Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
SweetThink Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
.. aneb co dům dal a vzal
Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na oleji ve větším hrnci. Rýži propláchneme horkou vodou a přidáme k orestované cibuli. Párkrát promícháme a podlijeme vodou - cca 1 cm nad okraj rýže. Přidáme mraženou zeleninovou směs a ořechy. Mezi tím si uvaříme sušené houby, které poté přidáme do rizota. Celou směs okořením zeleninovým bujonem, kari a hřebíčky. Za občasného míchání vaříme do hotova. Těsně před dovařením, přidáme na kostičky nakrájené tvarůžky (v rizotu se krásně roztaví a rizoto nám trochu zmazlaví).
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
dobře vychlazené bílé víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rizoto ala Šlichtorýže s tvarglem
2451 příspěvků 25.6.10 00:04
O.K. - jsem ráda, že se to vysvětlilo.
Di, ani já jsem to nemyslela nějak uraženě
(holt nevýhoda psaného textu).
Jen jsem to chtěla uvést na pravou míru. Je jasný, že v kuchařském umění bylo již mnohé objeveno, takže přijít s něčím novým, co nikdo nezkoušel je docela složité. Ale nevzdávám to, a když vařím, vařím z toho, co je po ruce
Je to pro mě větší adrenalin než vařit dle
receptu a jít si nakoupit suroviny. Samozřejmě ale, když na labužníkovi
objevím bezva recept, tak ho vyzkouším. Od toto to tady taky je 
2451 příspěvků 24.6.10 22:23
Já to nemyslela špatně, jako že byste třeba kopírovala, to opravdu ne. Jestli to tak vyznělo, moc se omlouvám, neměla jsem to v úmyslu, nezlobte se.
Di, tak ten recept v odkazu jsem nečetla.
Na labužníka píšu jen to, co se urodí v mé hlavě.. většinou je to, co dům dal.
2451 příspěvků 24.6.10 16:33
Rizoto s tvarůžky tu možná ještě nebylo, ale s romadůrem (viz. dodatek - tajný tip) ano: http://www.labuznik.com/recipe.php?…
256 příspěvků 24.6.10 05:13
Tak kombinace rýže s tvarůžky mě velmi, ale velmi zaujala. Vzhledem k tomu, že dělávám pizzu s tvarůžky, tyčinky z listového těsta ( které se dá bohudíky koupit již rozválené, neb jsem nikdy nedokázala balíček těsta hezky rozválet) s nastrouhanými tvarůžky, smažené tvarůžky a prostě je všichni můžeme v jakékoliv podobě a navíc do rizota strouhám tvrdý sýr, s největší pravděpodobností výše uvedený recept zkusím. Přimlouvala bych se za optimističtější název, šlichta to zcela jistě nebude.