Recept Rizoto z divoké rýže s houbami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rizoto z divoké rýže s houbami

Postup

1. Rýži vaříme ve vývaru s bobkovým listem pod poklicí na mírném ohni asi 20 min. 2. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Pórko­vou cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. 3. Rýži osolíme, opepříme, ochutíme mušká­tovým oříškem a petrželkou. Žampiony opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pórko­vou cibulku a krátce osmahneme společně. Osolíme a opepříme. Rýži promícháme s ho­ubami a rozdělíme na 4 talíře. Rada: Před podáváním posypeme rizoto tro­chou strouhané Goudy.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 24.01.03 vloženo
  • 4704x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 170 kcal, 4 g bílk., 8 g tuků, 20 g sacharidů
  • 100 g směsi divoké rýže
  • 125 ml zeleni­nového vývaru (z kostky)
  • 1 bobko­vý list
  • 100 g žampionů
  • 1 pórko­vá cibulka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíce sekané petr­želky
  • 1 lžíce sluneč­nicového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rizoto z divoké rýže s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz