Recept Řízky podle rytíře

Scarlet02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Řízky podle rytíře

Postup

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme a přidáme všechny přísady. Do marinády vložíme všechno maso a dáme odležet do lednice nejméně na 24 hodin. Čím déle je maso naloženo, tím je křehčí. Naložené maso osmahneme na tuku asi 2-3 minuty z každé strany.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 29.06.05 vloženo
  • 16349x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+naloÄąÄ

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 řízků z vepřové kýty, (může být i kotleta)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička solamylu
  • 1 lžička worcesteru
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky drcené majoránky
  • ½ lžičky pálivé mleté papriky
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 2 vejce
  • 3 lžičky kečupu
  • 4 lžičky oleje

Doporučená příloha

  • topinka nebo hranolky, doplněné volským okem a oblohou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řízky podle rytíře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Řízky podle rytíře

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řízky podle rytíře

Do marinády je vhodné dát také 1/2 lžičky kari, na dávku pro 6 osob min. 3 - 4 vejce a jak doporučuje la.fea česnek. Co tam nikdy nedávám, tak to je kečup (když, tak protlak).

la.fea
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Řízky v kečupu

MARINÁDA:/na 6 řízků/:2 vejce,2 PL ostrého kečupu, 2 PL woršestru/nebo magi/, 2 PL oleje, 2 PL solamylu, 1 KL soli, 1KL pepře, 6-8 rozetřených stroužků česneku

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řízky podle rytíře

Děkuji za vložení obrázku.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Scarlet – syrové maso

Co máš proti živýmu masu? Co takhle zavináče, rybí salát, uherák, čabajka, čajovka…? Myslíš si, že se to někdy vařilo? Hlavní je, když je to řádňácky naložený a uzrálý.
Ale stejně, tatarák je tatarák… :o)

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řízky podle rytíře

Pupku,
dík za pochvalu. Veku a popetrželkované volské oko to bych mohla, ale to maso zaživa, brrr…

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Řízky podle rytíře

Sice je to trochu mimo mísu, ale já bych tam šupl ještě jeden řízeček navíc, úplně malilinkatej. Po řádném uležení v marinádě bych ho nechal mírně odkapat, položil na plátek veky, zalil volským okem, popetrželkoval – a slupl bych ho hned zaživa.
Ale tvůj recept je fakt dost dobrej, úplně to masenko cítím v hubě. Hlavně ta mletá pálivá paprika zní vyzývavě…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz