Recept Roláda s krémem
aneb Roláda, která se vždy povedependa Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vejce s cukrem našleháme hodně dohusta. Do našlehané hmoty lehce vmícháme mouku. Na plech rozložíme pečicí papír a na něj rozetřeme těsto. Vložíme do hodně rozehřáté trouby, aby se rychle upekla (peče se 6-8 minut). Když je povrch dorůžova, vyndáme ji. Roládu nerolujeme, jednoduše ji sešoupneme i s papírem na chladné dlaždice (vál či jakoukoli jinou odkládací plochu). Tam ji necháme ležet, dokud ji nebudeme plnit. Mezitím si připravíme krém. Část mléka svaříme s cukrem, přilijeme zbylé mléko rozmíchané s pudinkem, uvaříme, přikryjeme pokličkou a dáme vychladit do studené vody. Nemícháme. Když pudink vychladne na pokojovou teplotu, přendáme jej do mísy s vyšším okrajem a přidáme máslo nebo Heru (nejlépe 1/2 másla a 1/2 Hery). Vyšleháme a vmícháme kokos. Roládu položíme na stůl i s papírem, potřeme 2/3 krému, potom pomocí papíru zatočíme (srolujeme). Roládu přendáme na podnos a potřeme zbylým krémem, vidličkou uděláme v krému vlnovky a posypeme zbylým kokosem. *Tip:* Krém můžeme zvolit i jiný podle příchuti pudinku nebo můžeme použít pouze marmeládu. Čerpáno z knihy Nejoblíbenější moučníky naší rodiny (2003).
Recept je z kategorií: Rolády
- 15.04.05 vloženo
- 114213x zobrazeno
Ingredience
- 150 g polohrubé mouky
- 4 velká vejce (nebo 5 malých)
- 120 g pískového cukru;
Krém:
- 1/4 l mléka
- 150-200 g pískového cukru
- 1 vanilkový pudinkový prášek (např. Vitana)
- 250 g másla nebo Hery
- kokos.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku13.1.14 19:07
Senzační věc ! Jen jsem místo margarínu použil máslo na krém.
Líbí se mi29.9.12 16:09
Jupí, doporučuji, opravdu. Jde velmi dobře zarolovovat a celé mi to nezabralo víc než půl hodinku… u nás se jen zapráší díky:)
Líbí se mi13.9.12 09:19
Tento recept je vynikající, roláda se povedla a jen se po ní zaprášilo, místo van. pdinku jsem dal čakoládový a vše se vydařilo. Tentop recept doporučuji !
Líbí se mi5.3.12 20:31
Yup, take se mi povedla
Libi se mi, ze se nemusi rolovat do uterky a dlouho cekat, nez vychladne
Pouze nemam zalibu v maslovych kremech, tak jsem uslehala cream cheese
s cukrem, malinami a jahodami a vmichala uslehanou slehacku. Po rolade se jen
zaprasilo! Diky
13.1.12 13:59
Zkoušel jsem dneska porpvé a hned se povedla! Tak jsem upekl z nadšení další a opět se povedlo! Já jsem na rolády byl vždy antitalent ale tuhle zvládne opravdu každej !
Líbí se miDiskuse k receptu Roláda s krémem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Roláda, která se vždy povede
2 příspěvky 11.2.12 19:29
2 příspěvky 14.1.12 08:52
No každému podle své chuti , že ?
já ale použil máslo. Něják ty margaríny
nemusím.
521 příspěvků 13.1.12 16:32
Take se mi libi
Ale ten margarin do kremu, to musi byt
mnam 
2 příspěvky 13.1.12 13:59
Zkoušel jsem dneska porpvé a hned se povedla! Tak jsem upekl z nadšení další a opět se povedlo! Já jsem na rolády byl vždy antitalent ale tuhle zvládne opravdu každej !
Tak jsem tenhle recept taky zkusila
S tím, že vezmeme na ochutnání zítra na
návštěvu, ale to byla chyba, protože to vypadá, že se roláda zítřka ani
nedočká, vážně paráda 
rychlý zákusek dělám i z bábovky. Ukrojím dva plátky, protože mám dost vlastní marmelády, tak jeden namažu marmeládou a položím druhý (obráceně) vyšší stranou, aby se plocha vyrovnala, vznikne zákusek. Navrchu ozdobím šlehačkou, ráda používám na dochucení a dozdobení Toppingy, mám borůvkový a vaječňákový.
Ještě k minidortíku, je dobré nechat si trochu krému na spojení obou ukrojených plátků, krém jsem neměla a tak jsem použila šlehačku.
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za super originálny typ. Nevesta má narodky a v sobotu spravím minidortíky tiež. Recept od Vladky je super. Už som ho robila, ale s náplňou, ktorú uviedla Vladka. Zároveň sa Ti chcem poďakovať za recepty do rímskeho hrnca. Dnes som robila ryžový nákyp a bol super. Od kedy si do denníčku dala tie recepty, tak varím väčšinou v rímskom hrnci. Už ho mám dlho, ale používala som ho velice málo. Díky
215 příspěvků 25.1.09 03:43
Co takhle přidat silnou kávu do krému, nahradit část mléka.
jsem rolovala o stošest. Zítra má snacha svátek (vlastně už dneska) a nechtělo se mi dělat dort. Upekla jsem dvě rolády jednu světlou, tu jsem promazala rybízovou marmeládou. Na skleničku marmelády ustrouhala dvacet dětských piškotů k zahuštění. Tmavou roládu jsem promazala Oetkerovým vanilkovým krémem. Na talířek dám kolečko marmeládové rolády a na něj kolečko hnědé rolády vršek ozdobím šlehačkou a ovocem. Každý bude mít svůj malý dortík. Rolády jsou zarolované v pečícím papíru, až zítra jej sundám, chladí se v pekáči, který poslouží jako přepravka. Ráda se k této roládě vracím, neboť se opravdu povede a nedá moc práce. Vladko - dík za bezva recept.
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Roládu jsem nikdy neuměla, ale do tohohle receptu jsem šla. A dobře jsem udělala. Je to paráda. Dělá se to samo. Ve čtyři odpoledne jsem přišla z práce a v pět už se roláda dávno chladila v lednici. Jenom až ji budu dělat příště, tak začnu pudinkem, zatím, co bude chladnout, tak se upeče těsto a než vychladne, dodělám krém. Myslím, že to bude maximálně časově úsporné. Jinak manžel, děti i návštěva ji ocenili známkou 1*. Díky za skvělý recept.
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Jak by se dala udělat tahle roláda kávová? Přidat do těsta silnou kávu? A kolik? Přidat potom i mouku? Nebo přimíchat nějaké množství granulované kávy nebo mleté kávy?
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak i já, moučníkový antitalent, jsem tuto roládu zvládla. Konečně jsem vyrobila pěknou naducanou roládičku a ne jenom obrovský lívanec. Jen ji příště musím sešoupnout na něco jiného, než jsou chladné dlaždice, protože jsem byla nucena piškotový plát bránit před útoky věčně mlsné kočky a psa.
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Roládu jsem dělala dneska podruhé a konečně se mi povedla … není to ovšem receptem, příště si prostě musím pořádně přečíst recept
)) Dneska byla kakaová promáznutá podle HankyK
jen marmeládou a zakysankou … už tam není ani drobeček
)
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Roláda je naozaj super. Chuťove a hlavne čo sa týka spracovania, nemá chybu.
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Vrano, udělala jsem to tak, že jsem upečený piškotový plát potřela marmeládou a potom kysanou smetanou - bez slazení, rovnou z kelímku - nepoužila jsem celý obsah kelímku. Taky jsem uvažovala, zda ji přisladit, ale zdálo se mi, že stačí sladkost marmelády. Roládu jsem stočila, lehce pocukrovala. Poté jsem odešla z domu a když jsem se večer vrátila, byl už i tác, na kterém roláda ležela, umytý. Nikdo nic o vytékání smetany neříkal, jen - že roláda byla moc dobrá. Myslím, že jsem se na použití kysané smetany inspirovala na Labužníkovi. Příště to jistě i ochutnám!
130 příspěvků 25.1.09 03:43
prosím, upřesnění. Tu kysanou smetanu jsi dala DO rolády? Je třeba osladit, nevyteče? Díky.
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Moje odzkoušená roláda: 5 vajec, 12,5 dkg cukru krupice, 10 dkg hladké mouky (s hladkou moukou není roláda tak „suchá“, ale to je jen moje zkušenost). Jinak platí postup jako v receptu a úplně všechny „finty“, co jsou v komentářích uvedené. Zrovna dnes jsem ji dělala promazanou ostružinovou marmeládou (sezóna se blíží, uvolňuji sklenice pro letošní úrodu
a kysanou smetanou. Myslím, že
poslední kousek se jedl ještě vlažný - no, přeháním, ale zas ne
tak moc!
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Potvrzuji, že název je správný. Dělám ji už víc než rok a opravdu se vždy povedla, na rozdíl od některých jiných moučníků. Takže doporučuji.
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Potvrzuji, že název je správný. Dělám ji už víc než rok a opravdu se vždy povedla, na rozdíl od některých jiných moučníků. Takže doporučuji.
ještě detail…když jsem recept vkládala, přišlo mi směšné (nebo spíš jsem očekávala směšné komentáře), že je tam uvedeno „sešoupneme i s papírem na chladné dlaždice“…představila jsem si, jak mi někdo napíše, že má dlaždice jen na zemi..hahaha…a tak jsem tam dodala vál, či jinou odkládací plochu..to jest chyba…odkládací plocha musí být chladná jako ty dlaždice, čili, kdo nemá dlaždice na lince či jiné odkládací ploše, ať buď vytře a dezinfikuje dlaždicocou podlahu (viď, Flo..;-) ) anebo to mrskne na odkapávací plochu u nádobí (nejlepším antiseptikem je koloidní stříbro, dokonce se s ním už i průmyslově vystříkavají chladničky…habáně, mám u Tebe tučnou provizi za reklamu)…účel je totiž jasný, tím chladem to těsto provlhne a pak se dobře stáčí
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Jaňule, taky jsem tuhle roládu zkoušela, prášek tam opravdu nechybí, stačí, když dobře vyšleháš vajíčka s cukrem (alespoň na trojnásobek původního objemu). To těsto je spolehlivé a rolování probíhá bez problému, jen počítej s tím, že je třeba roládu naplnit krémem, jinak je opravdu poměrně suchá (už to sem psala Alča). Na marmeládu jako náplň bych volila raději jiné těsto, kde je ještě v ingrediencích navíc trochu tuku.
Jani, zřejmě nechybí, protože to, co je na fotografii je autentické foto dělané ještě tu noc po zveřejnění receptu…máme tu takovou „socprc“…já napíšu, Vali (moc hodná babíska) upeče, vyfotí, pošle a já přepošlu pepíčkovi…takže to asi funguje i bez „prdopeče“…;-)
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Jen se chci zeptat, nechybí tam kypřící prášek?
I ja musim popet chvalu na tento velice rychly recept.Opravdu se povedla,ale priste ji udelam s parizskym kremem.Jenom s marmeladou byla trochu susi.Diky
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsem pekla, je to opravdu bomboroláda. Povedla se mi na první pokus, tak to je co říct
Rychle je hotová, na dlaždicích chlazená se
poměrně snadno roluje, jen ji příště možná udělám jen ze tří vajec
namísto čtyř.
464 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak, a ted jsem se nechala nalakat i ja. Jednoduche recepty, ktere se vzdy povedou mam mooooc rada. Bohuzel to musi pockat do uterka. Ale pak hned…
možná by bylo dobré pod pudink máznout trochu pikantní červené marmelády, nebo radši ten pudink udělat čokoládový, aby to bylo barevně odlišné. Spěchala jsem a tak mi to nedošlo dřív, na fotce ta náplň nevyniká. Nebo by byla možná varianta Vlcice s kakaovým těstem a světlým krémem.
Přeji zdar bomboroládování
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Jdu do toho hned jak se ráno uvedu do provozuschopného stavu
Vali díky za detailní popis!
Vali, ty jsi poklad, fakt, já to pořád říkám, tak teď už ji můžu zkusit srdnatě i já, ale radši až v pondělí, až budu sama doma, aby se mi okolí neposmívalo..hihi…kdyby to nevyšlo, že mi pošleš na ochutnání, viď?…
.. protože jsem použila menší vejce, mám ještě 5 vyfouknutých vajíček k malování kraslic…
..... a to nelžu, celá příprava probíhala takto: šlehání jsem provedla robotem, při zapnutí robotu jsem zapnula k nahřátí troubu. Podle určeného času 6 - 8 minut jsem usoudila dát teplotu na 210°C ( neboť stejně časově při takovéto teplotě trouby peču perníčky). Za 7 minut bylo upečeno. Po vytažení plechu z trouby a sesunutí na čistou dlažbu v kuchyni jsem začala vařit pudink, protože jsem roládu namazala pudinkem.
Na 1/2 l mléka, podle chuti oslazeného dávám 1 vanilkový pudink, 2 zarovnané polévkové lžíce hladké mouky. Když pudink začne houstnout, povařím kvůli té mouce 3 minuty. Do horkého pudinku jsem rozkrájela 100 g másla a dobře rozpustila a hlavně rozmíchala, aby se obojí dobře spojilo.
Dala jsem to do studené vody chladit za stálého míchání. Potom jsem na pracovní desce potřela roládu pudinkem a pomocí papíru zarolovala. Šlo to nádherně, nic se netrhalo a papír šel lehce stahovat. Všechno mi to od začátku do srolování trvalo 30 minut.
Perfektní, rychlé, prostě BOMBA - Pendo díky. Florentýno - klidně se do toho pusť, roláda je nádherná, pudink jsem volila protože ho máme rádi a pro rychlou přípravu.
Vlcice - máš pravdu a tvůj komentář mě dodal odvahu to ihned zkusit - taky děkuji.
Alec - neboj a vyzkoušej, budu ji asi nejčastěji mazat marmeládou.
Všem zůčastněným díky - Vali.
439 příspěvků 25.1.09 03:43
A fakt se to nemusí rolovat ještě za tepla? Teda pendo penďácká, jestli já na tuhle roládu budu potřebovat zas 4 pokusy, tak ti pošlu k poplacení účet za vajíčka, hi hi. Ale pochopitelně to musím vyzkoušet
Alec, mě k tomu navnadila Florentýnka svými pokusy a tak jsem hledala nějakou pro úplnou začátečnici, protože já roládu taky ještě nikdy nepekla. A tak si budeme vzájemně držet pěsti a přát si štěstí a třeba se to fakt povede. Vlčice mi dodala tuplem odvahu tím, že je to ověřené…;-)
84 příspěvků 25.1.09 03:43
Že bych konečně našla odvahu upéci roládu???Tak to třeba dopadne,moc díky Pendo!
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Tato roláda je vyzkoušená, opravdu to funguje. Nikdy se nerozlámala a dobře se roluje. My máme rádi kakaovou variantu ( 1 lžíci mouky nahrazuji 1 lžící kakaa). Jednoduché a rychlé.