Recept Rolls Royce Steak - Wagyu Kobe

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rolls Royce Steak - Wagyu Kobe

Úvod

Preco Rolls Royce? Je vela velmi dobrych hovadzich steakov napriklad Angus, Irske, Argentinske atd. a potom je jeden co je nad vsetkymi chutou a kvalitou vola sa „Wagyu Kobe“, je tak drahy a preto sa porovnava k „Foie gras“ ale aj k masovemu kaviaru. Kolko stoji, ani sa nepytajte (v Prahe je Kobe Steak House a myslim, ze jedna porcia - neviem, kolko vazi - je okolo 1300,– Kč…). Preto naozaj len na mimoriadne prilezitosti a pre milovnikov steakov.

Postup

1-Ked sa uz rozhodnete kupit najdrahsie maso na svete. Tak ste zase odmeneny najednoduchsou pripravou na svete a pre milovnikov steakov, najlepsim steakom, ktory sa rozplyva v ustach ako maslo.

2-Rozohrejete gril na maximum. Maso zlahka poolejujete, pokorenite cerstvo drvenym korenim a morskou solou.

3-Aj ked postup vyzera extremne jednoduchy, je komplikovany a taketo maso je uplne nevhodne robit na „well done“- prepecene , ale maximalne tak na „medium“ - ruzove ale najlepsie je ako „rare“ - krvave. Preto ked sa rozhodnete kupit taketo extremne predrazene maso, radsej nechajte robit steaky dakomu, kto ma prax a vie s prstom (pozri prilozene video) a s lahkym stlacenim masa na grile odhadnut v akom je stadiu grilovania. Tradicne sa otaca len raz, a necha sa odlezat na teplom mieste cca 5 minut. Do masa nepichame ani nozom ani vidlickou ci je hotove!

Tu je videopostup skusania:

1-Palec-ukazovak = Rare (krvavy)
2-Palec-prostrednik = Medium Rare (stredne krvavy)
4-Palec-prstenik = Mediu (ruzovy)
5-Palec-malicek = Well done (upeceny)

4-Servirujeme, velmi jednoducho a nechame vychutnavat maso, alebo ako v nasom pripade to bola klasicka omacka z ruzoveho korenia a parizske zemiacky. (Trochu babracka vykrajovat melonovou vykrajovackou).

PS: Pre milovnikov steakov: maso bolo spravene na „medium“ do ruzova a steak mal 700 g a bol to „Porterhouse“, japonska trieda 8.

Další recepty na Steaky

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.07.11 vloženo
  • 8657x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 min

Ingredience

  • Wagyu Kobe steak
  • korenie čierne drvené
  • soľ morská
  • olej rastlinný

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rolls Royce Steak - Wagyu Kobe

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Drobek  18.07.11 17:14

Díky Bento, uložil jsem, přeložím a přiložím do grilování.

 
Bento
794 příspěvků 18.07.11 16:47

Drobku to je pre teba, spravili sme cez weekend co sa nerobi s takymto masom (pokrajali na kocky ), ja velmi malo sledujem co "velky kuchari varia " v tomto pripade je ale vynimka Gordon Ramsay hodnotil najlepsiu Cinsku restauraciu v Anglicku. No a ty vyhrali s receptom na Wagyu Cinu… :oops: tak sme pokrajali dali na grill a spravili… :potlesk:
pridam neskor :wink:

http://www.channel4.com/…inger-recipe

Příspěvek upraven 18.07.11 v 16:47

 
Drobek  14.07.11 16:44

Dodávám pro ty kdož anglicky neumí, nebo se nepodívají.
Lehce se dotknout palcxem a ukazováčkem jedné ruky, opravdu jen dotknout, pak ukazováčkem druhé ruky zkusit „tuhost“ bříška palce. Tak tuhý má být steak. samozřejmě totéž platí pro další prsty.
Viděl jsem člověka, který steak nařízl, aby se podíval jak vypadá vevniyř. Vrah, všecna dobrá šťáva vyteče, steak se musí nechat pár minut odpočinout, než se do něj na talíři řízne.
NIKDY do něj nepíchat, neřezat. Pro zoufalce se povoluje do něj - z boku - zapíchnout teploměr. Ale jen pro zoufalce. Steak se dělá 3 - 4 minuty z každé strany, samozřejmě záleží na kvalitě masa.

 
Bento
794 příspěvků 14.07.11 03:50

Neviem ci je to pravda ale o Wagyu stejkoch sa vsade pise ze aj ked su velmi masne ,( az tak ze su mimo tabulky USDA ktora mera kvalitu- makkost , chut masa a musia pouzivat Japonsku tabulku kvality do 12 ) tuk je z casti iny ako v "klasickych kravach " a su vraj zdravsie.Ich tuk je viac na baze mono saturated Omega 3 a 6…?

http://asz.cz/…u-wagyu.html

http://www.lonemountaincattle.com/benefits.html

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz