Recept Řízky Baharat

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Řízky  Baharat

Postup

Naklepat maso podle vlastního výběru, každý plátek posypat kořenící směsí baharát, osolit a pokapat rozpuštěným máslem. Na něj položit další plátek , posypat kořením, pokropit máslem. Všechny takto připravené řízky nechat uležet nejlépe přes noc.

Obalit v trojobalu (vejce naředím trochou mléka a olejem, aby obal byl křupavý).

Řízky jsou křehoučké a velice lahodné chuti !
Vyzkoušejte a chvalte !
p.s. když zbydou, kdo rád studené, joj, druhý den z ledničky, ty já tůze ráda také a s okurčičkou, mana nebeská !


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.11.10 vloženo
  • 5320x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod a 1/2 hod a mezičas

Ingredience

  • uzená krkovička
  • nebo
  • kuřecí prsa (stehenní řízky)
  • nebo
  • vepřová krkovice (kýta)
  • koření Baharat
  • http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=26101
  • rozpuštěné máslo
  • sůl
  • hladká mouka
  • vejce
  • stouhanka

Doporučená příloha

  • nic nebo něco kyselého, nebo salát, okurka a pod

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.09.13 19:46

Použila jsem kuřecí prsa. Bylo to výborné!
Rozhodně vyzkouším i z jiných druhů masa doporučených v rozpisu.
Ten odkaz na výrobu směsi koření je super, díky za něj, zde je ještě jednou, protože ten z rozpisu nejde prokliknout:
 http://www.labuznik.cz/…ske-kuchyne/

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Řízky Baharat

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  28.01.11 20:40

U rizku jsou hlavicky nakladanych babek ! :-) Pokud mozno, davam cele houbicky a nekrajim je ! Kdeze vaclavky, vcera je huby labuznicke spolykaly ! :-)

 
blanca.xy
647 příspěvků 28.01.11 20:33

Řízky mě nechají celkem v klidu, ale ty václavky u nich ......

 
Alis
2617 příspěvků 13.11.10 12:23

Nevím, Casino, proč píšeš o koření, když máš nejradši řízky nekořeněné, nevím, proč píšeš, že je lépe koření osmažit, když o intenzivní chuť koření nestojíš…
Už vím, proč to píšeš! VYMAŽ TO! Pak mazej do kouta a aspoň do večera si sedni na ruce a vyvaruj se komentářů :lol:

 
casino
4463 příspěvků 13.11.10 09:52

No, vyzkouším, proč ne… Akorát s Baha´rat budu nakládat jako se šafránem, protože mně k ochucení řízku stačí, když ho naklepu na prkýnku po třeném česneku :-)
Myslím že postup nakládání nevylučuje doporučení v receptu na přípravu koření: „Obvykle se směs před použitím na chvíli osmaží v másle.“
Co se obrázků týká, tak ten jeden mi připomíná fotečky z odborných časopisů…

Alis, 14.11.2010 21:41 vymazáno :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.11.10 v 21:41

 
2905
753 příspěvků 12.11.10 01:35

Když zbylo na řízek, zas to přeplacení tolik nebolelo :wink: , už si píšu „Baharat“ :)

 
wydra  11.11.10 22:22

Urcite Jolano zkus ! A zalej ghi a nech odlezet. Uzenou krkovicku asi tezko :-) ale kureci a ja bych zkusila (a zkusim) i jehneci ! No potesilo me, ze jsem ti evokovala vzpominky . Usmivam se tu a vidim jak ses zasnila a mozna i polykas :-)

 
jolana
5064 příspěvků 11.11.10 22:18

Tak kukam, hotova provokace…rezen s krajcom chleba !.. moje oblubene, oddavna! na desiatu medzi chleba do skoly mi robili rezne alebo vareny bocik alebo pastetu domacu.. najsamlepsia desiata, ine nebolo vitane…:oops: :mrgreen: a kedze moje kamoska vecne drzala dietu, tak v pondelok (po nedeli) bola aj dupla :-)
PS: popravde este ma nenapadlo nalozit maso na rezen s bharat , ale skusim..dik :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz