Recept Rizoto na víně

(Hodnoceno 1x) hobbyx Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rizoto na víně

Úvod

Rizoto se podává jako samostatné hlavní jídlo.

Postup

Na pánvi rozpustíme polovinu másla a přidáme olej, díky kterému máslo snese vyšší teplotu. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, kterou na tuku lehce osmahneme. Vsypeme rýži, kterou nepereme, zalejeme suchým bílým vínem. Za občasného míchání vaříme. Dbáme aby byla rýže neustále ponořena v tekutině, podle potřeby přidáváme horký zeleninový vývar. Když je rýže uvařena (asi 20 minut), odstavíme, a vmícháme druhou polovinu másla a strouhaný tvrdý sýr

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.05.10 vloženo
  • 8260x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g máslo
  • 10 g oleje
  • 1 střední cibule
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 350 g rýže
  • strouhaný tvrdý sýr (například Gran Moravia, Parmazán)
  • zeleninový vývar

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.5.12 13:15

Tak tohle mně (a nejen mně) hodně překvapilo… Při tak málo surovinách tak jemňounká chuť… :)

Já tam jen přistrouhala zbyteček jemného salámu (opravdu ani ne 5 dkg…) Spíš jen kvůli optickému klamu (dala jsem ho hned na cibulku, aby chytil taky šmak…)

Měla jsem strach, jak to s tím vínem bude chutnat, jestli to jako nebude moc nakyslé… Bylo, ale tak strašně příjemně, že se toto rizotko dostalo na seznam oblíbených, aby bylo k nalezení i pro příště :)
Je to výborné jak se sýrem, tak bez sýra - zkoušela jsem obojí ;)

EDIT: Musím se přiznat, že jsem pro případ neúspěchu měla v záloze ještě vepřové klasické rizoto… no, to holt se sní k večeři :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Rizoto na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rizoto na víně

hobbyx
5 příspěvků 18.5.10 01:40
Re: Rizoto na víně

já myslím že „původních "receptů bude víc. Stejně jako je u nás řada odlišných receptů na guláš. Moje známá majitelka penzionu nedává tolik vína, ale dává na rozdíl od receptu na Bílé svatební rizoto zeleninový vývar. Zajímalo by mně, jestli při vaření rizota jen ve víně není rýže příliš kyselá. V této kombinace s vývarem je příjemně sametová“. Ale určitě platí, že chutě jsou různé.

casino
4497 příspěvků 17.5.10 06:04
Re: Rizoto na víně

Původní recept?
Vypadá tento dost původně? Bílé svatební rizoto

hobbyx
5 příspěvků 17.5.10 05:17
Re: Rizoto na víně

No, není to žádná dietka :-). Ale doporučuju kompenzovat vydatnost spíše pohybem. Protože množství tuku je už kompromisem. Původní recept uváděl množství másla ještě o 50 % vyšší. A je třeba nezapomenout na to, že je to hlavní jídlo - tedy na rýži nebude žádná šťávička z masa apod. Takže vyzkoušejte, ale skutečně doporučuju z toho nedělat dietní jídlo. Tohle je jídlo z kategorie „dobré“, nikoliv „zdravé“ :-D

2905
753 příspěvků 15.5.10 07:02
Re: Rizoto na víně

Jistě šmakézní, budu muset ubrat tuk :))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz