Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
M.Suskova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z přísad vypracujeme těsto,necháme asi půl hodiny odpočinout,pak jej vtláčíme do formiček ve tvaru velkého rohlíčku (asi 10 cm dlouhý),které jsme předem vysypali moukou.Dáváme jen slabou vrstvu.Pečeme na 180°C až je těsto světle růžové.Po vychladnutí spojujeme krémem vždy dva rohlíčky dohromady a rožky namáčíme v čokoládě. Krém: Z mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout.Máslo s cukrem šleháme až změní barvu,pak do něj postupně zašleháme studený pudink a trochu rumu,nebo rumové tresti.
Recept je z kategorií: Cukroví
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rohlíčky pečené ve formičkách plněné krémem
Rohlíčky se můžou plnit hned.Právě tám krémem jsou brzy rozležené.Je třeba si dát pozor na uskladnění,aby se nám nezkazil krém.
84 příspěvků 14.12.10 14:07
Rohlicky jiz mam hotove. Musi se nechat odlezet, nebo muzu plnit hned? Predem dekuji za odpoved.
Abych pravdu řekla tak tento krém dělám velice často a ještě se mi za těch 35 roků co ho dělám nesrazil.Nevím,jestli ho dělám tak správně a nebo je to náhoda.
…riziko, že se krém „zdrcne“ snížíte, pokud obě složky (puding i máslo s cukrem) budou mít stejnou teplotu