Recept Rodinný kurací kastrólik

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom opečieme kura do hneda (10-20 minút). Vyberieme na tanier a do výpeku pridáme slaninku, mrkvu, zelerové stonky, cibuľku a opečieme do zlatova. Vyberieme perforovanou naberačkou (aby stiekol olej) a pridáme ku kuriatku na tanieri. Do oleja, ktorý zostane v hrnci prisypeme múku a pražíme do slabohneda, postupne pridáme vývar, vymiešame do hladka, pridáme tymián, petržlenovú vňať, ak treba soľ a korenie. Do zmesi vrátime kuriatko so zeleninkou a pridáme zemiaky. Privedieme do varu, zakryjeme pokrievkou a pečieme v rúre pri 160°C 1h a 15 minút do mäkka (takto je to v originálnom recepte, ja som to dusila aj na platničke a bolo to OK, ale v prípade, že použijete rúru, ku koncu odporúčam pokrievku odňať a zvýšiť teplotu na 220°C, mäsko trochu povytiahnuť zo zmesi na povrch, aby sa kožka pekne dozlatova opiekla). Nakoniec posypeme čerstvou, nasekanou petržlenovou vňaťou. Toto jedlo je naozaj veľmi chutné a stojí za to ho skúsiť. Dobrú chuť.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 06.08.07 vloženo
  • 2978x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 PL olivového oleja
  • 4 kuracie štvrťky
  • 125 g slaniny, nakrájanej na pásiky alebo kocky
  • 250 g mrkvy, nakrájanej na kolieska, resp. na šikmo
  • 2 zelerové stonky, nakrájané na plátky
  • 1 veľká cibuľka, nakrájaná na plátky
  • 30 g hladkej múky
  • 600 ml kuracieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 vetvička tymiánu
  • 1 vetvička petržlenovej vňate
  • 4 zemiaky, nakrájané na veľké kúsky
  • posekaná petržlenová vňať na záverečné posypanie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rodinný kurací kastrólik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rodinný kurací kastrólik

Gaburiatko,
je to opravdu mocky dobre. Delam neco podobneho, ale bez brambor a mouky, ale jinak zeleninku davam tu samou a pridavam tam jeste par kulicek noveho koreni a o neco vice kulicek pepre. Mnam. Nema to chybu. A nekdy misto kurecich ctvrtek pouziji hovezi, tak samozrejme pouziji hovezi vyvar, ktery pripravim z kostky hoveziho bujonu a s varenou ryzi a okurcickou nam to moc chutna.
Dekuji a mej se moc hezky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Cuketové placky Cuketové placky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz