Recept Řízky podle rytíře

Scarlet02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Řízky podle rytíře

Postup

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme a přidáme všechny přísady. Do marinády vložíme všechno maso a dáme odležet do lednice nejméně na 24 hodin. Čím déle je maso naloženo, tím je křehčí. Naložené maso osmahneme na tuku asi 2-3 minuty z každé strany.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 29.06.05 vloženo
  • 15652x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+naloÄąÄ

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 řízků z vepřové kýty, (může být i kotleta)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička solamylu
  • 1 lžička worcesteru
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky drcené majoránky
  • ½ lžičky pálivé mleté papriky
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 2 vejce
  • 3 lžičky kečupu
  • 4 lžičky oleje

Doporučená příloha

  • topinka nebo hranolky, doplněné volským okem a oblohou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řízky podle rytíře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Řízky podle rytíře

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řízky podle rytíře

Do marinády je vhodné dát také 1/2 lžičky kari, na dávku pro 6 osob min. 3 - 4 vejce a jak doporučuje la.fea česnek. Co tam nikdy nedávám, tak to je kečup (když, tak protlak).

la.fea
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Řízky v kečupu

MARINÁDA:/na 6 řízků/:2 vejce,2 PL ostrého kečupu, 2 PL woršestru/nebo magi/, 2 PL oleje, 2 PL solamylu, 1 KL soli, 1KL pepře, 6-8 rozetřených stroužků česneku

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řízky podle rytíře

Děkuji za vložení obrázku.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Scarlet – syrové maso

Co máš proti živýmu masu? Co takhle zavináče, rybí salát, uherák, čabajka, čajovka…? Myslíš si, že se to někdy vařilo? Hlavní je, když je to řádňácky naložený a uzrálý.
Ale stejně, tatarák je tatarák… :o)

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řízky podle rytíře

Pupku,
dík za pochvalu. Veku a popetrželkované volské oko to bych mohla, ale to maso zaživa, brrr…

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Řízky podle rytíře

Sice je to trochu mimo mísu, ale já bych tam šupl ještě jeden řízeček navíc, úplně malilinkatej. Po řádném uležení v marinádě bych ho nechal mírně odkapat, položil na plátek veky, zalil volským okem, popetrželkoval – a slupl bych ho hned zaživa.
Ale tvůj recept je fakt dost dobrej, úplně to masenko cítím v hubě. Hlavně ta mletá pálivá paprika zní vyzývavě…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz