Recept Řízky Cauchoises

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Řízky Cauchoises

Postup

Naříznout řízky několikrát na straně a udělat malý zářez uprostřed každého řízku (takto se řízky nezkroutí). Rozehřát polovinu másla a osmažit na něm plátky masa po 3min. na každé straně do zlatohněda. Trochu je osolit a opepřit, vyjmout a udržovat v taple. Osmažit cibuli na stejném másla do hněda. Do jiné pánve přidat zbytek másla a osmažit na něm houby. Když se z větší části jejich tekutina vypaří, dát je stranou. Nalít jablečný mošt do pánve s cibulí a na vysokém ohni nechat vše zredukovat na polovinu. Přidat Calvados a ještě vše trochu zredukovat. Přidat houby a Creme fraiche. Vráti řízky do pánve i s jakoukoliv šťávou kterou pustily. Dochutit a podusit po 5min. Podávat s na chvíli podušeným hráškem na másle a s plátky jablek, také podušených na másle s přidáním cukru. P.S.: Recept pochází z Normandy, známé pro úrodu jablek a všech výrobků z nich, jako je jablečný mošt, jablečné víno a brandy a také výborné máslo, smatanu a jiné výrobky z nich.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 11.05.03 vloženo
  • 9753x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 tenkých telecích řízků
  • 6 lžic másla
  • 1 cibule, na plátky nakrájená
  • 500g žampiónů, nakrájených na plátky
  • 250ml neochuceného, jablečného moštu, nebo bílého vína
  • 125ml jablečného brandy, jako je Calvados
  • 125ml Creme fraiche z Labužníku, nebo neušlehané šlehačky
  • sůl a pepř podle chuti
  • mladý hrášek + 1 lžíce másla
  • 2 pevná jablka, jadřince zbavená a na 1.5cm plátky nakrájená + 1 lžíce másla + 1 lžička cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řízky Cauchoises

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Řízky Cauchoises

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řízky Cauchoises.

cuso, udelals mne velkou radost, zes recept vyzkousel. Je jeden z mych oblibenych a komukoliv jej podavam, ten si na nem pochutnava. Myslim si, ze chute vsech ingredienci v tomto recepte jsou velice dobre zkloubeny dohromady;0)

Preji Ti prijemny zbytek dne!

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řízky Cauchoises.

Babi, skvely recept. Dnes som to pripravil a uspech bol obrovsky. Toto je skutocne genialne jedlo, dakujem za recept.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz