Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Máslo rozpustíme v kastrolu a zpěníme na něm drobně rozsekanou cibuli. Očištěné houby nakrájíme na malé kousky a dusíme je na cibuli bez pokličky, až se tekutina téměř vypaří. Obsahuje-li houbová směs václavky, musíme houby dusit alespoň 20 minut. Pak je osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Přidáme důkladně propláchnutou a okapanou rýži a promícháme. Zalijeme půl litrem vody a 20 minut dusíme v troubě pod pokličkou. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).
Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže
okurkový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.9.17 10:27
Pripravené z 1/3 dávky.
Jednoduché a chuťovo výborné. Tentokrát som použia dlhozrnnú ryžu.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům20.11.12 14:07
Tak tohle rizoto nemělo chybu
Použila jsem směs všech možných (pro někoho možná i nemožných) hub a
houbiček (nebojte se, lysohlávky ani muchomůrky neee )
A pošmákli jsme si náramně
Místo másla doma škvařené sádlo z našeho čuníka, rýže kulatozrná a
až na tu rýži vše z „vlastních“ zdrojů
Takže když to shrnu: Jednoduché, levné, vynikající
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rizoto s houbami (pro Panny)
Vytahujem recept na svetlo…
Příspěvek upraven 22.08.17 v 09:05