Recept Rizotto po venkovsku

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rizotto po venkovsku

Postup

Kapustu omyjeme a rozdělíme na listy, které prsty roztrháme na menší kousky. Celer oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kousky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme rovněž na kousky. Všechnu zeleninu včetně fazolí zalijeme vývarem a na mírném ohni 2 hodiny pod pokličkou vaříme. Bůček nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, pak ji i s rýží a bůčkem smažíme 3 minuty na másle. Zalijeme vínem,uvedeme do varu a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud se víno úplně nevypaří. Postupně doléváme vývar a spolu s uvařenou zeleninou a fazolemi ještě 15 minut vaříme. Občas zamícháme. Osolíme, opepříme, odstavíme a zamícháme. Necháme 5 minut odpočinout a podáváme.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 26.05.04 vloženo
  • 6479x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 300 g kapusty
  • 130 g bílých fazolek, namočených na 12 hodin do vody
  • 100 g syrového bůčku
  • 1 cibule
  • 2 menší celery
  • 1 mrkev
  • 3 rajčata
  • 50 g másla
  • 1200 ml masového vývaru
  • 125 červeného přírodního vína
  • sůl
  • mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rizotto po venkovsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mikulik
12 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizotto po venkovsku

Je to skvělé.
Nebyly doma fazole a tak jsem po smažení smíchal rýži s červenou čočkou. Ať mi Italové prominou. S vínem se nepere a dá se to posypat i sýrem. Gouda byla výborná.

Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizotto po venkovsku

Holky nedopatřením se mi tam dostalo pár hnědých fazolí,ale zase to je barevnější…

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizotto po venkovsku

Kari, to jsem zvědavá, jestli nám Tom řekne, co je to tam doopravdy. Já se přiznám, že černé livy jsemvyloučila, protože je to takový šišoid, že to podle mne mohou být jen fazole. Ale olivy bych tam klidně mrskla taky.

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizotto po venkovsku

Ejo, díky. Ony jsou tam v pozadí vyfoceny i bílé, jenže neuvařené. No nic, tak jako tak to musí být dobrota. I s černými olivami, což by ty černý věci taky mohly být…

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizotto po venkovsku

Kari, v receptu jsou bílé fazole, ale na talíří červené. Promiń, Tome, že odpovídám za Tebe, doufám aspoň, že správně.

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizotto po venkovsku

To je teda nádhera, ty barvičky! Úplně ten obrázek hltám očima. Jenom mi, Tome, prozraď, co jsou ty černé bobule? Vypadá to jako olivy nebo tmavé fazole, ale v ingrediencích nic černého není…

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizotto po venkovsku

Ach Tome..................mňam.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz