
Jen mne překvapilo množství
Z této várky jsou dvě poměrně velké rolky, takže ještě zbyde na
zítřek.
Jako příloha: zelí
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rolované knedlíky
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Doporučuji zkus příště překonat lenost u náplně a semlít ten salám a zpracovat podle receptu v nádivku. Dočkáš se jiných chuťových zážitků. Jinak s tím těstem máš pravdu, řešívám to stejně.
51 příspěvků 25.1.09 03:43
Inspirovaná, leč líná jsem vyslala dítko pro pytlík směsi na bramborové knedlíky a cca 40 dkg krájeného Junioru. Ušmatlala jsem těsto, pokladla kolečky salámu a posypala smaženou cibulkou, zavinula do rolády a do utěrky a vařila cca 25-30 min. Nakrájela na kráječi na plátky, přiložila vařené kysané zelí, polila na sádle smaženou cibulkou a večeře byla na světě
312 příspěvků 25.1.09 03:43
pane jo, myslíte, že když přesně dodržím recept, bude můj knedlík vypadat stejně nádherně ? Jestli jo, hned o víkendu se do toho dám. Co špenát ? ten by se k tomu hodil také, že ? A místo uzeniny mám v lednici kostičky uzeného (made in Kaufland). Celé to bude hustě posypané do zlatova osmaženými kroužky cibule - děťátka moje, máte se na co těšit !!
115 příspěvků 25.1.09 03:43
Jako náplň je možné použít i škvarky (cibulový základ + mírně posekané škvarky).
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Já taky děkuji za fotečku!
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
No jasně, to jsi rychlík - a chutnaly?
30 příspěvků 25.1.09 03:43
Ty povidla ti z rolády asi potečou, zkusila bych je miniaturní. Vůbec si nedovedu představit jak jí nakrájet.
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Jde to . Okraje musíš dobře uzavřít, aby povidla nevytekla.Případně je můžeš zahustit perníkem, abys měla jistotu že nevytečou. Mamka je před vařením mírně obalila v solamylu, ale já to nedělám a jde to.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě jsem přehlédla druhou část dotazu. Já to s povidly, jak jsem psala nedělám, ale skoukla jsem ten recept na povidlové taštičky a ty poměry odpovídají asi tomu, co jsem psala v minulém komentáři. Tak si myslím, proč by to s těmi povidly nešlo, ale asi by ti poradila třeba Vali.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Jako náplň používám nejraději normální gothaj nebo český salám, ale jde i dobrý špekáček, ale ten se v Čechách nevyskytuje.
Zuzu rolovat to jde fajn. Předpis na těsto není dogmatický, lze použít normální těsto na bramborové knedlíky, jaké běžně děláš, třeba i z prášku. Pokus by ti tohle připadalo moc bramborové, nyní jsem dostala tip od tchyně na bramborové těsto - polovina váhy brambor je váha mouky (např. 1 kg brambor, 0,5 kg hrubé mouky, pak normálně vejce a sůl.) Dělala jsem ho a bylo dobré a dobře se dělalo.
121 příspěvků 25.1.09 03:43
Marmeladko, uz jsem tu zase s dotazem. Za prvé muzu do toho pouzit ty povidla? A za druhé, jak jde to zavinovani bramboroveho testa takhle ve vetsim platu? Bojim se, aby se to netrhalo.
…to vskutku vypadá zajímavě.....jen maličký dotaz…jakou uzeninu používáš Ty nebo jakou doporučuješ?
Dík, Ivo.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Dík, dej vědět, jak to dopadlo!