Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
U sousedů se ukázal tento recept , který mě zaujal svou jednoduchostí... Zde jsou podobné: "Chlebový bramborák":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=20529 ; "falešné bramboráky aneb když nejsou brambory":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=19492 Také tento recept má kategorii, za niž mě netlučte :-)
Nakrájíme rohlíky na kolečka, zalijeme mlékem a necháme vsáknout, propracujeme rukama, přidáme vejce, koření jak jsme zvyklí dávat do bramboráků, případně na kostičky nakrájenou uzeninu. Lžící tvoříme na pánvi placičky a smažíme dozlatova. Poznámka: Na rozdíl od klasického bramboráku, tento není tak náchylný k připálení, a pokud se tak stane tak je chutnější než z připálených brambor. Pokud vypustíte česnek a koření, můžete mít lívanečky posladku. A pokud by se to dovedlo ad absurdum, tak když by se osmažily plátky žemlového knedlíku, vyšlo by to skoro na stejno :-) Zdroj: autorka se nezviditelnila; upraveno kategorie: JAK VYBÍLIT LEDNIČKU :)
Recept je z kategorií: Zábavné recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
16.6.12 12:03
Dneska vyzkoušeno a jsou naprosto dokonalé! Chuť ani nejde poznat, že to
nejsou brambory, na to jsme velké milovnice česneku, takže jsou krásně
česnekové. Nejsou ani mastné, všechen olej se pěkně vsáknul. Jen jsme je
tedy naplnily mletým masem se sýrem, kořením na maso a kapičkou whisky,
takže vůně po celé kuchyni je neodolatelná =)
Doporučuji trošku posypat strouhankou, aby pečiváčky líp držely.
Děkuji za skvělý tip! =)
11.5.12 16:26
Super
Nějak se nám nakupily rohlíky a jen na strouhanku mi jich bylo líto…
Díky za tenhle tip, měli jsme je se zelným salátem a zasytily dokonale!
Jen jsem přidala trochu více mléka, ale asi to bylo tím, že tyhle rohlíky z pekárny jsou o něco větší než ty běžné v regálech…
Překvapilo mně, jak se s těstem dobře pracuje - nádherně šlo
rozetřít po pánvi a hlavně: skoro vůbec to „nepilo“ tuk, takže to ve
finále nebylo mastné tolik, jako klasické bramboráky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rohlíkový "bramborák"
Ježíši, Casino, kde jsi to našlo? Ta chlebová věc je nejméně na tři pobliony!

Jinak ten upravený název lepčččí je, už jsem spokojen.
A ten poblion v mém příspěvku vyjadřuje můj stav před a místo požití zde uvedené krmě. Stav po je vyloučen, neboť to nehodlám nikdy ochutnat.
Parles,


my lidi (MAKRONKY + casino) jsme vyhověli vaší žádosti a název poupravili
Asi ne přímo podle vašich představ, ale myslíte, že takto je ten název lepčččí
S vaším komentářem souhlasím, akorát si nejsem jisto tím „poblionem“ na konci.
Vyjadřuje váš stav před, po, nebo místo požití zde uvedené krmě
Edit:
Možná i ZDE TOTO by sneslo váš komentář…
Příspěvek upraven 18.06.12 v 10:45
Lidi neblázněte, to je děsná prasárna! A bramboráky nejsou vůbec mastné, protože tuk se do nich pěkně nasákne. A nikdo nepozná, že v tom nejsou brambory atd. atd. Prostě usmažit se dá cokoliv, ale neurážejte dobrý bramborák a změňte alespoň název! Tak, a teď se do mne pusťte!
tak jsem dnes vyzkoušela ze dvou suchých, tvrdých rohlíků, 2 vajec, přidala majoránku, česnek a zahustila gefro bramborovou polévkou v prášku (1 PL)…dělala jsem menší placičky a bylo jich 10 ks…moc dobré, nikdo nepoznal z čeho to je, byla tam trochu příchuť po bramborách…dobré bylo i studené, budu si dělat častěji k zeleninovému salátu …díky za prima recept
2302 příspěvků 8.8.11 16:50
Tento recept vůbec není k ničemu. Rodina byla nadšená, placičky se obložily zeleninou atd. Moc nám chutnalo. K tomu uleželá bramboračka s letošními hříbky.
Casino, moc jsme na Tebe vzpomínali. Neškytal jsi?
43 příspěvků 1.8.10 03:59
Bohužel na recepty.cz není autor (-ka) uveden (-a) (nebo jsem jej tam neobjevil).
Vzhledem k tomu, že každý večer „mlsám“ na nejrůznějších webech s recepty (mám jich ve Wordu uloženo již cca 12,4 MB, bez obrázků), mohu pak porovnávat, jak „moc“ se jednotlivé recepty liší. Někdy je to skutečně doslova, jindy se liší pouze např. v počtu vajec, druhů koření a pod.. Pokud si jej autor nepočítá mezi své, původní, pak je vše O.K.
Myslím si, že nám všem jde o jediné - rozšířit si své duševní obzory a lechtat chuťové buňky.
Jsem rád, že se dobré a prověřené recepty šíří mezi českými, moravskými, slezskými ba i zahraničními „žrouty“. Např. na „bramboráky na chlebové bázi“ jich tam mám asi 20.
Nakonec obyčejně máme tak padesátku oblíbených, které střídáme podle ročního období a kapsy.
zzzzkutečně…?
Už včéra, když jsem vkládal tento recept, jsem uvažoval čím jej nahradím, bude-li k ničemu

Akorát v receptu je málo vajec, těsto se
trhá… Upravuji recepturu, místo 2 vajec na 4vejce (teď už se to dost
podobá tady tomuhletomu Žemlový knedlík ve
sklenici. 

Ještě dnes ráno jsem pro strýčka příhodu naložil do oleje nakrájenou cibuli (podle komentáře 12.04.2009 09:29 Žemlové knedlíky vídeňské ) že aby pokud by bramboráky nebyly jedlé, tak si uvařím zemáky s cibulkou
No, mýlil jsem se!!! Rozhodně jsou tyto bramboráky bez brambor lepší, než např. Falešný tatarák z brambor
Nakonec jsem usmažil bramboráčky z poloviční dávky a slupl toto množství sám k obědu (část s tou křupavou cibulí a část jako dezert s povidly). Poslední bramboráček se mi podařilo zachránit k testu, jak dlouho vydrží křupavý. Asi po půlhodině vyměkl…
K receptu připsána poznámka.
ataata, jj, je to tak, dyť to píšu v úvodu a nakonec i na konec ve zdroji, ale asi vzkutku ne s noblesou… Zjistíte-li autorku, rád ji dopíši
43 příspěvků 31.7.10 05:04
Takhle vypadá recept na Recepty.cz, který je starší. Když opisovat tak s noblesou (nebo je to od stejné autorky „přes kopírák“?
Rohlíková variace na bramborák
Ingredience:
10 starých rohlíků, 3 dcl mléka, 2 vejce, česnek, majoránka, kmín, sůl, pepř, případně kousek nějaké uzeniny
Postup přípravy: Nakrájíme rohlíky na kolečka, zalijeme mlékem a necháme vsáknout, propracujeme rukama, přidáme vejce, koření,jak jsme zvyklí dávat do bramboráků, případně na kostičky nakrájenou uzeninu. Lžící tvoříme na pánvi placičky a smažíme do zlatova.
Tohle vzniklo včera, když mě naštvalo, že zase zbylo asi dvacet rohlíků, původně jsem chtěla dělat jakousi nádivku v troubě, ale ta se mi v tom horku nechtěla zapínat, tak jsem vytvořila tohle. Je to dobré, rychlé, křupavé.