Recept Rizoto z divoké rýže s houbami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rizoto z divoké rýže s houbami

Postup

1. Rýži vaříme ve vývaru s bobkovým listem pod poklicí na mírném ohni asi 20 min. 2. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Pórko­vou cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. 3. Rýži osolíme, opepříme, ochutíme mušká­tovým oříškem a petrželkou. Žampiony opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pórko­vou cibulku a krátce osmahneme společně. Osolíme a opepříme. Rýži promícháme s ho­ubami a rozdělíme na 4 talíře. Rada: Před podáváním posypeme rizoto tro­chou strouhané Goudy.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 24.01.03 vloženo
  • 4345x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 170 kcal, 4 g bílk., 8 g tuků, 20 g sacharidů
  • 100 g směsi divoké rýže
  • 125 ml zeleni­nového vývaru (z kostky)
  • 1 bobko­vý list
  • 100 g žampionů
  • 1 pórko­vá cibulka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíce sekané petr­želky
  • 1 lžíce sluneč­nicového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rizoto z divoké rýže s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz