Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jak jednoduché a dobré řízky. Smažím vždy na Velikonoce. Dělám od nepaměti, ani nevím, kdo mi to kdy poradil. Ani vlastní invence není vyloučena. Všichni jsme experimentovali, když jsme se učili vařit.
Uzenou krkovici nakrájíme na plátky (nenaklepáváme!) a klasicky jen opepříme (někdy potřu lehce česnekem). Solíme jen vajíčko. Klasický trojobal, klasický řízek. Výborné jsou s "bramborovým salátem":https://www.labuznik.cz/recept/bramborovy-salat-nejlepsi-ze-vsech/ nebo salátem zeleným (ledový, listový, polníček, dubáček atd. citron, sůl, pepř, trochu oleje).
Recept je z kategorií: Krkovička Maso Vepřové maso
cokoliv z brambor od kaše po bramborový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.6.13 15:38
Jak píše autorka receptu, potřela jsem plátky masa před obalením rozmačkaným česnekem. Naprosto dokonalá chuť!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Řízky z uzené krkovice
Alis, ja peprim vajicko vzdy a jeste do nej pridavam lzici oleje a nasleham ho. Chute jsou asi fakt jedinecne stejne, jako otisky prstu. U te pani, co jsem ten pepr pochytila, jsem ho necitila vubec, nepoznala. A u mych rizku ho take jeste nikdo neidentifikoval. Nadychanejsi mi prijdou. Jenze nadychanost zalezi i na zpusobu obalovyni a mnozstvi oleje, to jiste vis. Neni to jen o pepri.
Vajíčka tentokrát nepepříš????
Recept byl zeditován !
Esme, chyba moje v popisu - „maso naklepeme“, opravena !
Samozrejme, ze koupena ( ev. doma vyuzena) krkovice se nenaklepava , rovnou se nakraji na takove platky, ktere mame radi a chceme je smazit.
I ja se domnivam, ze vynalezec trojobalu by mel dostat prinejmensim, Rad varecky zlate !
4813 příspěvků 12.1.12 04:58
Wydro, o tom že to bude dobré nepochybuji. Obaluji kde co.
Jenom mě zajímalo zda jde uvařené (nebo jinak tepelně zpracované maso) ještě naklepat.
Myslím si že kdo vymyslel trojobal by si zasloužil Nobelovu cenu.
esme, udelej takove platky, abys nemusel klepat ! Normalne jak jsi zvykla mit rizky silne. Ano, jsou strasne dobry!
4813 příspěvků 12.1.12 00:25
Určitě to bude dobrota, jen si nedovedu představit naklepávání uzeného masa. Nerozpadne se to?
Svato tak promin, tvuj prispevek s dodatkem Frantisky jsem si tedy spatne vylozila. Mea maxima culpa. No, ja nejsem zrovna dobrý „sniffer“, ale snad omluvou mi bude, ze jsem hledala pouze uzené řízky a jejich variace !
1440 příspěvků 11.1.12 23:18
wydra, čo blbneš, ja som predsa o žiadnej diskusii nehovorila. ani sa to nespomínalo v súvislosti s mojim receptom, zmienila som sa o ňom len preto, lebo si žiadne vysmážané údene v zozname nenašla. Chcela som len poukázať na to, že šelmy lasicovité v stopovaní príliš nevynikajú.
Pravda je, že tých receptov je viac a sú rôzne - možno na pohľad máličko, ale chuťovo dosť výrazne.
svato, proc nenapadne? Vzdyt to je taky hezky recept . Ale prece jen odlisnejsi. To bychom mohli pridavat 2/3 receptu do diskuzi jenom.
Tenhle recept je myslim prece jenom trochu jiny. Pokud se citis byt poskozena, dej navrh o odstraneni meho. Ja zas takovy hnidopych nejsem.
ne nenapadne ne
ja jsem svato tvuj recept cetla http://www.labuznik.com/…im-testicku/
a pro ostatni je moc hezky
1440 příspěvků 11.1.12 15:50
aj ja som na Labužníkovi smažila „uzené maso v pivním těstíčku“ - asi nenápadne
Anka22 si asi nevšimla, že tady se jedná o uzenou krkovičku!
Jiste mohl, ale v diskuzi si zase ten, kdo hleda na Labuz nejake uzene, nevsimne. Mne nejde nutne o pridany recept, ale protoze kolem me nikdo tyhle rizky nedela a nezna, tak jsem myslela, ze by se i sem hodil. Je mi to jedno, pozadej admina o odstraneni jestli chces.
Osobne si ale myslim, ze by to byla skoda.
Recept je to moc hezký a určitě bude i dobrý, ale je to jen zjednodušená varianta tohoto: http://www.labuznik.com/recipe.php?…. Takže myslím, že mohl být klidně v komentářích pod ním.
23 příspěvků 11.1.12 07:17
A už jste měli někdy tlačenku v trojobalu? Taky výborná věc, když jsem to viděl prvně v hospodě na jídelním lístku, tak jsem si to hned dal. Nekecali, byla tam. Jo a že po rozříznutí vyteče je normální, to udělá i hermelín a tomu se nikdo nediví.
Ta invence casino mozna je, onehda davno, v dobach treskuteho mladi se experimentovalo, wydra podle kucharek nikdy nevarila. Ale je to jedno, protoze i tak se hodne lidi kolem me divi, ze delam rizky z uzeneho masa.
Klavesnice meni hlava. Nema rada stereotyp
wydra,

je to dobré a je to i běžné (měli jsme to náhodou zrovna tuto neděli)
No, já musím vlastní invenci vyloučit…
Znám to z tzv. Obloženého zelí: podobné jak píše parles níže + opečená klobása + pečené vepřové + brambory, knedlík houskový i bramborový
Gratuluji k nové klávesnici
Znám jednu hospodu, kterou nebudu jmenovat. Je možné si tam dát jídlo, které taky nebudu jmenovat, ale jedná se o hromadu řízečků, které jsou z vepřového masa, kuřecího masa a z uzené krkovičky. A ty uzené mi chutnají nejlépe…
Hledala jsem ještě po netu, našla jsem jeden recept tady . Bylo by divné, že by nikdo uzené maso neobaloval jako řízek. Běžné to není, ale dobré ano. Hodně dobré! A s kyselou okurkou, nebo houbama v octe ..... ? Festival chutí !