Recept Řízky Gyulai - Csabai

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept vznikol ako rekonštrukcia po konzumácii v jednej maďarskej čárde.

Postup

Nakrájame tenké pláty mäsa, naklepeme, trošinka osolíme a potrieme tenkou vrstvou horčice. Rozložíme tenké plátky slaniny, kolieska cibule a tenké kolieska klobásy. Prikryjeme druhým plátom mäsa, zopneme ihlou, obalíme v múke a opekáme na oleji. Po opečení podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 07.12.09 vloženo
  • 3150x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g karé
  • cca 200 g bacon slanina
  • 2 ks cibuľa
  • 1 nožička Gyulai klobásy alebo Csabai a pod.
  • horčica
  • hladká múka
  • olej

Doporučená příloha

  • ryža

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řízky Gyulai - Csabai

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
anickav
2904 příspěvků 28.01.10 02:17
Re: Řízky Gyulai - Csabai

Miloš, ja mám barak v Mosonyi…

gmp
1603 příspěvků 28.01.10 01:09
Re: Řízky Gyulai - Csabai - Ančko

Ančko, já bych sbohomovi dal za pravdu, když na konci cesty sjíždíš dole z mostu tak stačí trocha nepozornosti a jsi na M1, místo na normání jednotke. A po dálnici do obchodu nedojedeš, na konci čekají rendešegové a … :cry: Miloš

anickav
2904 příspěvků 26.01.10 21:23
Re: Řízky Gyulai - Csabai

sbohemrozume, diaľnica z Bratislavy po Moson nie je spoplatnená, chodím tade veľmi často…:)

sbohemrozume
41 příspěvků 26.01.10 20:41
Re: Řízky Gyulai - Csabai

Papriku - maďarskou, dostaneš v prodejnách Coop, je to dobrá maďarská paprika, v Maďarsku balená, žádná pomletá cihla. Uherskou klobásu takřka u každěho řezníka a slaninu Oravskou či gazdovskou v Albertu. Kdyby se ti nechtělo lítat po mnoha obchodech - tak do (beru to od Prahy) Mosonu je to slabší tři hodinky jízdy po dálnici (v maďarsku nevjížděj na dálnici, to se neoplatí) :D

anickav
2904 příspěvků 10.12.09 02:47
Re: Řízky Gyulai - Csabai, Karminku,

ako vždy, máš pravdu…

karminek
757 příspěvků 10.12.09 02:25
Re: Řízky Gyulai - Csabai

Jistě Aničko, je to skvělej recept, jenom bych nedával dva plátky karé ale jeden plátek a zabalit do kapsy.

anickav
2904 příspěvků 09.12.09 23:33
Re: Řízky Gyulai, Karmínku,

kde si trajdal? Vyjadri sa k receptu ako fachman!

karminek
757 příspěvků 09.12.09 21:07
Re: Řízky Guláš -čabajka hihihihihi

když je dobrá slaninka či jiná uzeninka, kolikrát se i vykašlu na to dělat to jídlo co jsem měl v plánu.

martin_etzl
280 příspěvků 09.12.09 04:45
Re: Řízky Gyulai - Csabai

Děkuji.

esmeralda
4813 příspěvků 09.12.09 04:31
Re: Řízky Gyulai - Csabai - Martine,

v ČR nežiji ani jsem tam nikdy nevařila, takže bych použila tu slaninu kterou mám na obrázku.
Do Maďarska je od nás též daleko ale vynikající uzeniny jsou tu k dostání také.
Má je každý Woolworths.
Občas též zajedu přímo do výrobny k Jugoslávcům.
Mají dobré výrobky a ráda jim koukám pod ruku. Oni sami vědí že to dělají dobře a rádi tě vezmou do zákulisí.
Myslím že když jsou suroviny kvalitní dílo se musí vydařit.

anickav
2904 příspěvků 08.12.09 21:29
Re: Řízky Gyulai, Martin ešte raz,

určite daj tyrolský špek. Šunka a pršut sú iné, ale môže to byť zaujímavé. Ak rezne budú z karé - kotlety, aby to nebolo veľmi suché…

anickav
2904 příspěvků 08.12.09 21:27
Re: Řízky Gyulai, Martin,

neviem, kde bývaš, u nás v super, hyper, dostaneš veľa dovozových vecí…
Aj v našej obyčajnej Bille na sídlisku je veľa tovaru rakúskeho pôvodu, aj ich špeky, maďarské klobásy a podobne. Nezameriavam sa na to, lebo sú cenovo vyššej úrovne, viac sa mi oplatí :,-(núť do auta a prejsť 17 km, v rakúskom mestečku v Spare si spraviť väčší nákup…
Klobásy od nás nosím kamarátom do Čiech ako darček často. Niekedy aj BB puding.

martin_etzl
280 příspěvků 08.12.09 18:24
Re: Řízky Gyulai - Csabai Anickov, Esmeraldo,

jakou slaninu byste tedy použily v Čechách, kde se s maďarskými výrobky nepotkám? Nebo mám dát tyrolský špek?
To co ukazuje Esmeralda je podle mne „bacon“, která se používá třeba k anglické snídani. Anickav píše prorostlá, voňavá, tence krájená - pořád z toho ovšem nejsem chytrý. Česká „anglická slanina“ není voňavá, ale je prorostlá. Špeky jsou někdy voňavé, ale nebývají prorostlé. Tence se dá nakrájet cokoliv.
A dobrá klobása je v Čechách také velká otázky, pokud člověk nežije na venkove nebo nemá přístup k někomu, kdo vyrábí domácí klobásy.
Takže co? Jsem mužský, který si musí poradit sám, uvítám tedy logicky co nejpřesnější popis, radu.

anickav
2904 příspěvků 08.12.09 16:40
Re: Řízky Gyulai - Csabai

Esme, myslela som na teba, surovín je skoro 5…
Hlavne ide o tú klobásu, žiadna slabá nahrážka, ale kvalitná, maďarský typ - papriková, mierne pálivá, cesnaková, údená…

esmeralda
4813 příspěvků 08.12.09 16:36
Re: Řízky Gyulai - Csabai

Slaniny je asi hodně druhů. Tady se běžně prodává tento typ.

Aničko, tvůj recept bude jistě vynikající s jakoukoliv.

anickav
2904 příspěvků 08.12.09 14:47
Re: Řízky Gyulai, Martin,

ja nie som odborník na slaninu. Kupujem v obchode maďarskú slaninu, ktorá má na vákuovom obale tento názov - krájaná bacon slanina. Je údená, krásne prerastená, voňavá, nakrájaná na tenučké plátky. Možné nahradiť iným typom - anglická, oravská a pod.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.09 05:20
Re: Řízky Gyulai

Ja som neni gurman, ja som gurmet. Aj moja mama to povedala (no, ta použila slovo „magor“, ale to bude zřejmě něco podobnýho v tom smyslu).
Ještě bych měl jeden vylepšovák: Použijeme kapsoidní kotletku s kostí, naplníme ji, spíchneme, osmahneme po obou stranách a pak ji zrentgenujeme. U televize zhltneme maso až na jádro. Kostičku pohodíme manželce (aby si, chuděra jedna starostlivá, taky přišla na svý), podrbeme ji za ušima, zavelíme „lehni!“, dostaneme válečkem na nudle po tlamě, vyplivneme pár zubů - a šťastně usneme.

martin_etzl
280 příspěvků 08.12.09 05:00
Re: Řízky Gyulai Anickav,

co je bacon slanina? Pochopil bych, kdyby to bylo bacon = slanina, ale takhle mě to nutí přemýšlet, zda se jedná o nějaký zvláštní druh slaniny, který neznám?

anickav
2904 příspěvků 08.12.09 04:50
Re: Řízky Gyulai

Pupku, si gurmán, ja to viem a mám na teba názor ako Svato…

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.12.09 04:40
Re: Řízky Gyulai

Tohle je božská mana! Doporučuji.
Já dovnitř ještě přidávám plátky žampionů (bo nevím, co s nima mám dělat) a místo rýže přikládám vařený kukuřičný klas.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz