Recept Rizoto z vepřového masa

aneb Rizoto jinak

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cesnek nakrajime na jemno a na trochu oleje jej jemne osmazime. Pridame mlete maso, osolime, opeprime, posypeme sladkou paprikou, podlejeme trochou vody, pridame cuketu nakrajenou na male kosticky, a dusime doměkka. Asi v pulce duseni pridame zeleninu a nakrajenou cili papricku. Pred koncem pridame na platky nakrajene zampiony a jeste chvili podusime. Smichame s 2 balicky ryze, kterou jsme uvarili dle receptu na obalu. (nerozvarit ryzi!!!), Nechape 10 minut odstat pod poklickou a muzeme servirovat.
Podavame posypané sýrem.
Na talir pridame k rizotu nakrajenou cerstvou zeleninu dle toho co mame doma(redkvicky, okurka, rajce, paprika)

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.01.09 vloženo
  • 14422x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 gramu mleteho masa
  • 1 mala cuketa
  • 1 baleni zmrazené zeleniny (hrasek, mrkev, kukurice)
  • 1 chili papricka
  • 3 strouzky cesneku
  • 6 zampionu vetsich
  • sul, pepr, sladka paprika
  • 2 varne sacky ryze

Doporučená příloha

  • Zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rizoto z vepřového masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto jinak

S tímto postupem máme na konci po „mlaďoučké křehoučké cuketce“. Ona se totiž rozvaří. Za fantastické rizoto považuji osobně recept na webu „Dolce Vita“ aneb Šárčina škola vaření, který je na špenátové rizoto a mohu říci, že tento postup nemá chybu, je možné ho obměňovat s houbami, hráškem prostě různě. Důležitý je však postup a typ rýže - správná je kulatozrná. No a ten postup ve výše uvedeném receptu má s rizotem společného právě jen tu rýži.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto jinak

To maso bych doporučovala před podlitím hezky rozdělit vařečkou na kousky a propéci do hněda ze všech stran. Pak není rozbředlé a to propečení dodá výbornou chuť.

 
Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto jinak

Zuzuana má pravdu, ale ingredience jsou v pořádku. Postup bych změnila a maso bych nedávala mleté, protože to pak v rizotu udělá ošklivou „blemcačku“. Ta cuketa mi přijde jako dobrý nápad. Mlaďounká křehká cuketka :-)

 
Zuzuana
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto jinak

Jau má úplnou pravdu. Rizoto jsem v dětství vůbec nejedla. Říkali jsme mu riziko a bylo jen o tom, že se smíchala vařená rýže s jakýmikoli podezřelými zbytky. Skutečné rizoto s rizikem nemá nic společného, ale opravdu se musí vařit rýže s ostatními ingrediencemi (ať už jsou to jakékoli) dohromady.

 
jau
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto jinak

Já nevím, já rýži (sypkou natural) dusím spolu s ostatním, aby pěkně nasákla tu chuť…Tohle je smíchaná rýže s masem a zeleninou.

 
kamilio
550 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto jinak

Já asi dělám rizoto jenom naruby. Ale nikdy bych tam nedal pytlíkovanou rýži, protože je to humus. Jsem fanda na jasmínovou a ta se tam hodí každopádně.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto jinak

Silvie, to je fuk, jen místo Blízkého východu jsem v Praze - je to sice mrazivější, ale zato asi bezpečnější.

 
srimpik
166 příspěvků 08.01.09 03:23
Re: Rizoto naruby

Taky se ptam, proc naruby?

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto naruby

Promiň Jandulko, já viděla J, tak Jolana. Promiň.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto naruby

Božínku, Jolanko, Ty už jsi skoro stejně zvědavá jako já. Jo, a momentálně nadávám na Blízký východ (odnesl to kvůli Tobě i on) jak špaček. Zatím co jsem Ti psala, spálila jsem majdu pro děcka. Chtěla jsem je potěšit, než se vrátí ze sáňkování. Huš, Ty i s Labužníkem

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rizoto naruby

Proč naruby?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz