Recept Rodinný kurací kastrólik

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom opečieme kura do hneda (10-20 minút). Vyberieme na tanier a do výpeku pridáme slaninku, mrkvu, zelerové stonky, cibuľku a opečieme do zlatova. Vyberieme perforovanou naberačkou (aby stiekol olej) a pridáme ku kuriatku na tanieri. Do oleja, ktorý zostane v hrnci prisypeme múku a pražíme do slabohneda, postupne pridáme vývar, vymiešame do hladka, pridáme tymián, petržlenovú vňať, ak treba soľ a korenie. Do zmesi vrátime kuriatko so zeleninkou a pridáme zemiaky. Privedieme do varu, zakryjeme pokrievkou a pečieme v rúre pri 160°C 1h a 15 minút do mäkka (takto je to v originálnom recepte, ja som to dusila aj na platničke a bolo to OK, ale v prípade, že použijete rúru, ku koncu odporúčam pokrievku odňať a zvýšiť teplotu na 220°C, mäsko trochu povytiahnuť zo zmesi na povrch, aby sa kožka pekne dozlatova opiekla). Nakoniec posypeme čerstvou, nasekanou petržlenovou vňaťou. Toto jedlo je naozaj veľmi chutné a stojí za to ho skúsiť. Dobrú chuť.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 06.08.07 vloženo
  • 3052x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 PL olivového oleja
  • 4 kuracie štvrťky
  • 125 g slaniny, nakrájanej na pásiky alebo kocky
  • 250 g mrkvy, nakrájanej na kolieska, resp. na šikmo
  • 2 zelerové stonky, nakrájané na plátky
  • 1 veľká cibuľka, nakrájaná na plátky
  • 30 g hladkej múky
  • 600 ml kuracieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 vetvička tymiánu
  • 1 vetvička petržlenovej vňate
  • 4 zemiaky, nakrájané na veľké kúsky
  • posekaná petržlenová vňať na záverečné posypanie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rodinný kurací kastrólik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rodinný kurací kastrólik

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rodinný kurací kastrólik

Gaburiatko,
je to opravdu mocky dobre. Delam neco podobneho, ale bez brambor a mouky, ale jinak zeleninku davam tu samou a pridavam tam jeste par kulicek noveho koreni a o neco vice kulicek pepre. Mnam. Nema to chybu. A nekdy misto kurecich ctvrtek pouziji hovezi, tak samozrejme pouziji hovezi vyvar, ktery pripravim z kostky hoveziho bujonu a s varenou ryzi a okurcickou nam to moc chutna.
Dekuji a mej se moc hezky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Houbová smaženice Houbová smaženice
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz