Recept Rizoto s liškami

(Hodnoceno 3x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rizoto s liškami

Postup

V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme lišky (nakrájené na větší kusy, menší necháme vcelku) a polovinu množství pancetty nakrájené na nudličky a ještě chvíli restujeme. Přisypeme rýži a opékáme ji, dokud není lesklá a zrnka nezprůsvitní.
Zalijeme vývarem a necháme vařit na malé teplotě asi 20 minut bez míchání. Po patnácti minutách přilijeme smetanu a lehce promícháme. Hotová rýže musí být al dente a rizoto spíš řidší. Na závěr přidáme zbytek pancetty, který jsme mezitím opekli na pánvi a jednotlivé porce sypeme strouhaným parmezánem.

Recept pochází z internetu - od šéfkuchaře pražské restaurace Ambiente. A protože tchán nosil letos z lesa jen lišky a bedly, tak jsem ho měla příležitost vyzkoušet.

Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.08.08 vloženo
  • 33032x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g italské kulatozrnné rýže
  • 350 g lišek
  • 1-2 cibule
  • 120 g másla
  • 120 g pancetty
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 2 l vývaru
  • 160 g parmezánu

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Yelen 24.08.12 19:47

Od receptu z Ambi jsem možná čekal trochu víc, ale ze sušených lišek se asi víc dostat nedalo :-) V každém případě ale nejvyšší hodnocení - velmi lahodné !!
Díky za recept !!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

jcs1 24.03.12 14:31

V naší úpravě jsme použili žampiony (lišky nebyly). Místo pancetty anglická slanina. I přesto to byla pochoutka.

Vařili jsme pro dva, všeho dali polovinu a přesto toho bylo dost :-)

Měli jsme moc vývaru, tak jsme nechali chvíli odstát a pomohlo to.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 21.03.12 18:31

Použila jsem lišky naložené v mírně slaném nálevu od Bonduelle a rizoto bylo velice výborné, bono, dík za vložení :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Rizoto s liškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1659 příspěvků 19.06.13 07:14

Tím, že se mi recept líbí, míním Ingredience, ne fotku 8o 8o 8o

Fotečky sice inspirují, nalákají, vlastnoručně uvařená krmě vyjeví pravdu :jazyk:

Pokud má zapomnětlivost dovolí - až lišáci vyrazí z trávy - pošlu foto (mám jen loňské a podvádět se nemá :idea: )

Zatím jen ty v octovém nálevu plovoucí ;)

 
tlustá bába
1202 příspěvků 19.06.13 06:48

Jen ta pancetta se mi nezdá jako pancetta, ale taky houby vidím. A vidím, že houby moc nevidím. Odpovídá to nečetnému výskytu u nás na chatě. Kdepak farma! Vzácnost je to! Ona liška, jenom na másle… :mavam:

 
birkana
1659 příspěvků 19.06.13 06:41

Právě jsem se vrátila z průzkumu - lesíku a přilehlého remízku. Hlásím, že lišky zatím nejsou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A to místo je opravdu spolehlivé, na lišky tam chodím jak na farmu ;) No jo, musíme ještě nějakou chvíli počkat. Recept vypadá dóóóbře :palec:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 18.06.13 21:11

Krom toho, že je to provokace, vystavit recept s liškami, když tyto ještě nevystrčily sosáky (no, ale jestli se tu bude skvít zase měsíc, tak to možná vyjde), mě fascinuje, jak se naše lišky proměnily ve vaše kuriatka a nebo naopak, vaše kuriatka v naše lišky. Myslíš, že u té metamorfózy procházejí larválním stádiem? Ale vysvětlovalo by to jejich hejnovitý výskyt. Ono, když se zakuklí liška, tak to je, pane, nějaký kokon!

 
jolana
5060 příspěvků 18.06.13 20:45
:mrgreen:
 
svato
1409 příspěvků 30.03.12 15:40
na podporu cestovného ruchu

Napr. v Štiavnických vrchoch a v okolí Lučenca sa v sezóne kuriatka väčšinou zbierajú na koše. :D

 
jcs1
77 příspěvků 30.03.12 00:10

Dnes vyzkoušeno znovu - přidali jsme tresku a bylo to celé snad ještě lepší. Labůžo :-)

 
jcs1
77 příspěvků 24.03.12 21:22
Kulatozrná rýže

dando, vyzkouším, až na ni narazím. Bohužel nebyla stejně jako lišky jednoduše k dostání.

 
danda  24.03.12 14:55

jcs1, příště zkus použít kulatozrnou rýži, rozdíl v chuti je zásadní :-)
Poslední dobou ji ale moc v regálech nevidím, sehnala jsem ji v drogerii DM od Alnatury.

 
Labužník Gotík02
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Sám jsem tomu nechtěl věřit, ale plechovku nakládaných lišek se mi podařilo koupit v Kauflandu - plechovka 300 g (vlastní lišky tak 165 g) cca za 60 kč - a to tam měli i asi půlkilovou sklenici (cena 80 - 90 Kč). Takže recept vyzkouším. Mějte se G.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Troška ve své kuchařce Nebe v hubě píše, že se lišky zase začínají objevovat, tak kolem Hoštic apod., ale tady u nás na Moravě je to veliká vzácnost. :-(

 
Eja
3712 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Cookie, i když recept čtu až teď, tak jsem shodou okolností dělala včera k večeři houbové rizoto skoro identické, jen bez smetany, z křemenáčů a pravých hříbků, nakrájených na velké kusy, malé vcelku, a bylo skvělé. Ale souhlasím s Bonou, lišky jsou lišky…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

No ale lepší by bylo najít je v lese. Zadarmo, ne za 167 tamtěch a ještě navíc zážitek.. Lišky jsou príma, z dálky identifikovatelné a plodné…samy nebývají.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Pár lištiček jsem nedávno našla nad Šternberkem. Bylo jich žalostně málo, spíše taková fata morgána. Tak jsme se pokochali a nechali je tam. Ta cena, kterou popisuje Blanka není zas tak horentní.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Cookie, tomu mému mimi je už osm..:-)) Já jsem to asi špatně formulovala. Takže zas tak mladá nejsem, je mi 30+8. A tomu mému prvnímu miminku už je osmnáct…
A k tomu manželovi…Když u nás spala jeho sestra a já jsem jí udělala palačinky ke snídani (měla jsem těsto od večera, jinak bych se nenamáhala..:-)), tak říkala, že kdyby si mě nevzal on, vzala by si mě sama :-)))

Blani, děkuji za přání, i Líza děkuje - ještě nespí, no to jsem zvědavá na začátek školní docházky - a pokud koupíš lišky, přeji dobrou chuť!!
Papa Bohdana

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami - Boni,

lišky jsem dnes viděla prodávat v Bille za 167,– Kč/kg. Váhala jsem, ale nakonec jsem je nekoupila. Kdyby tu byl tento recept včera, určitě bych je koupila a vyzkoušela další z tvých lahůdek. A ještě jednou všechno nejlepší a dodatečně i Lízince k narozeninám :-). (Zeleniny ve slaném nálevu mám plný velký hrnec, zítra se bude pokračovat, a chodím na to taky :-))). B.

 
cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami - bono

Vše nejlepší k Tvému mimi. Ty jsi taková mladá, hrozně jsi mě překvapila. Manžel si asi uměl vybrat. U vás asi láska prochází žaludkem. :)) Takové množství krásných receptů jsi tady dala…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami-cookie,

s jinými houbami jsem to nezkoušela, ony ty lišky mají takovou specifickou, výraznou chuť i konzistenci… Ale viděla jsem lišky prodávat ve vietnamských zeleninách (tento týden). Tak třeba je seženeš, budu Ti držet palce.
Bylo to fakt moc dobré, nakonec jsem o tom ani nepochybovala, v Ambiente mi vždycky chutnalo. Pa B.

 
cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto s liškami

Další krása, ale horší je to s těmi liškami, dají se použít i jiné houby, při zachování chuti?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz