Recept Řízky z drůbežích jater

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Řízky z drůbežích jater

Úvod

Mám drůbeží játra a záměr doplnit polévku o játrové knedlíčky. Otevřu zářijové číslo časopisu Gurmet a vidím řízečky z jatýrek. Oni píší: játra potřeme utřeným česnekem, omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. To bych chtěla vidět, jak by jim to drželo. Nebo chybička se vloudila? Nebo neumím číst? Stejně jsem to zase udělala po svém, ale základní nápad je jejich. Prosté a velmi dobré.
Doporučila bych třeba hruškový kompot, ale měli jsme chuť na rajčatový salát se šalotkou a bylinkami.

Postup

Do misky vložíme rozmačkaný stroužek česneku (lze i víc, třeba dva), lžíci olivového oleje a drobně posekané lístky čerstvé rozmarýny.
Přidáme játra a dobře, ale opatrně promícháme, aby byla krásně obalená a necháme je 1 - 2 hodiny proležet. Občas promícháme.
V další misce rozšleháme vajíčko s větší špetkou soli a 1 - 2 lžícemi škrobové moučky do jakéhosi těstíčka.
Játra v těstíčku namáčíme a pak obalíme ve strouhance.
Bezodkladně smažíme.
Určitě lze aplikovat i klasický trojobal.

Nahlásit recept

  • 07.09.13 vloženo
  • 4231x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut + 1-2 hod. uležení

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 6tery drůbeží játra
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 větvička živého rozmarýnu
  • 1 pol. lžíce oliv. oleje
  • 1 vajíčko (veliké a domácí)
  • 1 - 2 pol. lžíce škrobové moučky
  • strouhanka
  • větší špetka soli

Doporučená příloha

  • brkaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 14.05.16 12:35

Krůtí játra , rozkrojená, naložená podle receptu, obalená v polohrubé mouce, vajíčku s bílým vínem a ve strouhance.
Rozkrojené játro je obalené v kukuřičné strouhance, ale v klasice byla lepší.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

tlustá bába 07.09.13 21:09

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Řízky z drůbežích jater

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1211 příspěvků 08.09.13 01:50

Ba ne, teď, ve tři čtvrti na dvě je jasné, že to byla játra z mutantů. Z krůtích jater jsem dělala paštiku, tak bych je (myslím) poznala. Prostě mutanti. Hlavně, že to bylo k jídlu. Tykadla a jiné podivnosti mi zatím nerostou, tak to snad bude i nadále bez následků. :lol: :mavam:

M.Suskova
206 příspěvků 08.09.13 01:35

Třeba je to játro z krůty. Ta je taky drůbež a podstatně větší než kuře, takže má i játro větší

tlustá bába
1211 příspěvků 07.09.13 21:53

ANOóóóó! Ta měla být k Tvé poctě, ale jsem sklerotik! Brkaše je geniální! I když, tu dnešní páchal manžel a byla nějaká stojací. Hedvábná docela nic. Ale byla jsem ráda, že pomohl.

tlustá bába
1211 příspěvků 07.09.13 21:50

Jo. Dokonce - no, ne půlka, ale dvě třetiny játra. Kuřecí mi také nepřišly, chtěla bych vidět to kuře. Leč nezeptala jsem se a koupila jako drůbeží. Ale králičí bych snad poznala, nebo ne? Brojler? Ten má velké hnáty, to vím, ale že by měl velká játra? Vidím to na optický klam. Vyhledala jsem krejčovský metr a odhadla ty řízečky na velikost 8 cm. Záhada.

Eja
3837 příspěvků 07.09.13 21:47
Ha

Teď jsem si teprve všimla přílohy :) to jsi odkoukala ode mne? brkaše, brknedlík… :mavam:

Eja
3837 příspěvků 07.09.13 21:42
Tak moment

Drůbeží játra jako z jaké drůbeže? Nechceš mi tvrdit, že ta flákota vepředu je JEDNO kuřecí játro :mrgreen:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz