Recept Roláda z kuřecího masa

aneb Kuřecí roláda 3

Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Roláda z kuřecího masa

Postup

Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso ze žeber. Vykostíme křídla a stehna a na jejich kůži uděláme uzel, aby nádivka nevytékala. Píše se to hezky, ale vykostit kuře není žádná sranda!!Poprvé budete mít změť kůží a masa a naházíte to do polévky. Po čase to ale půjde. Na másle osmahneme nakrájené žampiony,osolíme a okmínujeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Housku nakrájíme, zalijeme mlékem a vmíchání do ní smaženici z žampionů. Plát masa urovnáme, osolíme, poklademe ho plátky šunky, nádivkou potřeme povrch, rozložíme párek, maso opatrně stočíme do rolády a spíchneme jehlicemi nebo stáhneme silnější bavlněnou nití. Pokud by se maso příliš rozvíralo, sešijeme ho nití. V pekáčku rozehřejeme máslo, roládu ze všech stran opečeme, podlijeme vodou a v troubě upečeme dočervena. Podáváme s brambory a salátem. Roládu můžeme podávat i studenou. Kosti z kuřete použijeme na polévku.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 14.03.04 vloženo
  • 18146x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 120 g másla
  • sůl.

Nádivka

  • 100 g čerstvých žampionů
  • 1/2 kostky másla
  • špetka kmínu
  • sůl
  • 10 plátků šunky
  • 2 vejce
  • lžička másla
  • 1 houska
  • mléko
  • 2 párky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roláda z kuřecího masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřecí roláda 3

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí roláda

Souhlasím s Ejou, co se týče toho vykostění…ale opakování je matka moudrosti…až to budete dělat po desáté, bude to pro Vás fraška… :-))

Eja
3871 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí roláda

Tome, ty dva vykřičníky za " není žádná sranda" jsou pro ty, kdo to ještě nezkoušeli, skoro málo !!!!! Pokud mohu poradit, základ je opravdu ostrý nůž, pokud někdo začne z druhé strany a ne od páteře, tak nemá šanci. Konce křídel doporučuji odstříhnout předem a křídla stejně jako stehna provléknout dovnitř, asi jako když si svlékáte svetr, pak vykostit. Radila bych spíše hotovou roládu opravdu pečlivě svázat - i proto, že lépe drží tvar. Do náplně místo párku jsou výborná podušená kuřecí játra, troška petrželky či pažitky neškodí hlavně z estetických důvodů - vypadá to dobře na řezu. Já ji ještě radši studenou než teplou. Když moje kamarádka slavila 50-tiny, tak jsem jí upekla dvě a ze všeho, co bylo připraveno na balkóně ( a bylo tam spousta dobrůtek), její a můj pes nezaváhali, rozbalili si z alobalu obě rolády a skoro celé je sežrali.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz