Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept vznikol ako rekonštrukcia po konzumácii v jednej maďarskej čárde.
Nakrájame tenké pláty mäsa, naklepeme, trošinka osolíme a potrieme tenkou vrstvou horčice. Rozložíme tenké plátky slaniny, kolieska cibule a tenké kolieska klobásy. Prikryjeme druhým plátom mäsa, zopneme ihlou, obalíme v múke a opekáme na oleji. Po opečení podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
ryža
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Řízky Gyulai - Csabai
2904 příspěvků 28.1.10 02:17
Miloš, ja mám barak v Mosonyi…
Ančko, já bych sbohomovi dal za pravdu, když na konci cesty sjíždíš dole z mostu tak stačí trocha nepozornosti a jsi na M1, místo na normání jednotke. A po dálnici do obchodu nedojedeš, na konci čekají rendešegové a …
Miloš
2904 příspěvků 26.1.10 21:23
sbohemrozume, diaľnica z Bratislavy po Moson nie je spoplatnená, chodím tade veľmi často…:)
41 příspěvků 26.1.10 20:41
Papriku - maďarskou, dostaneš v prodejnách Coop, je to dobrá maďarská paprika, v Maďarsku balená, žádná pomletá cihla. Uherskou klobásu takřka u každěho řezníka a slaninu Oravskou či gazdovskou v Albertu. Kdyby se ti nechtělo lítat po mnoha obchodech - tak do (beru to od Prahy) Mosonu je to slabší tři hodinky jízdy po dálnici (v maďarsku nevjížděj na dálnici, to se neoplatí)
2904 příspěvků 10.12.09 02:47
ako vždy, máš pravdu…
757 příspěvků 10.12.09 02:25
Jistě Aničko, je to skvělej recept, jenom bych nedával dva plátky karé ale jeden plátek a zabalit do kapsy.
2904 příspěvků 9.12.09 23:33
kde si trajdal? Vyjadri sa k receptu ako fachman!
757 příspěvků 9.12.09 21:07
když je dobrá slaninka či jiná uzeninka, kolikrát se i vykašlu na to dělat to jídlo co jsem měl v plánu.
Děkuji.
4813 příspěvků 9.12.09 04:31
v ČR nežiji ani jsem tam nikdy nevařila, takže bych použila tu slaninu kterou mám na obrázku.
Do Maďarska je od nás též daleko ale vynikající uzeniny jsou tu k dostání také.
Má je každý Woolworths.
Občas též zajedu přímo do výrobny k Jugoslávcům.
Mají dobré výrobky a ráda jim koukám pod ruku. Oni sami vědí že to dělají dobře a rádi tě vezmou do zákulisí.
Myslím že když jsou suroviny kvalitní dílo se musí vydařit.
2904 příspěvků 8.12.09 21:29
určite daj tyrolský špek. Šunka a pršut sú iné, ale môže to byť zaujímavé. Ak rezne budú z karé - kotlety, aby to nebolo veľmi suché…
2904 příspěvků 8.12.09 21:27
neviem, kde bývaš, u nás v super, hyper, dostaneš veľa dovozových vecí…
núť do auta a prejsť 17 km, v rakúskom
mestečku v Spare si spraviť väčší nákup…
Aj v našej obyčajnej Bille na sídlisku je veľa tovaru rakúskeho pôvodu, aj ich špeky, maďarské klobásy a podobne. Nezameriavam sa na to, lebo sú cenovo vyššej úrovne, viac sa mi oplatí
Klobásy od nás nosím kamarátom do Čiech ako darček často. Niekedy aj BB puding.
jakou slaninu byste tedy použily v Čechách, kde se s maďarskými výrobky nepotkám? Nebo mám dát tyrolský špek?
To co ukazuje Esmeralda je podle mne „bacon“, která se používá třeba k anglické snídani. Anickav píše prorostlá, voňavá, tence krájená - pořád z toho ovšem nejsem chytrý. Česká „anglická slanina“ není voňavá, ale je prorostlá. Špeky jsou někdy voňavé, ale nebývají prorostlé. Tence se dá nakrájet cokoliv.
A dobrá klobása je v Čechách také velká otázky, pokud člověk nežije na venkove nebo nemá přístup k někomu, kdo vyrábí domácí klobásy.
Takže co? Jsem mužský, který si musí poradit sám, uvítám tedy logicky co nejpřesnější popis, radu.
2904 příspěvků 8.12.09 16:40
Esme, myslela som na teba, surovín je skoro 5…
Hlavne ide o tú klobásu, žiadna slabá nahrážka, ale kvalitná, maďarský typ - papriková, mierne pálivá, cesnaková, údená…
4813 příspěvků 8.12.09 16:36
Slaniny je asi hodně druhů. Tady se běžně prodává tento typ.
Aničko, tvůj recept bude jistě vynikající s jakoukoliv.
2904 příspěvků 8.12.09 14:47
ja nie som odborník na slaninu. Kupujem v obchode maďarskú slaninu, ktorá má na vákuovom obale tento názov - krájaná bacon slanina. Je údená, krásne prerastená, voňavá, nakrájaná na tenučké plátky. Možné nahradiť iným typom - anglická, oravská a pod.
Ja som neni gurman, ja som gurmet. Aj moja mama to povedala (no, ta použila slovo „magor“, ale to bude zřejmě něco podobnýho v tom smyslu).
Ještě bych měl jeden vylepšovák: Použijeme kapsoidní kotletku s kostí, naplníme ji, spíchneme, osmahneme po obou stranách a pak ji zrentgenujeme. U televize zhltneme maso až na jádro. Kostičku pohodíme manželce (aby si, chuděra jedna starostlivá, taky přišla na svý), podrbeme ji za ušima, zavelíme „lehni!“, dostaneme válečkem na nudle po tlamě, vyplivneme pár zubů - a šťastně usneme.
co je bacon slanina? Pochopil bych, kdyby to bylo bacon = slanina, ale takhle mě to nutí přemýšlet, zda se jedná o nějaký zvláštní druh slaniny, který neznám?
2904 příspěvků 8.12.09 04:50
Pupku, si gurmán, ja to viem a mám na teba názor ako Svato…
Tohle je božská mana! Doporučuji.
Já dovnitř ještě přidávám plátky žampionů (bo nevím, co s nima mám dělat) a místo rýže přikládám vařený kukuřičný klas.