Recept Řízky z uzené krkovice

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Řízky z uzené krkovice

Úvod

Jak jednoduché a dobré řízky. Smažím vždy na Velikonoce. Dělám od nepaměti, ani nevím, kdo mi to kdy poradil. Ani vlastní invence není vyloučena. Všichni jsme experimentovali, když jsme se učili vařit.

Postup

Uzenou krkovici nakrájíme na plátky (nenaklepáváme!) a klasicky jen opepříme (někdy potřu lehce česnekem). Solíme jen vajíčko. Klasický trojobal, klasický řízek.

Výborné jsou s bramborovým salátem nebo salátem zeleným (ledový, listový, polníček, dubáček atd. citron, sůl, pepř, trochu oleje).

Recept je z kategorií: Krkovička Maso Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.01.12 vloženo
  • 12475x zobrazeno

Ingredience

  • plátky uzené krkovičky
  • hladká mouka
  • vajíčka
  • strouhanka
  • olej (sádlo) na smažení
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • cokoliv z brambor od kaše po bramborový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 24.06.13 15:38

Jak píše autorka receptu, potřela jsem plátky masa před obalením rozmačkaným česnekem. Naprosto dokonalá chuť!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Řízky z uzené krkovice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  13.01.12 12:03

Alis, ja peprim vajicko vzdy a jeste do nej pridavam lzici oleje a nasleham ho. Chute jsou asi fakt jedinecne stejne, jako otisky prstu. U te pani, co jsem ten pepr pochytila, jsem ho necitila vubec, nepoznala. A u mych rizku ho take jeste nikdo neidentifikoval. Nadychanejsi mi prijdou. Jenze nadychanost zalezi i na zpusobu obalovyni a mnozstvi oleje, to jiste vis. Neni to jen o pepri.

 
Alis
2617 příspěvků 13.01.12 07:31

Vajíčka tentokrát nepepříš????

 
wydra  12.01.12 08:35

Recept byl zeditován !

 
wydra  12.01.12 08:33

Esme, chyba moje v popisu - „maso naklepeme“, opravena !
Samozrejme, ze koupena ( ev. doma vyuzena) krkovice se nenaklepava , rovnou se nakraji na takove platky, ktere mame radi a chceme je smazit.
I ja se domnivam, ze vynalezec trojobalu by mel dostat prinejmensim, Rad varecky zlate !

 
esmeralda
4813 příspěvků 12.01.12 04:58

Wydro, o tom že to bude dobré nepochybuji. Obaluji kde co.
Jenom mě zajímalo zda jde uvařené (nebo jinak tepelně zpracované maso) ještě naklepat.

Myslím si že kdo vymyslel trojobal by si zasloužil Nobelovu cenu. :kytka:

 
wydra  12.01.12 00:35

esme, udelej takove platky, abys nemusel klepat ! Normalne jak jsi zvykla mit rizky silne. Ano, jsou strasne dobry!

 
esmeralda
4813 příspěvků 12.01.12 00:25

Určitě to bude dobrota, jen si nedovedu představit naklepávání uzeného masa. Nerozpadne se to?

 
wydra  11.01.12 23:29

Svato tak promin, tvuj prispevek s dodatkem Frantisky jsem si tedy spatne vylozila. Mea maxima culpa. No, ja nejsem zrovna dobrý „sniffer“, ale snad omluvou mi bude, ze jsem hledala pouze uzené řízky a jejich variace !

 
svato
1415 příspěvků 11.01.12 23:18

wydra, čo blbneš, ja som predsa o žiadnej diskusii nehovorila. ani sa to nespomínalo v súvislosti s mojim receptom, zmienila som sa o ňom len preto, lebo si žiadne vysmážané údene v zozname nenašla. Chcela som len poukázať na to, že šelmy lasicovité v stopovaní príliš nevynikajú. :P
Pravda je, že tých receptov je viac a sú rôzne - možno na pohľad máličko, ale chuťovo dosť výrazne.

 
wydra  11.01.12 16:54

svato, proc nenapadne? Vzdyt to je taky hezky recept . Ale prece jen odlisnejsi. To bychom mohli pridavat 2/3 receptu do diskuzi jenom.
Tenhle recept je myslim prece jenom trochu jiny. Pokud se citis byt poskozena, dej navrh o odstraneni meho. Ja zas takovy hnidopych nejsem.

 
Frantiska
927 příspěvků 11.01.12 16:26

ne nenapadne ne :) ja jsem svato tvuj recept cetla http://www.labuznik.com/…im-testicku/ a pro ostatni je moc hezky

 
svato
1415 příspěvků 11.01.12 15:50

aj ja som na Labužníkovi smažila „uzené maso v pivním těstíčku“ - asi nenápadne :D

 
parles
301 příspěvků 11.01.12 10:44

Anka22 si asi nevšimla, že tady se jedná o uzenou krkovičku!

 
wydra  11.01.12 10:17

Jiste mohl, ale v diskuzi si zase ten, kdo hleda na Labuz nejake uzene, nevsimne. Mne nejde nutne o pridany recept, ale protoze kolem me nikdo tyhle rizky nedela a nezna, tak jsem myslela, ze by se i sem hodil. Je mi to jedno, pozadej admina o odstraneni jestli chces.
Osobne si ale myslim, ze by to byla skoda.

 
anka22
95 příspěvků 11.01.12 10:10

Recept je to moc hezký a určitě bude i dobrý, ale je to jen zjednodušená varianta tohoto: http://www.labuznik.com/recipe.php?…. Takže myslím, že mohl být klidně v komentářích pod ním.

 
padro
23 příspěvků 11.01.12 07:17

A už jste měli někdy tlačenku v trojobalu? Taky výborná věc, když jsem to viděl prvně v hospodě na jídelním lístku, tak jsem si to hned dal. Nekecali, byla tam. Jo a že po rozříznutí vyteče je normální, to udělá i hermelín a tomu se nikdo nediví.

 
wydra  11.01.12 00:51

Ta invence casino mozna je, onehda davno, v dobach treskuteho mladi se experimentovalo, wydra podle kucharek nikdy nevarila. Ale je to jedno, protoze i tak se hodne lidi kolem me divi, ze delam rizky z uzeneho masa.
Klavesnice meni hlava. Nema rada stereotyp :mavam:

 
casino
4466 příspěvků 11.01.12 00:37

wydra,
je to dobré a je to i běžné (měli jsme to náhodou zrovna tuto neděli) :)
No, já musím vlastní invenci vyloučit… :P
Znám to z tzv. Obloženého zelí: podobné jak píše parles níže + opečená klobása + pečené vepřové + brambory, knedlík houskový i bramborový

Gratuluji k nové klávesnici :palec:

 
parles
301 příspěvků 11.01.12 00:05

Znám jednu hospodu, kterou nebudu jmenovat. Je možné si tam dát jídlo, které taky nebudu jmenovat, ale jedná se o hromadu řízečků, které jsou z vepřového masa, kuřecího masa a z uzené krkovičky. A ty uzené mi chutnají nejlépe… :mavam:

 
wydra  10.01.12 23:50

Hledala jsem ještě po netu, našla jsem jeden recept tady . Bylo by divné, že by nikdo uzené maso neobaloval jako řízek. Běžné to není, ale dobré ano. Hodně dobré! A s kyselou okurkou, nebo houbama v octe ..... ? Festival chutí !

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz