Recept Rizoto v pomalém hrnci

Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso pokrájíme na malé kousíčky, mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Do hrnce dáme maso, mrkev, hrášek a rýži / nijak ji neupravujeme, já ji ani neproplachovala /, vmícháme koření, rýži a olej - dobře promícháme. Nakonec zalijeme vývarem tak aby byla směs jen potopená, maximálně 1/2 cm nad směs. Zapneme na HIGH a dusíme asi 2,5 hod. Čas lze prodloužit podle potřeby, tekutina se vsákne do rýže a ta je pak pěkně sypká. Hotový pokrm opatrně promícháme vidlicí a servírujeme sypané strouhaným eidamem.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 24.01.07 vloženo
  • 16987x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod.

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 kuřecí stehno - vykostěné a bez kůže
  • 1 čtvrtlitrový hrnek rýže bílé, dlouhozrnné
  • 1 středně velká mrkev
  • 2 hrsti zmrazeného hrášku
  • sůl, pepř
  • 1 ČL ml. sl. papriky
  • 1 ČL Harmonie chuti
  • vývar dle potřeby
  • 3 PL oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rizoto v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rizoto v pomalém hrnci

hartlova
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rizoto v pomalém hrnci

Jé, teď už opravdu není co řešit, objednávám PH. Když tu jsou recepty na těstoviny, lasagně, tak jsem si řekla, jestli v tom udělám i dobré rizoto, tak jdu do PH.

Machnacanka
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rizoto v pomalém hrnci

Robila som dnes rizoto v PH podľa Tvojho receptu a môžem potvrdiť, že je super. Šťavnaté a pritom každé zrnko ryže zvlášť. Inak už rizoto ani variť nebudem. Akurát miesto mrkvy som dala mrazenú zeleninu, kde bolo všeličo a pár žampionov. Díky moc za recept.

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rizoto v pomalém hrnci

housenko díky za recept příští jídlo v PH bude právě rizoto

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rizoto v pomalém hrnci

Použila jsem bílou, dlouhozrnnou rýži, která je běžně k dostání v obchodech. Jasmínovou momentálně nemám doma, abych to zkusila.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rizoto v pomalém hrnci - housenko

Ještě dotaz. Jakou rýži jsi použila? Já jsem si koupila mega balení jasmínové rýže. Moc mi chutná, jen má dost krátkou dobu varu, tak abych z toho neměla kaši. Díky.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rizoto v pomalém hrnci

Dělám něco pdobného, většinou když peču velké krůtí stehno a zbyde maso. A rizoto peču jedině v troubě a je moc dobré.

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rizoto v pomalém hrnci

Marmeládo, to zase mě experimentovat nevadí, jenom mě musí vždycky někdo nakopnout - nakonec rizoto jsem kdysi podobným způsobem dělala v troubě, ale s nevalným výsledkem, možná to tenkrát chtělo snížit výkon a dusit opravdu velmi pomalu. Tuto podmínku PH splňuje a proto se tentokrát experiment povedl.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rizoto v pomalém hrnci

Housenko díky. Je pravda, že rizoto v PH mě napadlo, ale neměla jsem odvahu experimetovat. Určitě do toho pustím a už se těším.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Chléb s celerem Chléb s celerem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz