Recept Rizotto po venkovsku
Bunter Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Kapustu omyjeme a rozdělíme na listy, které prsty roztrháme na menší kousky. Celer oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kousky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme rovněž na kousky. Všechnu zeleninu včetně fazolí zalijeme vývarem a na mírném ohni 2 hodiny pod pokličkou vaříme. Bůček nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, pak ji i s rýží a bůčkem smažíme 3 minuty na másle. Zalijeme vínem,uvedeme do varu a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud se víno úplně nevypaří. Postupně doléváme vývar a spolu s uvařenou zeleninou a fazolemi ještě 15 minut vaříme. Občas zamícháme. Osolíme, opepříme, odstavíme a zamícháme. Necháme 5 minut odpočinout a podáváme.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
- 26.05.04 vloženo
- 7511x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hodiny 50 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 300 g rýže
- 300 g kapusty
- 130 g bílých fazolek, namočených na 12 hodin do vody
- 100 g syrového bůčku
- 1 cibule
- 2 menší celery
- 1 mrkev
- 3 rajčata
- 50 g másla
- 1200 ml masového vývaru
- 125 červeného přírodního vína
- sůl
- mletý pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rizotto po venkovsku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rizotto po venkovsku
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to skvělé.
Nebyly doma fazole a tak jsem po smažení smíchal rýži s červenou čočkou. Ať mi Italové prominou. S vínem se nepere a dá se to posypat i sýrem. Gouda byla výborná.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Holky nedopatřením se mi tam dostalo pár hnědých fazolí,ale zase to je barevnější…
Kari, to jsem zvědavá, jestli nám Tom řekne, co je to tam doopravdy. Já se přiznám, že černé livy jsemvyloučila, protože je to takový šišoid, že to podle mne mohou být jen fazole. Ale olivy bych tam klidně mrskla taky.
Ejo, díky. Ony jsou tam v pozadí vyfoceny i bílé, jenže neuvařené. No nic, tak jako tak to musí být dobrota. I s černými olivami, což by ty černý věci taky mohly být…
Kari, v receptu jsou bílé fazole, ale na talíří červené. Promiń, Tome, že odpovídám za Tebe, doufám aspoň, že správně.
To je teda nádhera, ty barvičky! Úplně ten obrázek hltám očima. Jenom mi, Tome, prozraď, co jsou ty černé bobule? Vypadá to jako olivy nebo tmavé fazole, ale v ingrediencích nic černého není…
Ach Tome..................mňam.