Recept Roláda z vepřového kolena

(Hodnoceno 1x) Dasty Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Roláda z vepřového kolena

Postup

Kolenu nejdříve nařízneme kůži na kostičky, pak je vykostíme.Svalovinky rozřízneme a vytvoříme plát,který posolíme,okořeníme a potřeme hořčicí můžeme vše vmasírovat do masíčka.Po masáži přidáme česnek na plátky řezaný,zamotáme v roládu převážem motouzkem.Roládu okmínujeme a ještě posypeme grilovacím kořením.Vložíme do pekáčku na nahrubo pokrájenou cibulku podlejeme řezaným pivkem a pečeme a podléváme během pečení.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 09.06.06 vloženo
  • 19239x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2-3 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřové koleno
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • grilovací koření
  • červená mletá paprika
  • hořčice
  • česnek
  • 2 velké cibule
  • 1/4l světlého piva
  • 1/4l černého piva
  • motouzek

Doporučená příloha

  • slunečnicový tmavý chléb a samozřejmě pivko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 19.1.12 17:18

Pekla jsem přes noc 6h v PH na low. Měkké, šťavnaté, voňavé, Dasty, dík za recept :-)

Diskuse k receptu Roláda z vepřového kolena

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Roláda z vepřového kolena

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.1.12 18:59

Jol :mavam: , však jsem na tebe taky vzpomínala :-) a zítra načnu bůček v paprice :P

jolana
5068 příspěvků 19.1.12 20:37

Dando..Dandooo..no tohle.. :,( :mrgreen: :lol: :mavam:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.1.12 17:18

Pekla jsem přes noc 6h v PH na low. Měkké, šťavnaté, voňavé, Dasty, dík za recept :-)

sivakova
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Roláda z vepřového kolena

Mám ve svých receptech trochu jinou variantu: Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trochy piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme, kašičkou potřeme a necháme jeden den v chladničce. Další den srolujeme, převážeme provázkem a upečeme na cibuli. Podáváme se zelím a bramborami. Tento recept je od paní Marie Poběžalové z Poruby.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz