Recept Roláda z kuřecího masa

aneb Kuřecí roláda 3

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Roláda z kuřecího masa

Postup

Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso ze žeber. Vykostíme křídla a stehna a na jejich kůži uděláme uzel, aby nádivka nevytékala. Píše se to hezky, ale vykostit kuře není žádná sranda!!Poprvé budete mít změť kůží a masa a naházíte to do polévky. Po čase to ale půjde. Na másle osmahneme nakrájené žampiony,osolíme a okmínujeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Housku nakrájíme, zalijeme mlékem a vmíchání do ní smaženici z žampionů. Plát masa urovnáme, osolíme, poklademe ho plátky šunky, nádivkou potřeme povrch, rozložíme párek, maso opatrně stočíme do rolády a spíchneme jehlicemi nebo stáhneme silnější bavlněnou nití. Pokud by se maso příliš rozvíralo, sešijeme ho nití. V pekáčku rozehřejeme máslo, roládu ze všech stran opečeme, podlijeme vodou a v troubě upečeme dočervena. Podáváme s brambory a salátem. Roládu můžeme podávat i studenou. Kosti z kuřete použijeme na polévku.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 14.03.04 vloženo
  • 17510x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 120 g másla
  • sůl.

Nádivka

  • 100 g čerstvých žampionů
  • 1/2 kostky másla
  • špetka kmínu
  • sůl
  • 10 plátků šunky
  • 2 vejce
  • lžička másla
  • 1 houska
  • mléko
  • 2 párky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roláda z kuřecího masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí roláda

Souhlasím s Ejou, co se týče toho vykostění…ale opakování je matka moudrosti…až to budete dělat po desáté, bude to pro Vás fraška… :-))

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí roláda

Tome, ty dva vykřičníky za " není žádná sranda" jsou pro ty, kdo to ještě nezkoušeli, skoro málo !!!!! Pokud mohu poradit, základ je opravdu ostrý nůž, pokud někdo začne z druhé strany a ne od páteře, tak nemá šanci. Konce křídel doporučuji odstříhnout předem a křídla stejně jako stehna provléknout dovnitř, asi jako když si svlékáte svetr, pak vykostit. Radila bych spíše hotovou roládu opravdu pečlivě svázat - i proto, že lépe drží tvar. Do náplně místo párku jsou výborná podušená kuřecí játra, troška petrželky či pažitky neškodí hlavně z estetických důvodů - vypadá to dobře na řezu. Já ji ještě radši studenou než teplou. Když moje kamarádka slavila 50-tiny, tak jsem jí upekla dvě a ze všeho, co bylo připraveno na balkóně ( a bylo tam spousta dobrůtek), její a můj pes nezaváhali, rozbalili si z alobalu obě rolády a skoro celé je sežrali.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz