Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Snowflake Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cesnek nakrajime na jemno a na trochu oleje jej jemne osmazime. Pridame mlete maso, osolime, opeprime, posypeme sladkou paprikou, podlejeme trochou vody, pridame cuketu nakrajenou na male kosticky, a dusime doměkka. Asi v pulce duseni pridame zeleninu a nakrajenou cili papricku. Pred koncem pridame na platky nakrajene zampiony a jeste chvili podusime. Smichame s 2 balicky ryze, kterou jsme uvarili dle receptu na obalu. (nerozvarit ryzi!!!), Nechape 10 minut odstat pod poklickou a muzeme servirovat. Podavame posypané sýrem. Na talir pridame k rizotu nakrajenou cerstvou zeleninu dle toho co mame doma(redkvicky, okurka, rajce, paprika)
Recept je z kategorií: Mleté maso
Zelenina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rizoto jinak
S tímto postupem máme na konci po „mlaďoučké křehoučké cuketce“. Ona se totiž rozvaří. Za fantastické rizoto považuji osobně recept na webu „Dolce Vita“ aneb Šárčina škola vaření, který je na špenátové rizoto a mohu říci, že tento postup nemá chybu, je možné ho obměňovat s houbami, hráškem prostě různě. Důležitý je však postup a typ rýže - správná je kulatozrná. No a ten postup ve výše uvedeném receptu má s rizotem společného právě jen tu rýži.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
To maso bych doporučovala před podlitím hezky rozdělit vařečkou na kousky a propéci do hněda ze všech stran. Pak není rozbředlé a to propečení dodá výbornou chuť.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Zuzuana má pravdu, ale ingredience jsou v pořádku. Postup bych změnila a maso bych nedávala mleté, protože to pak v rizotu udělá ošklivou „blemcačku“. Ta cuketa mi přijde jako dobrý nápad. Mlaďounká křehká cuketka
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Jau má úplnou pravdu. Rizoto jsem v dětství vůbec nejedla. Říkali jsme mu riziko a bylo jen o tom, že se smíchala vařená rýže s jakýmikoli podezřelými zbytky. Skutečné rizoto s rizikem nemá nic společného, ale opravdu se musí vařit rýže s ostatními ingrediencemi (ať už jsou to jakékoli) dohromady.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Já nevím, já rýži (sypkou natural) dusím spolu s ostatním, aby pěkně nasákla tu chuť…Tohle je smíchaná rýže s masem a zeleninou.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Já asi dělám rizoto jenom naruby. Ale nikdy bych tam nedal pytlíkovanou rýži, protože je to humus. Jsem fanda na jasmínovou a ta se tam hodí každopádně.
Silvie, to je fuk, jen místo Blízkého východu jsem v Praze - je to sice mrazivější, ale zato asi bezpečnější.
166 příspěvků 8.1.09 03:23
Taky se ptam, proc naruby?
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Promiň Jandulko, já viděla J, tak Jolana. Promiň.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Božínku, Jolanko, Ty už jsi skoro stejně zvědavá jako já. Jo, a momentálně nadávám na Blízký východ (odnesl to kvůli Tobě i on) jak špaček. Zatím co jsem Ti psala, spálila jsem majdu pro děcka. Chtěla jsem je potěšit, než se vrátí ze sáňkování. Huš, Ty i s Labužníkem
Proč naruby?